Terme Ptuj | Wellness & Spa Slovenija                                                                                 

 

Terme Ptuj | Wellness & Spa

 

Terme Ptuj smeštene su u istoimenom gradu Ptuj od čijeg su centra udaljene 1.5 km. Ptuj je najstariji slovenski grad, koji je svoju najveću slavu stekao u periodu Rimskog carstva, izgrađen je u dolini reke Drave. Danas je Ptuj važan ekonomski centar i poznat je kao najčuveniji slovenački karnevalski grad, udaljen je 30 km od grada Maribora.

Stari Ptujski grad, odnosno tvrđava sa dvorcem koji je danas pretvoren u muzej, izdiže se visoko iz srca grada. Celo područje je od davnina poznato po vinogradarstvu, te se u Minoritskom samostanu nalazi i najstariji vinski podrum u Sloveniji.

Staro gradsko jezgro sa ptujskom tvrđavom, dominikanskim i minoritskim samostanom danas je zaštićeno kao spomenik od kulturnog značaja.

 

Terme Ptuj u svojoj blizini imaju i golf teren Ptuj koji se prostire na 50 ha površine, ima 18 polja, a posebno je atraktivan zbog mnogobrojnih vodenih prepreka.

Terme Ptuj u svojoj okolini nude veliki broj opcija za ljubitelje aktivnog odmora. Od spusta kanuom po reci Dravi ili Ptujskom jezeru, preko biciklističkih izleta, pa sve do kartinga ili gađanja glinenih golubova.

 

Terme Ptuj | Termalna voda

Terme Ptuj imaju termalni izvor koji se nalazi na 1.100 m i donosi blagotvornu prirodnu termalnu vodu temperature 56° C, koja svojim blagim sastavom deluje okrepljujuće na čitav organizam. Posebno su se dobrim pokazala kod reumatskih i neuroloških oboljenja i problema sa kostima.

 

Terme Ptuj | Hoteli

Turistička agencija Odeon World Travel preporučuje Grand Hotel Primus 4*superior  uređen je u starorimskom stilu, tako vam već po ulasku u hotel dobrodošlicu poželi jedan od kostimiranih rimskih imperatora. Ovde se organizuju i posebne rimske večeri sa večerom koja se služi u hedonističkom wellness centru.

 

Terme Ptuj |  Wellness Centar

WELLNESS CENTAR VALENS AUGUSTA  nalazi se u sklopu Grand hotela Primus  i ovde se možete u potpunosti prepustiti hedonizmu kao što su to znali stari Rimljani. Wellness centar sastoji se iz tri dela: IMPERIUM (sa ponudom tretmana za negu lica i tela), FLAVIA (sauna centar u čijem sastavu su rimska vip sauna, finska, aroma, blatna, slana soba, whirlpool sa termalnom vodom i hladan bazen) i VESPASIANUS (u kome se nalazi unutrašnji bazen sa izlazom u spoljašnji, dečiji bazen i whirlpool).

 

Terme Ptuj | Termalni Vodeni Park

TERMALNI VODENI PARK obuhvata površinu od 4.200 m2 ima ukupno 12 bazena, od toga 6 unutrašnjih i 6 spoljašnjih. U zimskom delu su pored ovih bazena i jedan tobogan, bazen sa masažerima, dečiji i terapijski bazen, a u letnjem delu su pored bazena i 4 tobogana. Ovaj park nalazi se preko puta Grand hotela Primus 4*.

U okviru termalnog parka gosti takođe mogu da se prepuste opuštanju i uživanju u finskim, turskim i aroma sunama, kao i različitim vrstama masaža i kupki. Saune u vinskim bačvama nude poptuno novi doživljaj u drvenom ambijentu, a posebnu atrakciju predstavlja finska sauna u obliku tipične prekmurske kućice “cimprače”.

 

PROGRAM I USLOVI PUTOVANJA PDF