Slovenija Skijanje | Zimovanje 2023/24

Slovenija zimovanje i skijanje |  FIRST MINUTE

 

Slovenija Skijanje 2023/24 | Hoteli · Smeštaj 

 

Slovenija je podalpska zemlja, smeštena na jugu srednje Evrope. Graniči se sa Italijom, Austrijom, Mađarskom i Hrvatskom, dok na jugozapadu, u Piranskom zalivu izlazi na Jadransko more. Najviša tačka je Triglav (2 864 n m/v), koji je ujedno i najviši vrh Julijskih Alpa. Spoj slovenske, germanse i rimske kulture, naoko sasvim različite, a opet tako funkcionalne dao je niz zanimljivih specifičnosti razvijenih u identitet koji karakteriše izuzetno gostoprimstvo i ljubaznost domaćina, ali najviše od svega izuzetna posvećenost zdravom načinu života. Poznata po brojnim ski centrima, termama i primorju, sa savremenim hotelskim kompleksima, Slovenija je podjednako dobar izbor za aktivan odmor i relaksaciju. Skijanje je jedan od najbolje razvijenih sportova u Slovenji, što ne čudi ako se u obzir uzme da Slovenija ima odlične teritorijalne i klimatske uslove upravo za ovaj sport. U njenom sastavu su Julijski Alpi na severozapadu, Kamniško-Savinjski Alpe na severu, kao i Pohorje na severpzapadu koje u skom okrilju ima i najveći broj skijaških centara.

 

Slovenija Ski Centri

Slovenija ima neke od najpoznatijih i najznačajnijih ski centara u Evropi. Dokaz tome jesu i velika svetska takmičenja koja se održavaju upravo u Sloveniji. Kao važan zimski sportski centar Kranjska Gora je poznata po takmičenju za svetski kup u skijanju i skijaškim letovima na velikoj skakaonici na Planici, dok je Mariborsko Pohorje domaćin takmičenja Zlatna Lisica.

 

Slovenija Skijališta

Slovenija je destinacija koja tokom zimske sezone nudi veliki broj skijališta koja predstavljaju idealan izbor za porodice a prilagođena su kako deci i početnicima, tako i iskusnim skijašima.

 

Hoteli Slovenija skijanje

Slovenija nudi veliki izbor kvalitetnih hotela, od kojih većina nudi i wellness i spa usluge.

Turistička agencija Odeon World Travel je za zimsku sezonu 2023/24 pripremila široku ponudu hotela u Sloveniji. Na prvom mestu iz ponude izdvajamo skijalište Kranjska Gora i hotele Hotel Ramada Resort (ex Larix) 4* , Kompas 4* , Ramada Hotel & Suite (ex Prisank) 4*, kao i hotele Špik 4* i Špik 3*.  Pored Kranjske Gore, za naše turiste je takođe jako zanimljivo i Mariborsko Pohorje, gde iz ponude izdvajamo hotele Wellness & Spa hotel Bolfenk i Forest hotel Videc. U ponudi turističke agncije Odeon World Travel su takođe odlični hoteli i na skijalištima Rogla i Krvavec.