Bled | Wellness & Spa Slovenija

 

Bled | Wellness & Spa                                                             

 

Bled jezero sa malim ostrvom u sredini, na kome ponosno stoji crkvica iz 16og veka, okruženo Julijskim Alpima i bujnim zelenilom, predstavlja najprepoznatljiviju sliku Slovenije koja privlači mnogobrojne turiste. Razlog zbog koga se mnogi posetioci iz godine u godinu vraćaju na Bled leži u njegovoj raznovrsnoj ponudi. Bled predstavlja idealnu destinaciju tokom čitave godine, gde uz blagu klimu i predivnu okolinu gosti mogu tokom zime da skijaju na obližnjim padinama skijališta Krvavec, Kranjske Gore ili na Vogelu, a tokom leta temperatura vode u jezeru je oko 24° C, te je na uređenoj i organizovanoj plaži moguće i kupanje. Osim vožnje čamcem ili veslanja turisti najčešće uživaju u šetnji po lepo uređenim stazama ili u vožnji bicikla.  

 

Bled | Termalna voda

Bled ima termalnu vodu koja izvire na istočnj strani jezera. Wellness centar Živa u svojim bazenima ima termalnu vodu koja deluje okrepljujuće za telo i ublažava nbolove u zglobovima, dok minerali u vodi smiruju kožu. Wellness centar Luisa u Grand hotelu Toplice ima bazen na samom izvoru termalne vode koja blagotvorno deluje na srce, krvne sudove, kao i na nervni sistem.

 

Bled | Hoteli

Turistička agencija Odeon World Travel u svojoj ponudi ima hotele iz lanca Sava Hotels & Resorts.

 

Na prvom mestu izdvajamo Hotel Rikli Balance 4* superior (ex Golf)  koji se nalazi u parku na blagom uzvišenju iznad samog centra mesta, od kojeg je udaljen 150 m i ima divan pogled na jezero. U sastavu hotela je wellness centar Živa. Za porodice se preporučuje Hotel Savica 3* koji nudi porodične sobe. A za parove idealan izbor su Hotel Park 4* i Grand Hotel Toplice 5*.

 

PROGRAM I USLOVI PUTOVANJA U PDF-U

Bled | Wellness i Spa Centar

 

U sastavu hotela Hotel Rikli Balance 4* superior (ex Golf)  nalazi se WELLNESS CENTAR ŽIVA, moderan centar u kome se nalaze najveći unutrašnji termalni bazeni na Bledu sa kojih se kroz staklene zidove pruža panoramski pogled na jezero. Bazeni su na dva nivoa, a povezuje ih manji tobogan. Pored ovog bazena za odrasle, najmlađima je na raspolganju i jedan dečiji. Temperatura vode u bazenima je 30° C. Posetioci se mogu potpuno opustiti u jednom od dva whirlpool-a sa masažerima temperature 35° C. U sastavu wellness centra je i Svet Sauna čije se korišćenje doplaćuje na licu mesta. Ovde su gostima na raspolaganju klasična finska sauna i još dve finske saune sa nižom temperaturom, od toga je jedna sa svetlosnom, a druga sa aroma terapijom, dve parne saune od kojih je jedna aromatizovana za inhalaciju, lakonium za rashlađivanje i opuštanje na toplim kamenim krevetima, tuševi iznenađenja, spoljašnji hladni bazen i whirlpool. Poseban deo ponude wellness centra Živa predstavljaju alpski wellness programi, masaže, kupke, kao i nega lica tela.

Gostima hotela Park 4* na raspolaganju je unutrašnji bazen sa termalnom vodom temperature oko 28° C nalazi se na poslednjem spratu hotela i ima panoramski pogled na jezero i okolinu, pored bazena gostima je na raspolaganju i jedan whirlpool i 2 finske saune. 

 

THAI WELLNESS CENTAR takođe se nalazi u sklopu hotela Park 4*, nudi gostima prostor za relaksaciju sa infracrvenom saunom i širokom ponudom tajlandaskih masaža, koje izvode maseri sa dalekog Istoka.

 

WELLNESS CENTAR LUISA je u sastavu Grand hotela Toplice 5*. Ovde se nalazi bazen na samom izvoru termalne vode u kome se voda svakodnevno menja, a temperatura je 22° C. Pored garancije besprekorne čistoće, termalna voda blagotvorno utiče na nervni sitem kao i na ceo organizam.

Gosti mogu da uživaju u finskoj, turskoj i infracrvenoj sauni. Wellness rituali podrazumevaju različite vrste luksuznih i klasičnih masaža, kao i negu lica i tela prvoklasnom kozmetikom.