Wellness i Spa centri Slovenije, Mađarske, Srbije • TERME I BANJE U REGIONU

 

Wellness & Spa | Slovenija | Mađarska | Srbija | Hrvatska

 

Wellness i spa turizam je popularan naziv za jedan od najstarijih turističkih pravaca čije su blagodeti uživali još stari Rimljani i Grci. Prostor Balkana i jugoistočne Evrope izuzetno je bogat termo-mineralnim vodama, tako da ne čudi otvaranje sve većeg broja savremenih wellness centara.

 

Poštovani, nastavljamo da podržavamo Vašu odluku da pristupite zdravom načinu života i bar na kartko se udaljite od svakodnevnice posetom nekom od Wellnes i Spa centara u našem okruženju. Zbog toga smo pripremili nov Wellness & Spa katalog u kojem predstavljamo najbolje destinacije za ovakav vid odmora, koji dokazano utiče na blagostanje čitavog organizma. Zato učinite nešto dobro za sebe i svoje najdraže i izaberite pravu opciju za vas iz bogate ponude turističke agencije Odeon World Travel. 

 

 

 

 

Terme Krka | Wellness & Spa Slovenija

 

Terme Krka obuhvataju više destinacija, to su Dolenjeske Toplice, Šmarješke Toplice i Grad Otočec, koji se nalaze u jugoistočnoj Sloveniji u blizini Novog Mesta. A na moru im pripada Talasso Strunjan u blizini Portoroža. Jedan od najvećih wellness brendova u Sloveniji predstavljaju TERME KRKA.

 

 

Terme Čatež | Wellness & Spa Slovenija

 

Terme Čatež  su nama najbliže i najpoznatije terme do kojih se vrlo lako i brzo dolazi auto-putem iz Beograda, a nalaze se na samom ulazu u Sloveniju. Na samo 7 km od Termi Čatež nalazi se srednjevekovni dvorac Mokrice, danas preuređen u golf boutique hotel, gde možete uživati u miru i lepoti engleskog parka, kao i pogledu na brežuljke pokrivene vinovom lozom. Terme Čatež su idealna destinacija za porodice zbog svoje blizine, ali pre svega zbog odlične ponude  hotela i wellness i spa sadržaja. 

 

 

Terme Laško | Wellness & Spa 

 

Terme Laško, sa svojim pažljivo kreiranim programima, predstavljaju idealan izbor za odmor i beg od stresa i svakodnevnog tempa života. Misteriozna snaga termalnih izvora bila je poznata još u rimsko doba, a tokom godina Laško se razvilo u jedan od najsavremenijih centara zdravstvenog i wellness turizma u Sloveniji.

 

 

 

Terme Olimia | Wellness & Spa 
 

Terme Olimia predstavljaju vodeće i najluksuznije terme u Sloveniji. Smeštene su uz reku Sutlu u neposrednoj blizini granice sa Hrvatskom. Imaju dugu tradiciju lečenja termalnom vodom, ali danas su Terme Olima omiljeno odredište za sve one koji žele nešto više od samog uživanja u termalnim vodama.

 

Rimske Terme | Wellness & Spa     

 

Rimske Terme predstavljaju kompleks koji se sastoji od tri hotela međusobno povezana toplim hodnicima. Gosti sva tri hotela koriste iste sadržaje wellness centra i pansionskog restorana, a razlike su u izgledu samih soba.    

 

 

Rogaška slatina | Wellness i spa

 

Rogaška slatina  je vekovima poznata po zdravoj mineralnoj vodi,  poznata Rogaška Rivijera raspolaže sa unutrašnjim i spoljašnjim bazenima, whirlpool-ima i više od 100 masažera.     

 

 

 

Terme Ptuj | Wellness & Spa

 

Terme Ptuj smeštene su u istoimenom gradu Ptuj od čijeg su centra udaljene 1.5 km. Terme Ptuj u svojoj okolini nude veliki broj opcija za ljubitelje aktivnog odmora.

 

Bled | Wellness & Spa

 

Bled jezero sa malim ostrvom u sredini, na kome ponosno stoji crkvica iz 16og veka, okruženo Julijskim Alpima i bujnim zelenilom, predstavlja najprepoznatljiviju sliku Slovenije koja privlači mnogobrojne turiste. Razlog zbog koga se mnogi posetioci iz godine u godinu vraćaju na Bled leži u njegovoj raznovrsnoj ponudi. 

 

 

Bohinj | Wellness & Spa

 

Bohinj, smešten u srcu julijskih Alpa, čini jedan deo triglavskog Nacionalog parka, a odlikuje se izuzetno očuvanim prirodnim lepotama kao što su čiste reke i njihova izvorišta, vodopadi, pećine, kristalno bohinjsko jezero i planina Vogel. Bilo da je u pitanju leto u Bohinju ili zima u Bohinju, ova destinacija ima sve što je potrebno i za uživanje na bohinjskom jezeru. Bohinjsko jezero je idealan izbor za odmor u Sloveniji.

 

 

Moravske Toplice | Wellness & Spa   

                                                                                                                     

Moravske Toplice su idealna destinacija kako za parove, tako i za porodice sa decom. Kompleks se sastoji od tri hotela, svaki od njih ima svoje bazene a gostima je na raspolaganju i Termalni Park 3000.

 

 

Wellness je termin nastao od spajanjem dve reči (well being – biti dobro) i (fitness – biti u formi). Danas je wellness svojevrsni stil ili način života, kojim znatno utičemo na unapređenje kvaliteta istog i dolazimo do izuzetno značajnog balansa tela, uma i duha. To je način koji nas uči da poštujemo svoje telo, održavamo vitalnost i čuvamo zdravlje, a sve to uz primenu zdrave ishrane, umerene fizičke aktivnosti, koja doprinosi boljoj kondiciji i dobrom raspoloženju. Svakako pored pomenutog u wellness tretmane ubrajaju se i oni koji nas oslobađaju stresa i pomažu nam da njime bolje upravljamo.

 

Spa je skraćenica latinskog izraza „Sanus per aquam“ i u prevodu znači zdravlje iz vode. Spa centri moraju imati sertifikovano lekovitu vodu, koja se prema svom svojstvu i sastavu različito primenjuje u poboljšanju određenih indikacija ili opšteg stanja oragnizma. Spa je novi popularni naziv za banje, zapravo izvore tople (termalne) vode. U savremenim modreno opremljenim spa centrima iz naše ponude, pored kupanja u termalnoj vodi i hidroterapije oporavak duha i tela postiže se primenom tretmana i masaža prirodnim metodama i preparatima.

 

 

Slovenija | Wellness i Spa

Slovenija je okružena moćnim alpskim vrhovima, sa jezerima i kristalno čistim potocima, rekama i slapovima, šumama i toplim morem predstavlja idealan i mnogima omiljen kutak za uživanje i odmor. Spoj slovenske, germanske i rimske kulture, naoko sasvim različitih, a opet tako funkcionalnih, pružio je niz zanimljivih specifičnosti razvijenih u identitet koga karakterišu izuzetno gostoprimstvo i ljubaznost, ali najviše od svega izuzetna posvećenost zdravom načinu života. U obilju Wellness i

Spa centara Slovenije, pod sloganom „Sa prirodom do zdravlja“, razvijena je najsavremenija ponuda u oblasti wellness-a, kao i mnogi programi za očuvanje zdravlja. Ovde možete da provedete prijatan odmor, da učinite nešto za sebe, za svoje telo i dušu, kako biste poboljšali svoju fizičku i psihičku kondiciju.

 

 

Mađarska | Wellness i Spa

Mađarska nema izlaz na more, ali njeno najveće blago su termomineralni izvori kojih ima oko 1 500. S obzirom da se ovi izvori koriste od davnina kod stanovništva se razvila svest o izuzetnom zdravstvenom značaju termalnih voda. Pored toga što se rangirala među najznačajnije balneološke destinacije u svetu, Mađarska ima bogatu kulturno-istorijsku baštinu, tradiciju gostoprimstva i naširoko su poznati kao dobri ugostitelji i veliki gurmani. Kako nam je susedna zemlja, svi banjski centri su lako dostupni, a wellness i spa ponuda i hoteli prilagođeni su različitim ukusima i potrebama korisnika.