Lošinj Leto 2024 | Hrvatska Letovanje

 

Lošinj letovanje 2024 | sopstveni prevoz

 

Lošinj je ostrvo u jadranskom moru, sastavni je deo cresko-lošinjske grupe ostrva i čini zapadni niz Kvarnerskih ostrva unutar Kvarnerskog zaliva. Po veličini Lošinj je jedanaesto je ostrvo na Jadranu. Veli i Mali Lošinj proglašeni su klimatskim lečilištima 1892. godine, što je ostrvu otvorilo put u novu granu turizma. Jedinstvena mikro klima, biljni svet  kao i veliki broj sunčanih dana čine Lošinj potpuno jedinstvenom destinacijom kako za one koji žele pravi odmor, tako i za goste koji žele da poboljšaju svoje zdravstveno stanje, ali putnike svakako najviše privlači letovanje na Lošinju. 

Na ostrvu ima preko 250 000 borovih stabala i preko 1 100 vrsta raznog lekovitog bilja. Oko ostrva Lošinj živi kolonija delfina što je samo jedan od dokaza da je voda ovde izuzetno čista. Prosečna letnja temperatura iznosi 24 stepena. Na ostrvu dominantu ulogu ima grad Mali Lošinj. Mali Lošinj je na svega 4 km udaljenosti od Veli Lošinja. Lošinj ima razuđenu obalu koju krasi veliki broj šljunkovitih plaža sa kristalno čistim morem. Najpoznatije plaže na Lošinju su Borik, zatim Veli Žal koji se nalazi u Sunčanoj uvali, dok se u uvali Čikat nalazi peščana plaža. Prelepe plaže i bujno zelenilo su jedan od glavnih razloga zašto naši turisti tradicionalno vole letovanje na Lošinju.


Na ostrvu Lošinj ima mnogo toga za videti, a Muzej Apoksiomena je svakako nešto što je preporuka i što nudi Mali Lošinj. Ovaj muzej je jedinstven po tome što je u celosti posvećen samo jednom eksponatu – bronzanom kipu mladog atlete Apoksiomena. Kip je pronašao u moru pokraj Lošinja, na dubini od 45 m, jedan belgijski turista.


Do ostrva Lošinja se dolazi  trajektom iz istarske luke Valbiska sa ostrva Krk.

 

Lošinj letovanje 2024 | Hoteli i apartmani


Turistička agencija Odeon World Travel u ponudi za letovanje na Lošinju 2024 ima veliki broj hotela i apartmana. Iz svoje ponude turistička agencija Odeon World Travel pre svega izdvaja hotele iz hotelskog lanca Lošinj Hotels kome pripadaju hoteli koji su najpoznatiji našim turistima  - Hotel  Bellevue 5*, Hotel Aurora 4*, Family Hotel Vespera 4*, Vitality Hotel Punta 4*, Hotel Alhambra Boutique 5*.


Lošinj letovanje | Sopstveni prevoz


Naši putnici najčešče biraju sopstveni prevoz kada je u pitanju letovanje na ostrvu Lošinj, bilo da je njihov izbor Veli ili Mali Lošinj. Turistička agencija Odeon World Travel može organizovati i avionski prevoz za sve putnike koji su zainteresovani za ovakav način putovanja. Aerodrom Rijeka je od Lošinja udaljen 89 km. 

 

 

Pogeldajte našu celokupnu ponudu Hrvatska letovanje 2024ovde.