Terme Krka | Wellness & Spa Slovenija                                                                                                                  

 

Terme Krka obuhvataju više destinacija, to su Dolenjeske Toplice, Šmarješke Toplice i Grad Otočec, koji se nalaze u jugoistočnoj Sloveniji u blizini Novog Mesta. A na moru im pripada Talasso Strunjan u blizini Portoroža. Jedan od najvećih wellness brendova u Sloveniji predstavljaju TERME KRKA.

 

<

 

 

Terme Krka | Dolenjske Toplice | Wellness i Spa       (Udaljenost od Beograda 482 km)

 

Dolenjske Toplice se nalaze u jugoistočnom delu Slovenije, nedaleko od Novog Mesta, i pripadaju jednom od najvećih wellness brendova u Sloveniji - Terme Krka. Prelepo prirodno okruženje i termalna voda vekovima su privlačili goste u Dolenjske Toplice koje predstavljaju jedne od najstarijih termi u Evropi. Prvo kupalište ovde je izgrađeno već sredinom 17og veka. Danas Dolenjske Toplice predstavljaju omiljenu destinaciju gostima iz cele Evrope, kako zbog tradicionalnih načina lečenja, tako i savremene ponude kupališnih i wellness usluga. Dolenjske Toplice, sa svojom primamljivom okolinom i slikovitom dolinom reke Krke, nude beskrajne mogućnosti za odmor i rekreaciju svima koji rado provode vreme u prirodi. Dolenjske Toplice su odlično polazište za izlete, nude mnoge mogućnosti za biciklizam, šetnju, nordijsko hodanje, vodene sportove na reci Krki i druge rekreativne aktivnosti.

 

Terme Krka | Šmarješke Toplice | Wellness i Spa

 

Šmarješke Toplice pripadaju jednom od najvećih wellness brendova u Sloveniji – Terme Krka.

Nalaze se u jugoistočnom delu Slovenije na 169 m n/v, okružene su šumom i travnjacima i tako predstavljaju pravu oazu za prepuštanje lepoti tamošnje prirode i blagotvorne klime, a ponudu dopunjuju lekovita izvorišta. Šmarješke Toplice su prve terme u Sloveniji koje su udružile wellness i savremena saznanja iz klasične medicine i razvile medicowellness sa bogatim programima za kvalitetniji život. Kompleks Šmarješke Toplice okružuje botanički park sa malim jezerom u kome raste retka biljka, roze indijski lotos, koji simbolizuje duhovni napredak čoveka. Gostima je na raspolaganju devet uređenih staza za nordijsko hodanje, tereni za tenis, odbojku, košarku i fudbal.

 

Terme Krka | Otočec |  Wellness i Spa

 

Terme Krka u svom sastavu imaju i dragulj dolenjskog turizma – Otočec. Ovaj simpatičan gradić nalazi se u oblasto Novo Mesto, čuven je po romatičnom dvorcu koji je smešten je na ostrvcetu reke Krka. Slikvitu okolinu dvorca Otočec predstavlja park koji je nastao na prelazu iz 18. u 19. vek, u kome rastu brojne autohtone vrste drveća kao što su crna jela, bela vrba, crna topola, kao i egyotične vrste drveća. Reka Krka stanište je za oko 32 vrste riba. Posebnu atrakciju predstavljaju i beli labudovi koji su se ovde nastanili još 1968. godine, a danas ih ima preko 50. Svojim položajem dvorac zajedno s parkom, kreira jednu od najslikovitijih destinacija u Sloveniji, te se tako svrstava među kulturne i prirodne znamenitosti. U neposrednoj blizini, pored reke Krke smešten je i golf teren sa 18 rupa, koji je dve godine uzastopno proglašavan za najbolji u Sloveniji. Teren se prostire na preko 75 hektara, i na njemu podjednako mogu da uživaju i profesionalci i amateri. Otočec je i idealno polazište za izlete i razgledanje kulturno-istorijskih znamenitosti Dolenjske.

 

PROGRAM I USLOVI PUTOVANJA PDF