Rimske Terme | Wellness & Spa Slovenija

 

Rimske Terme | Wellness & Spa                                                                                                                               

 

Rimske Terme nalaze se u mestu Rimske Toplice, na blagom uzvišenju iznad reke Savinje. Sakrivene od buke okružene su šumovitim brdima koja nude zaštitu od vetra i prevelike vrućine. U parku pored hotela nalaze se poznate divovske sekvoje, kanadska čuga, japanska hiba, čempres, tisa, kalifornijski cedar... Unutar parka otkriveno je više od 20 energetskih tačaka koje otvaraju čakre i pune ih novom energijom, a prema istraživanjima stručnjaka svaka od tačaka pomaže u određenoj vrsti bolesti i stresa. Gosti mogu da uživaju u raznovrsnim aktivnostima u priorodi. Oko parka postoji uređena Ruska staza za šetnju koja vodi kroz šumu gde se neretko mogu sresti i srne, a na raspolaganju su i vožnja bicikli, planinarenje ili nordijsko hodanje.

Rimske Terme udaljene su 8 km od manjeg mesta Laško, 24 km od grada Celja i 90 km od Ljubljane.

Arheološka nalazišta na ovom području svedoče o tome da su još stari Rimljani prepoznali lekovita svojstva i koristili izvore termalne vode u Rimskim Toplicama.

 

Rimske Terme | Termalna voda

Termalna voda izvire iz više izvora koji se nalaze na oko 1.000 m ispod površine zemlje. Temperatura vode iz izvora Amalija iznosi 38,4° C, a iz Rimskog izvora 36,3° C. Ova termalna voda dokazano pomaže u lečenju ortopedskih, reumatoloških, dermatoloških, ginekoloških, neuroloških i oboljenja disajnih puteva.

 

Rimske Terme | Hoteli

Rimske Terme predstavljaju kompleks koji se sastoji od tri hotela međusobno povezana toplim hodnicima. Gosti sva tri hotela koriste iste sadržaje wellness centra i pansionskog restorana, a razlike su u izgledu samih soba.

Turistička agencija Odeon World Travel u svojoj ponudi ima sva tri hotela: Sofijin dvor 4*, Rimski dvor 4* i Zdraviliški dvor 4*.

 

Rimske Terme | Wellness Centar

Rimske Terme u svom sastavu imaju Wellness centar uređen po uzoru na rimska kupališta i po tome se posebno izdvaja od drugih termalnih centara u Sloveniji. Bazeni sa lekovitom vodom prostiru se na 450 m2, a na raspolaganju su unutrašnji (32 C°) i spoljašnji panoramski bazen (32 C°) koji su spojeni toplom vezom, zatim 4 unutrašnja i 3 spoljašnja bazena sa masažerima (35 C°) kao i posebne stolice i kreveti u vodi.

Rinske Terme imaju i Wellness centar Amalia u kome je sve je podređeno povezivanju sa prirodom i obnavljanju vitalne energije. Gostima su na raspolaganju kupke vodenih nimfi, masaže i nega tela, kao i raznovrsni wellness tretmani.

Svet sauna Varinia predstavlja renovirani i prošireni sauna centar. Nudi jedinstven doživljaj sauna uz nove programe i rituale. Možete se opustiti u finskim, rimskim, infracrvenim, bio-aroma, turskim, ruskim i slanim saunama. Ponuda sauna centra temelji se na individualnom pristupu, a ponuđeni programi se prilagođavaju zahtevima i željama klijenata. Izdvaja se opuštanje u parnoj sauni sa pilingom od manga i čišćenjem kože penom od kokosa, cirkulacija vazduha sa uljem i obloge za telo sa Aloa verom. U ponudi su takođe aromaterapije i mnogi slatki programi. U sklopu Sauna sveta su renovirani bar i prostorije za odmor.

Gostima su takođe na raspolaganju fitnes centar, kozmetički i frizerski salon.