Izaberite

 

Italija letovanje 2024 | Sicilija 

 

Italija letovanje avionom 2024 | 11 i 12 dana avionom | Direktan let 

 

Italija letovanje.jpeg

 

Italija letovanje 2024

Italija je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, gradovi u Italiji važe za najlepše u Evropi, a poseduje i neka od najlepših letovališta. Konekcija između letovališta i aerodroma u njihovoj blizini je veoma dobro povezana. Turistička agencija Odeon World Travel u svojoj ponudi ima aranžmane za Siciliju destinacije koja predstavlja neka od najlepših mesta za odmor i koje osim uživanja na prelepim plažama pruža mogućnost obilaska mnogobrojnih kulturno istorijskih znamenitosti. Za sve destinacije u ponudi su aranžmani u trajanju od 11 i 12 dana direktnim letom.

 

 

 


 

Italija Palermo letovanje

 

 

Sicilija | Palermo letovanje 2024 | 11 i 12 dana avionom

Sicilija je ujedno i najveća regija u Italiji. Palermo, peti je po veličini grad Italije i glavni grad istoimene pokrajine.  FIRST MINUTE ponude za putovanje avionom do Sicilije Vam pružaju priliku da  otkrijete sve lepote ovog ostrva i saznate zašto su njegove plaže omiljeno mesto za letovanje posetilaca iz čitavog sveta.

 

detaljnije.jpg

 

 

 


 

 

Italija info

Italija se nalazi u južnoj Evropi, na Apeninskom poluostrvu i izlazi na 4 mora – Jadransko, Jonsko, Ligurijsko i Tirensko, u kome se nalaze i 2 najveća i najpoznatija italijanska ostrva - Sicilija i Sardinija. Podeljena je u 20 pokrajina i broji nešto manje od 60 miliona stanovnika. Većinu od 93.5% čine Italijani, a ostalih 6.5% Rumuni, Albanci i Marokanci. U južnom Tirolu je dominantna austrijska manjina, a u regiji Trsta slovenska. Iako je jezički i verski gotovo homogena, kulturno, privredno i politički je vrlo raznolika. Poznata je kao zemlja umetnosti, kulture i brojnih antičkih ali i spomenika modernog doba, od kojih su najslavniji krivi toranj u Pizi i Koloseum u Rimu. U Italiji se svakako uživa i u autentičnoj hrani, kao i u odličnim vinima, modi, dizajnu, operi... Glavni grad je Rim, sa 2,7 miliona stanovnika i predstavlja važnu raskrsnicu kopnenih i vazdušnih puteva Italije i Evrope. U srcu grada je i sedište Svete stolice – Vatikan. Decenijama već Rim predstavlja nezaobilaznu i večito popularnu turističku destinaciju, dok Italija spada u najposećenije zemlje sveta, sa preko 45 miliona turista godišnje.
Italijanska kuhinja je svakako najpopularnija nacionalna kuhinja na svetu. Na njen razvoj su svakako uticali mnoga istorijska dešavanja. Svaki region ima svoju posebnost, ali ono što je zajedničko za sva mesta je da trpeza mora da bude puna. Espreso kafa se pije tokom celog dana, paradajz je nezaobilazni sastojak za testenine i razne salate. Iako pica potiče iz Kine, u Italiji predstavlja napopularnije jelo pored testenina koje su definitivno najomiljenije. Parmezan je prvi put napravljen u Toskani u 11. veku, i praktikuje se da se izrenda pred samu upotrebu. Kultni kolač u Italiji je tiramisu, a poznato je da vino u Italiji ima istu tradiciju kao i hrana. 

Jug Italije i ostrva Sicilija i Sardinija imaju mediteransku klimu. Leta su duga, topla i suva, a zimske temperature su relativno umerene, sa prosekom dnevne temperature ne mnogo ispod 10°C.