Terme Čatež Wellness & Spa Slovenija

 

Terme Čatež | Wellness & Spa 

                                                                                                                                                                                                                                        

 

Terme Čatež  su nama najbliže i najpoznatije terme do kojih se vrlo lako i brzo dolazi auto-putem iz Beograda, a nalaze se na samom ulazu u Sloveniju. Na samo 7 km od Termi Čatež nalazi se srednjevekovni dvorac Mokrice, danas preuređen u golf boutique hotel, gde možete uživati u miru i lepoti engleskog parka, kao i pogledu na brežuljke pokrivene vinovom lozom. Terme Čatež su idealna destinacija za porodice zbog svoje blizine, ali pre svega zbog odlične ponude  hotela i wellness i spa sadržaja. 

 

 

Terme Čatež | Termalna voda

 

Terme Čatež mogu da se pohvale termalnom vodom koja je otkrivena na obalama Save pre 220 godina. Danas postoji 11 izvora dubine 300-600 m, sa protokm 60 l/s i temperaturom 58-63°C, koji ispunjavaju bazene termalne rivijere Čatež. Termalna voda balgotvorno deluje na stanje nakon operacija lokomotornog sistema, sportske povrede, reumatska oboljenja, neurološka oboljenja, kao i stanja nakon moždanog udara.

 

 

Terme Čatež Hoteli

 

Terme Čatež predstavljaju kompleks koji se sastoji od 3 hotela Čatež 3*, Terme 4* i Toplice 4*, Indijanskog sela (jezero sa sojenicama na vodi), kompleksa sa jednospratnim apartmanima i kamp parka. Gostima su na raspolaganju zimska i letnja termalana rivijera. U okviru hotela Toplice 4* nalazi se zatvorena zimska termalna rivijera, dok se letnja otvorena proteže uz kompleks i obuhvata vodenu površinu od oko 10.000 2.

 

 

Terme Čatež | ZIMSKA TERMALNA RIVIJERA

 

Zimska Termalna rivijera se prostire ispod tri kupole na 2.300 2 i predsravlja najveći pokriveni bazenski kompleks u Sloveniji. U njenom sastavu je veliki bazen nepravilnog oblika površine 1.100 2, dečiji bazen, gusarski brod, bazen sa talasima, divlja reka i whirpool-i. Za ljubitelje tobogana tu su tobogan skakonica i kamikaza. 
 

SAUNA PARK nalazi se u sastavu zimske Termalne rivijere, zauzima površinu od 1.500 2 sa 8 različitih sauna, dva hladna bazena i nudističkom terasom. Posetioci mogu da se opuste u kristalnoj, parnoj, ektremnoj, slanoj, infracrvenoj, finskoj, aroma sauni, aquaviva sauni i indijanskoj sauni na otvorenom.
 

 

Terme Čatež | LETNJA TERMALNA RIVIJERA

Letnja Termalna rivijera proteže se na 10.0002 i obuhvata razne vodene atrakcije i bazene različitih oblika sa termalnom vodom temperature od 26 do 36°C. Gostima je na raspolaganju olimpijski bazen, bazen sa talasima, bazen sa whirpool-om, spora reka dužine 450 m, kao i tobogani. Najmlađe goste najviše privlači gusarsko ostrvo koje se prostire na 1.000m2 i dečiji vodeni park na 900m2. Za adrenalinski doživljaj zaduženi su tobogan boomerang, kao i gusarski stub sa slobodnim padom brzine 5 m u sekundi.