Slovenija Wellness i spa 

 

Rogaška slatina | Wellness i spa                          ( Udaljenost od Beograda 477 km)                                       

 

Rogaška slatina  je vekovima poznata po zdravoj mineralnoj vodi, te se prvi put ovi izvori spominju u spisima još iz 12og veka, a reputaciji i velikoj popularnosti ovih voda doprineo je izuzetan zdravstveni oporavak hrvatskog bana Petra Zrinskog, nakon čega je otpočeo ubrzani razvoj ovog banjskog centra. Rogaška Slatina okružuna je zelenim brežuljcima, u kojima se kriju staze za pešačenje, vožnju bicikli ili planinarenje. Srce termalnog centra čini park sa uređenim stazama za šetnju, travnjacima, drvoredima i cvećem. Glavna atrakcija je paviljon podignut iznad glavnog izvora Tempel.

 

Rogaška slatina | Mineralna voda

Jedinstveni geološki sastav okoline Rogaške Slatine doprineo je visokom sadržaju svih potrebnih minerala u vodi, a naročito magnezijuma, tako da je ova voda jedna od najbogatijih magenzijumom mineralnih voda za pijenje na svetu. Ovde se toči nama poznata MG Donat flaširana voda. Naročito je pogodna kod problema sa organima za varenje, šećerne bolesti ili povišenog krvnog pritiska.

 

Rogaška slatina | Termalna voda  

Rogaška Slatina ima termalnu vodu koja dolazi iz arteškog izvora sa dubine od 1700 m i hipertermalna je sa temperaturom na izvostištu od 59° C, dok voda u bazenima ima temperaturu od 31-36° C. Ova voda ima blagotvoran uticaj na bolesti ekstremiteta, kičme, zglobova i kod atrofije mišića.

 

Rogaška slatina | Rogaška Rivijera

Poznata Rogaška Rivijera raspolaže sa unutrašnjim i spoljašnjim bazenima, whirlpool-ima i više od 100 masažera. Temperatura vode je između 27-36° C. Kupači se mogu opustiti na podvodnim ležaljkama ili aktivirati uz gimnastiku u bazenu.

 

Rogaška slatina | Hoteli i Wellness i Spa Centri

Agencija Odeon World Travel u svojoj ponudi ima najpoznatije hotele koji se nalaze u banji Rogaška Slatina.

 

Grand hotel Sava 4*superior raspolaže superior i novim superior lux sobama uređenim u modernom Ars natura stilu u skladu sa prirodom koja ga okružuje. Gostima je na raspolaganju jedan unutrašnji bazen.

U Wellness centru LOTUS gosti se mogu prepustiti rukama iskusnih masera i opustiti se uz ayurveda ili tajlandsku masažu, aromaterapiju, kupku ili priuštiti sebi kozmetički tretman. U okviru wellness centra Lotus gostima su na raspolaganju bazeni za termomineralnom vodom temperature 31-36⁰C. Luksuzni ROI SPA raspolaže sa 1200 m2, gde se nalaze saune (finska, turska, infra-crvena, slana soba), kao i hladni bazen, terasa za sunčanje, tepidarijum i tuševi doživljaja.

 

Grand hotel Rogaška 4* je centralno pozicioniran i izuzetan je primer bezvremenske klasične arhitekture.

VIS VITA SPA & BEAUTY predstavlja jedinstvenu kombinaciju korišćenja prirodnih resursa i vrhunskih wellness tretmana. Ovde su gostima na raspolaganju bazen sa termalnom vodom kao i različite vrste sauna finska, turska, infracrvena, ali i ledena pećina, kao i kneipp staza. U ponudi Vis Vita centra su različite vrste balneo terapija mineralna kupka, biljna kupka, tretmani blatom i inhalacije. Gosti mogu da uživaju u terapeutskim ili relaks masažama, a na raspolaganju su ayrveda tretmani, hilot – filipinski tretmani ili aroma terapije. U ponudi su detoks programi i programi za oblikovanje tela.