Terme Olimia | Wellness & Spa Slovenija

 

Terme Olimia | Wellness & Spa 

 

Terme Olimia predstavljaju vodeće i najluksuznije terme u Sloveniji. Smeštene su uz reku Sutlu u neposrednoj blizini granice sa Hrvatskom. Imaju dugu tradiciju lečenja termalnom vodom, ali danas su Terme Olima omiljeno odredište za sve one koji žele nešto više od samog uživanja u termalnim vodama. Predstavljaju idealan izbor za odmor i beg od stresa s obzirom na hotelsku ponudu, kao i na prirodno okruženje. Terme Olimia, u svom sastavu imaju termalne centre koji nude inovativan koncept wellness turizma, odlikuje ih originalnost i luksuz kako u arhitektonskom, tako i u smislu ponude. Terme Olimia su razvile i nove trendove, tako da su se sada okrenuli i ka takozvanim selfness programima koji predstavljaju iskorak u odnosu na sam wellness. Selfness jednostavno znači – učiniti nešto dobro za sebe! To nije samo deo ponude, već je uključeno u svaku uslugu i prožima se kroz sve aktivnosti sa gostima.

 

Na samo  nekoliko kilometara od Termi Olimia nalazi se selo Olimje koje je 2009. godine proglašeno za najlepše selo u Evropi. Ovde gosti mogu da obiđu srednjevekovni manastir u oviru koga se nalazi treća najstarija apoteka u Evropi, u čijoj se bašti gaji više od 250 vrsta lekovitog bilja. U neposrednoj blizini manastira je mala porodična fabrika čokolade sa prodavnicom i Jelenov greben – gostionica i uzgajalište jelena.

Da bi gosti upotpunili boravak u hotelima, Terme Olimia u svom okruženju nude i brojne mogućnosti za aktivan odor u smislu uređenjih biciklističkih staza, ali i staza za šetnju i planinarenje.

 

Terme Olimia | Termalna voda

Termalna voda  temperature od 30 do 37° C predstavlja prirodno bogatstvo Termi Olimia. Crpi se iz vrela sa dubine od 520 m i bogata je magnezijumom, kalcijumom i hidrogen karbonatom. Jedna od posebnih odlika ove vode je njena pitkost, tako da na mnogim mestima po kompleksu gosti mogu da se osveže na nekoj od instaliranih česmi. Konzumiranje termalne vode pomaže u čišćenju tela zbog specifičnih niskih koncentracija minerala. Kupanje u termalnoj vodi smanjuje napetost u mišićima, povećava prokrvljenost tkiva, poboljšava cirkulaciju i time ubrzava metabolizam, ojačava imuni sistem tela, deluje protvupalno, a i blagotvorno deluje na kožu.

 

Terme Olima | Hoteli

Turistička agencija Odeon World Travel u svojoj ponudi ima hotele i apatmane koji se nalaze u sastavu kompleksa „Terme Olimia“.

Izdvajamo Wellness hotel Sotelia ****superior koji se sa svojim položajem, zelenim krovovima i jedinstvenim arhitektonskim rešenjem potpuno stapa sa prirodnim okruženjem. Prijatnim ambijentom i vrhunskom uslugom zadovoljiće i najzahtevnije klijete. Hotel je podzemnim hodnikom povezan sa wellness centrima Termalija i Orhidelija. U sklopu hotela je poseban prostor Spa Armonia gde su gostima na raspolaganju  najsavremeniji tretmani nege lica i tela, razne vrste masaža iz svih krajeva sveta, kao i romantični programi za parove. U ponudi turistička agencije Odeon World Travel su takođe Hotel Breza ****, Apartmani Rosa, kao i Selo Lipa.

 

WELLNESS ORHIDELIA

 

Terme Olimia u svom sastavu imaju luksuzni wellness centar Orhidelia koji već godinama osvaja prestižno priznanje za najbolji wellness centar u Sloveniji. Wellness centar je sagrađen na dva nivoa i ovde gosti mogu da uživaju u spoljašnjim i unutrašnjim bazenima, sauna centru, brojim tematskim odmorištima, kao i u osvežavajućoj kulinarskoj ponudi. Posebna pažnja je posvećena osvetljenju, materijalima i umirujućim bojama, a prostranost Orhidelije  omogućava svakom gostu da pronađe svoj intimni kutak opuštanja i mira.

Unutrašnji bazen sa termalnom vodom temperature između 31 i 32° C gostima nudi brojna ostrvca, ležaljke za masažu, sporu reku, 2 whirpoola, gejzire,  svetleću pećinu i bazen sa podvodnom muzikom. Spoljašnji bazen, koji je povezan prolazom sa unutrašnjim, je sa termalnom vodom temperature između 31 i 32° C. Ovde gosti mogu da uživaju u ležaljkama za masažu, gejzirima i whirpoolu, kao i u vodenom baru.

SVET SAUNA u wellness centru Orhidelija je najveći u Sloveniji i podeljen je na tri dela. U delu sa suvim finskim saunama nalaze se različite vrste finskih, infracrvenih i bio sauna, ledeni bazen i takozvani masažni put za masažu stopala. Drugi deo čine parna kupatila čiji dizajn prati tradiciju islamskog sveta, gde su ove saune i nastale. Treći deo predstavljaju tematska odmorišta gde su gostima na raspolaganju i vodeni kreveti pored kojih su instalirane slušalice i gosti se mogu potpuno prepustiti uživanju u instrumentalnoj muzici zvukova iz prirode. Finski i parni deo spojeni su otvorenom nudističkom terasom sa toplim bazenom, ležaljkama za masažu i podnim grejanjem.

 

WELLNESS TERMALIJA

 

Wellness Termalija je prvoizgrađeni termalni kompleks koji se u potpunosti renovirao i modernizovao. Ovom modernizacijom su obezbeđene najbolje i visokokvalitetne usluge u oblasti vodenih doživljaja i opuštanja, uz programe koji će prvenstveno biti prilagođeni porodicama sa decom. Nakon radova na renoviranju Termalija svojom atraktivnom i unikatnom ponudom zasigurno postavlja nove standarde u ovoj oblasti i tako staje rame uz rame sa nekoliko puta nagrađivanim Wellness centrom Orhidelia. Gostima su na raspolaganju Termalija Relax kao i Termalija Family Fun. Odmor i zabava zagarantovani su za sve članove porodice. Veliki unutrašnji i spoljašnji bazen, prostor za decu sa vodenim pištoljima, širokim toboganima i mrežama za penjanje, bazen sa peskom za najmlađe goste, zatim 7D bioskop, avanturistički tobogani i stena za penjanje samo su neke od atrakcija koje očekuju posetioce Termalija Wellness Centra.

 

 

TERMALNI PARK AQUALUNA

 

Aqualuna termalni park je letnji vodeni zabavni park sa 3.000 m2 vodenih površina, koji svojim bazenima i atrakcijama poziva na porodičnu zabavu i druženje. Gostima su na raspolaganju bazen sa stolicama za masažu i gejzirima, bazen sa talasima, bazen za spuštanje sa 9 tobogana. Za najhrabrije tu je tobogan King Kobra koji omogućava vratolomni spust u dve cevi, vožnja je puna iznenađenja i vodi kroz zatvorene i otvorene delove tobogna. Za najmlađe je namenjen mini klub King Kobra, Aquajungle na 550 m2 i Aquasafari. Svi bazeni su sa termalnom vodom.

Ovaj termalni kompleks udaljen je 1 km od hotela, tako da ne utiče na mir gostiju.