Terme Dobrna | Wellness i Spa Slovenija

 

Terme Dobrna | Wellness i Spa                                                                                                                                                      

 

Terme Dobrna su terme sa najstarijom tradicijom u Sloveniji, dužom od 600 godina. Smeštene su u severnom delu Celjske kotline u istoimenom mestu Dobrna, koje je dobilo naziv po vrsti hrasta „Dob“, koji je ovde rasprostranjen. Zahvaljujući svom položaj u Terme Dobrna imaju veoma povoljne  klimatske uslove, bez udara jakih vetrova ili magle, a leti je vrlo prijatno jer je ceo kompleks okružen prelepim stogodišnjim parkom sa stazama za šetnju. U hotelu se mogu iznajmiti bicikli, a u okolini su i obeležene staze za planinarenje.

 

Terme Dobrna | Termalna voda

Terme Dobrna imaju toplo vrelo koje su poznavali još stari Kelti i Rimljani. Visok sadržaj kalcijuma, magenzijuma i hidrogenkarbonata čine ovu vodu izuzetno lekovitom, ima protivupalno dejstvo i korisiti se u terapiji ginekoloških i uroloških bolesti, reumatizma, kao i nakon preloma. Temperatura vode na izvoru je između 35 i 36° C.

 

Terme Dobrna | Hoteli

Kada su u pitanju Terme Dobrna agencija Oden World Travel iz ponude izdvaja Hotel Vita 4*.Ovaj moderan hotel udaljen je svega 100 m od centra mesta Dobrna i nalazi se preko puta energetskog parka. U ovom hotelu svi sadržaji su pod jednim krovom, a pored glavnog restorana gostima je na raspolaganju kafe poslastičarnica.

 

Terme Dobrna  | Wellness Centar

WELLNESS CENTAR u svom sastavu ima bazenski kompleks koji se nalazi na trećem spratu hotela Vita. Gostima je na raspolaganju unutrašnji bazen sa vodom temperature 32° C koji je povezan sa spoljašnjim bazenom u kome je voda temperature 28° C, whirpool sa temperaturom 35-36° C , kao i dečiji bazeni.

SAUNA CENTAR u svom sastavu ima 3 finske saune, 2 parne, infracrvenu saunu, ledenu pećinu, fontanu jing-jang, bazen sa hladnom vodom, kneipp tuševe iznenađenja, kneipp korita, kneipp stazu, prostor za odmor, vitaminski bar i terasu.

Gostima su na raspolaganju razne vrste kupki, a u La Vita Spa & Beauty Centru u ponudi je preko 12 različitih vrsti masaža, ayrveda tretmani, kao i različiti programi za negu lica i tela.

 

PROGRAM I USLOVI PUTOVANJA U PDF-U

 

 

Terme Dobrna | Wellness & Spa Slovenija
 

Terme Dobrna | Wellness & Spa 

Terme Dobrna su terme sa najstarijom tradicijom u Sloveniji, dužom od 600 godina. Smeštene su u severnom delu Celjske kotline u istoimenom mestu Dobrna, koje je dobilo naziv po vrsti hrasta „Dob“, koji je ovde rasprostranjen. Zahvaljujući svom položaj u Terme Dobrna imaju veoma povoljne  klimatske uslove, bez udara jakih vetrova ili magle, a leti je vrlo prijatno jer je ceo kompleks okružen prelepim stogodišnjim parkom sa stazama za šetnju. U hotelu se mogu iznajmiti bicikli, a u okolini su i obeležene staze za planinarenje.

 

PROGRAM I USLOVI PUTOVANJA U PDF-U