Rogla Skijanje 2023/24 | Slovenija Zima                                                                                                

 

Rogla Zima 2023/24 | Slovenija skijanje

 

Rogla se diči najvećim poligonom za snowboard u Evropi. Rogla se nalazi na jednom od vrhova Pohorja, planinskog masiva koji čini poslednji jugoistočni deo Alpa. Rogla se diči najvećim poligonom za snowboard u Evropi. Rogla se nalazi na jednom od vrhova Pohorja, planinskog masiva koji čini poslednji jugoistočni deo Alpa.

 

Rogla Skijanje

Skijaški centar Rogla se prostire na nadmorskoj visini od 1050 do 1517 m i ima 15 km skijaških staza, 28 km staza za nordijsko skijanje, 2 staze za noćno skijanje kao i poligon za početnike. Sve staze su opremljene topovima za veštački sneg.

 

Fun Park Rogla

Za ljubitelje adrenalina posebnu atrakciju čini Fun Park Rogla – najveći poligon za snowboard u ovom delu Evrope.

 

Rogla Hoteli

Agencija Odeon World Travel u svojoj ponudi ima hotele na samoj Rogli, u neposrednoj blizini skijališta.

Iz ponude izdvajamo hotel Natura 4*, koji je najnoviji i najlepši hotel na Rogli, zatim hotele Planja 4* i Rogla 3* koji su najpoznatiji hoteli ski centra rogla, a međusobno su povezani. Smešteni sun a samom skijalištu na nadmorskoj visini od 1500 m, a od žičare su udaljeni 150 m.

 

Rogla Ski Pass

Agencija Odeon World Travel u svojoj ponudi ima pakete koji uključuju ski pass, a redovne cene možete pogledati zvaničnoj stranici Rogla Ski Pass.

 

Terme Zreče

Terme Zreče nalaze se u mestu Zreče između reke Dravinje i reke Koprivnica. Smeštene su u podnožju planine Rogla čija blagotvorna klima povoljno utiče na osobe koje imaju poteškoće sa bolestima pluća i smetnjama u respiratornom sistemu. Tokom zime od termalnog centra saobraća shuttle bus do skijališta. Posebno je atraktivno jezero okruženo šumovitim brežuljcima. Sa blagom podalpskom klimom i brojnim mogućnostima za sport i rekreaciju Terme Zreče, zajedno sa Roglom, nude jedinstvenu ponudu tokom svih godišnjih doba.

Termalna voda Termi Zreče je akratotermalna sa visokim sadržajem kalcijuma, magnezijuma, hidrogen-karbonata, što je od značaja za postupak balneo terapije i rehabilitacije. Termalna voda ima balgotvoran uticaj nakon povreda ili oboljenja lokomotronog sistema, perifernog nervnog sistema, ginekoloških ili onkoloških operativnih zahvata. Temperatura vode na izvoru je 34,5° C. Terme Zreče se posebno ponose pohorskim tresetom, čija se starost procenjuje na oko 10.000 godina, a eksplatiše se iz ekološki čistog močvarnog područja pohorskih šuma.

 

Wellness i Skijanje

Blizina Rogle i Termi Zreče, kao i ski bus koji saobraća svakodnevno, omogućavaju gostima da u isto vreme uživaju u termalnoj vodi i u sportovima na snegu. U ponudi agencije Odeon World Travel su različiti paketi koji kombinuju spavanje u Termama Zreče i skijanje na Rogli ili spavanje na Rogli i uživanje u termalnom kompleksu Termi Zreče.