Bugarska skijanje | zimovanje 2023/24  | Bansko, Borovec i Pamporovo

 

 

 

 

Bugarska skijanje | Zima 2024 | FIRST MINUTE

 

Bugarska je država u jugoistočnoj Evropi koja se graniči sa Grčkom i Turskom na jugu, Srbijom I Makedonijom na zapadu i Rumunijom na Severu. Glavni Grad je Sofija. Jedna je od najstarijih europskih država, osnovana još 681.godine. Bugarsku na najlepši način simbolizuju veličanstvene planine, lepe peščane plaže duž Crnog mora, istorijski poznati stari gradovi, drevni kulturni i verski spomenici, vinogradi i vinarije, izvrsna tradicionalna hrana a pre svega gostoprimljivi i dobri ljudi. Poslednjih godina Bugarska je postala izuzetno poznata po brzom razvoju turizma kako duž obale Crnog mora tako i u već širom Evrope poznatim ski centrima Bansko, Borovec i Pamporovo.

U Bugarskoj je izgrađeno 12 ski centara, a svakako su najpoznatiji moderni skijaški centri: Borovec, Bansko i Pamporovo, koji kvalitetom hotela, usluga i skijanja ne zaostaju za evropskim skijalištima, a svakako su značajno jeftinijih cena. Savremeni sistemi staza i ski liftova, široka ponuda novih i luksuznih hotela sa spa centrima, povoljan i kvalitetan apartmasnki smeštaj, prirodne lepote, borove šume, izuzetna planinska klima sa mnogo snega i sunčanih dana, Bugarsku svrstava medju najpopularnije skijaške centre u istočnoj Evropi.

 

Zimovanje 2024 u ski centrima Bansko, Borovec i Pamporovo

I ove zime, u bogatoj zimskoj ponudi turističke agencije Odeon World Travel, pronaćićete, za Vas, Vašu porodicu I društvo, povoljne ski paketi i aranžmane. I ove zime ćete sa nama putovati i skijati u nekom od Bugarskih skijališta.

 

Ne propustite FIRST MINUTE PONUDE koje smo Vam pripremili za skijanje u Bugarskoj!

 

 

Bansko |  Bugarska skijanje 

Samo skijalište Bansko udaljeno je od grada 12 km i nalazi se na severnim padinama planine Pirin, na nadmorskoj visini od 2600 m, dok je najviši vrh Pirina - Vihren na 2719 m. Iz grada do podnožja skijališta vozi osmosedna gondola. Pored gondole ski centar Bansko ima i 6 četvoroseda, 1 šestosed, 1 trosed i 4 sidra. Ukupna dužina svih staza iznosi 70 km, među kojima je 8 plavih, 11 crvenih i 2 crne staze.

 

Borovec | Bugarska skijanje | First minute ponude 

Smešten je u gustoj borovoj šumi, u severnom delu planine Rila, u samom podnožju Musale, najvišeg vrha na Balkanu (2925 m). Skijalište se prostire na nadmorskoj visini od 1300 m do 2750 m. Od podnožja do vrha vozi četvorosedna gondola. Pored gondole, ski centar ima sistem od 13 žičara, 3 četvoroseda, 2 dvoseda i 6 vučnica. Ukupna dužina staza iznosi 58 km. Pored staza za alpsko skijanje (među kojima 21 km plavih, 17 km crvenih i 7 km crnih) ski centar Borovec ima i dva uređena freestyle  parka, zatim staze za nordijsko trčanje (dužine 13 km) i jednu od najboljih staza za biatlon u Evropi. Osobenost  skijališta Borovec predstavljaju i ski staze koje su opremljne savremenim sistemom za noćno skijanje.

 

Pamporovo | Skijanje Bugarska | First minute ponude

Osim staza za alpsko skijanje (u ukupnoj dužini od 30 km) Pamporovo ima i 38 km staza za nordijsko trčanje. Sistem žičare čine 1 šestosed, 3 četvoroseda, 1 trosed, 1 dvodsed, 1 jednosed i 6 sidara, od kojih su dva namenjena deci.