Zimovanje Srbija | Kopaonik, Zlatibor, Stara Planina

 

Srbija skijanje | Zima 2023/24

 

Srbija se nalazi na Balkanskom poluostrvu, a sam naziv „Balkan“ je persijskog porekla i znači „brdoviti kraj“. Gotovo netaknuta priroda bogata biljnim i životinjskim svetom, neobični reljefni oblici, pećine, kanjoni, brojna bistra jezera, reke i potoci osnovna su fascinacija svakog posetioca. Kako bi se očuvala neprocenjiva harmonija biljnog i životinjskog sveta, pojedine srpske planine su stavljene pod zaštitu države i proglašene Nacionalnim parkovima.

Ski centri u Srbiji imaju bogatu turističku ponudu tokom čitave godine, zahvaljujući nadaleko čuvenom gostoprimstvu i brojnim kulturno-istorijskim spomenicima.

 

Snežni pokrivač koji se formira tokom zime omogućio je razvoj planinskih centara koji pružaju ljubiteljima skijanja i snowboarding-a pravi užitak, bez obzira da li se radi o početnicima (škole skijanja su veoma povoljne)  ili iskusnim skijašima. Najpoznatiji zimski skijaški centri razvili su se na Kopaoniku, Zlatiboru i Tari, a sve veću popularnost imaju Stara planina i Maljen. Pored toga, ski centri u Srbiji (Kopaonik, Stara Planina i Zlatibor) odlična su prilika za kratke ski vikend boravke. U turističkoj ponudi sve su prisutnije i planine Goč, Zlatar, Golija i Javor, poznate po razvijenom seoskom turizmu koga odlikuje nadaleko čuveno srpsko gostoprimstvo u domaćinstvima i raznovrsna gastronomska ponuda u autentičnom seoskom ambijentu. Ski centri u Srbiji pravi su izbor za zimovanje i skijanje, posebno za skijaše koji ne žele da putuju predaleko na zimski odmor.

 

Ponudu aranžmana za zimovanje 2023/2024 u Srbiji, na Kopaoniku, Staroj Planini i Zlatiboru agencije Odeon World Travel, čini mnoštvo hotela sa odličnim welness & spa centrima kao i raznovrsni objekti apartmanskog smeštaja. Tako je skijašima, ali i onima koji ne skijaju a uživaju u zimskim čarolijama - na raspolaganju veliki broj aktivnosti i mogućnosti.

 

Izaberite neke od aranžmana agencije Odeon World Travel za zimovanje u Srbiji, na Kopaoniku, Staroj Planini i Zlatiboru, po najpovoljnijim cenama!

 

 

 

Srbija LETO | ODMOR U SRBIJI 

 

Leto u Srbiji 

 

Srbija ima više prirodnih lepota nego što možemo zamisliti, pet nacionalnih parkova, 22 prirodna rezervata, rafting ture, kaskadne vodopade, brze bistre reke, a više od 30 odsto zemlje prekriveno je gustim planinskim šumama. Ovde prirodne lepote nadilazi samo gostoljubivost i srdačnost  žitelja, što je idealno za odmor u Srbiji. Odvajkada je Srbija bila raskrsnica gde su se susretali narodi i tradicije Istoka i Zapada, pa je bogato nasleđe od velike važnosti za razumevanje evropske i mnogih bliskoistočnih kultura. To čini putovanja po Srbiji još zanimljivijim, jer im daje ogromnu kulturnoistorijsku vrednost, bilo da se radi o putovanju za porodice, romantičnom putovanju za dvoje ili kada je u pitanju produženi vikend u jednoj od mnogih prirodnih oaza, ili lekovitih banja Srbije.

Koliko dobro poznajemo Srbiju, prirodne lepote, znamenitosti i druga bogatstva naše zemlje? Koliko dobro smo upoznali njene gradove, planine, šume, jezera i živopisne pejzaže? 

 

Banje Srbije

Za ovakav odmor u Srbiji izaberite neku od čuvenih lekovitih banja, kao što su Vrnjačka banja, Banja Koviljača, Sokobanja, Ribarka banja ili Bukovička banja... To su pravi ekološki centri koji obiluju prirodnim lepotama i čistim vazduhom, ali su i zdravstveni i velnes i spa centri sa lekovitom mineralnom vodom i mnoštvom tretmana.

 

Planine Srbije

Planine Srbije idealno su mesto za odmor i razonodu u svako doba godine. Od Panonske nizije na severu, rečnih dolina i planinskih masiva u Šumadiji, nacionalnih parkova kao što su Fruška Gora, Đerdap, Tara ili Kopaonik, odmor u Srbiji će putnicima biti sadržajan i aktivan, bez obzira da li su izabrali smeštaj u hotelima ili apartmanima na Zlatiboru, Srebrnom Jezeru, Kopaoniku ili Tari.

 

Kulturno istorijske atrakcije / manastiri

Srbija nije velika zemlja, zato je moguće leto u Srbiji provesti aktivno i svaki odmor u Srbiji začiniti posetom nekoj od kulturno istorijskih atrakcija, bilo da su u pitanju fruškogorski manastiri ili srednjevekovni manastiri centralne i južne Srbije, ili Lepenski vir i Golubac, Gamzigrad, Viminacijum, Oplenac ili Đavolja varoš. 

 

Smeštaj Srbija

Smeštaj u apartmanima ili hotelima u Srbiji i ugodan odmor postaće nezaboravan uz mnoge gastronomske specijalitete sa ovih prostora: užičku prštutu, zlatarski sir, ariljsku malinu, rakiju šljivovicu i jagnjetinu iz Pričevića... Zato, umesto da čekate da se otvore granice i da čeznete za putovanjem u inostranstvo i upoznavanjem neke tuđe kulture, upoznajte lepote i duhovnost svoje zemlje.

 

Leto u Srbiji, tačnije odmor u Srbiji može biti zaista nezaboravan!