Terme Zreče |  Wellness & Spa Slovenija

 

Terme Zreče |  Wellness & Spa 

 

Terme Zreče nalaze se u mestu Zreče između reke Dravinje i reke Koprivnica. Smeštene su u podnožju planine Rogla čija blagotvorna klima povoljno utiče na osobe koje imaju poteškoće sa bolestima pluća i smetnjama u respiratornom sistemu. Tokom zime od termalnog centra Zreče saobraća shuttle bus do skijališta. Posebno je atraktivno jezero okruženo šumovitim brežuljcima.

Sa blagom podalpskom klimom i brojnim mogućnostima za sport i rekreaciju Terme Zreče, zajedno sa skijalištem Rogla, nude jedinstvenu ponudu tokom svih godišnjih doba.

 

Terme Zreče | Termalna voda

Terme Zreče imaju termalnu vodu koja je akratotermalna sa viskoim sadržajem kalcijuma, magnezijuma, hidrogen-karbonata, što je od značaja za postupak balneo terapije i rehabilitacije. Termalna voda ima balgotvoran uticaj nakon povreda ili oboljenja lokomotronog sistema, perifernog nervnog sistema, ginekoloških ili onkoloških operativnih zahvata. Temperatura vode na izvoru je 34,5° C. Terme Zreče se posebno ponose pohorskim tresetom, čija se starost procenjuje na oko 10.000 godina, a eksplatiše se iz ekološki čistog močvarnog područja pohorskih šuma.

 

Terme Zreče | Hoteli

Turistička agencija Odeon World iz svoje ponude za Terme Zreče posebno izdvaja Hotel Atrij 4*superior . Hotel je inspirisan pričom o jabuci, voću koje čuva mladost i predstavlja prirodni izvor zdravlja i energije. Hotel Atrij je izgrađen po EKO standardima, ima renovirane i savremeno opremljene sobe. Hotel je toplim hodnikom povezan sa hotelom Vital 4*.

 

Terme Zreče | Termalni Centar

 

TERMALNI KOMPLEKS  zauzima 1.600 m2 površine pokrivene bazenima sa vodom temperature od 27-35° C, koji su na raspolaganju gostima za zabavu i opuštanje. Unutrašnji bazen za rekreaciju, zimski vrt sa osam vodenih kreveta i dva masažna bazena, dečiji bazen i terapijski bazen, dva spoljašnja bazena, i  šumski akva park sa brzom rekom, toboganima i delom za decu.

 

Terme Zreče | Wellness Centar

 

WELLNESS I SPA CENTAR IDILA gostima nudi najrazličitije tretmane koje izvode vrsni stručnjaci.

Masaže, specijalni tretmani za negu lica i tela, luksuzne kupke i saune odvešće vas u oazu mira i užitka.

SAUNA SELO uređeno je u etno stilu i sadrži 5 finskih sauna, dve parne, dve infracrvene saune, nekoliko tepidarijuma, a posebno je atraktivna spoljna sauna sa pogledom na nebo. U pauzama gosti mogu da se osveže u hladnom bazenu ili u letnjem periodu na terasi za sunčanje.