GRADOVI EVROPE | ISTANBUL AVIONOM

 

Istanbul | Gradovi Evrope
 

Istanbul, najveći grad Republike Turske, nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Ovaj veliki grad, jedini na svetu podignut na dva kontinenta, zapljuskivan moćnim Bosforom sa istoka, vodama zaliva “Zlatni rog” sa severa i Mramornim morem sa juga, ima površinu od 5.712 km2 i u svom sastavu ima grupu ostrva Mramornog mora poznatu kao Prinčevska ostrva. Na mestu malog Vizantiona nikao je novi Rim, koji će poneti ime Konstantinopolj ili Konstantinov grad. Kasnije su ga zvali Carigrad, a danas ISTANBUL. Istanbul je danas najvažniji turski grad sa preko 20 univerziteta, visokim i srednjim školama, bibliotekama, kulturnim centrima, ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor i jak turistički centar.

Turistička agencija Odeon World Travel je ove godine pripremila seriju polazaka za putovanje u Istanbul u trajanju od 4 dana/3 noćenja. Putovanje u Istanbul je uvek atraktivno i Istanbulu se gosti uvek vraćaju, što zbog neiscrpnog kulturnog nasleđa, što zbog svetski poznatog shopping-a i neprevaziđene turske gastronomije. Još jedna atrakcija koja će se Istanbulu dogoditi ove godine je otvaranje novog aerodroma koji će ujedno biti i najveći na svetu. Aerodrom Ataturk prestaje sa radom krajem oktobra, prema planu republike Turske biće pretvoren u gradski park, dok se vazdušna luka seli u deo grada poznat pod imenom Arnavutkoy i biće najveći i najsavremeniji u svetu. Tokom boravka u Istanbulu, gosti imaju priliku da odu na fakultativne izlete u pratnji vodiča na srpskom jeziku. Tokom svog boravka ne propustite obilazak čuvene ulice Ištiklal, Galata kule, boemske četvrti Čiček pasaža, Topkapi palate, Aya Sofie, Dolmabahče palate, azijske strane i zone Karakoj...

 

 

Turistička agencija Odeon World Travel preporučuje fakultativne izlete: klasično razgledanje Istanbula u pratnji vodiča koje obuhvata obilazak: Hipodroma, Plave Džamije, Aja Sofije i Topkapi palate. Fakultativni izlet u pratnji vodiča koji obuhvata obilazak Vaseljenske Patrijaršije, Dolmabahče palate i krstarenje Bosforom. Fakultativni izlet tursko veče koje se održava na brodu “Orient House Bosphorus”(polazak iz hotela oko 19.30h, muzički i plesni program koji traje od 21.00h do 23.45h u autentičnom orijentalnom ambijentu, cena uključuje: hranu i piće - večera, sokovi, više vrsta kafe, crno i belo vino, kao i program animacije).