Terme Laško | Wellness & Spa Slovenija

 

Terme Laško | Wellness & Spa                                                                                                                     

 

Terme Laško – Oaza neočekivanih mogućnosti

Terme Laško, sa svojim pažljivo kreiranim programima, predstavljaju idealan izbor za odmor i beg od stresa i svakodnevnog tempa života. Misteriozna snaga termalnih izvora bila je poznata još u rimsko doba, a tokom godina Laško se razvilo u jedan od najsavremenijih centara zdravstvenog i wellness turizma u Sloveniji. Danas Terme Laško pored klasičnih terapeutskih tretmana pružaju i najmodernije wellness i spa usluge i takođe značajno utiču na uspostavljanje energetske ravnoteže u organizmu.

Mesto Laško je malo banjsko mesto izgrađeno uz bistru reku Savinju, a poznato je po festivalu piva i cveća. Ovde se nalazi najveća pivara u Sloveniji nadaleko poznatog piva „LAŠKO“. Samo mesto je udaljeno 13 km od grada Celja, sa kojim je povezano redovnom linijom voza.

 

Terme Laško | Termalna voda

Termalna voda dolazi sa izvorišta dubine 160 m, sa temperaturom od 32 do 35° C. Njena lekovita svojstva koristila su se od davnina, a danas se korisiti u u okviru modernog lečilišta. Koristi se kako za piće, tako za kupanje i za najrazličitije tretmane vodom.  Zbog svog povoljnog hemijskog sastava ova voda je izuzetno zdrava za piće. Gosti mogu besplatno konzumirati termalnu vodu koja im je na raspolaganju u lobiju hotela Thermana Park Laško.

 

Terme Laško | Hoteli

Terme Laško obuhvataju hotelski kompleks koji se nalazi pored glavnog puta na samoj obali reke Savinje. Zaklonjen je brdima među kojima se ističe uzvišenje poznato kao „Laški Triglav“ sa kojeg se pruža panoramski pogled na celo mesto. Pored zgrade hotela ističe se prepoznatljiva velika staklena kupola pod kojom je smešten wellness centar. Kompleks se sastoji iz dva fizički odvojena hotela Thermana Park Laško i Zdravilišče. U sastavu hotela Thermana Park Laško nalaze se termalni centar, kao i wellness i spa centar.  

Prelaskom pešačkog mosta, koji je spojen sa hotelom Thermana Park Laško, gosti će se naći na suprotnoj strani obale gde mogu uz šum reke da uživaju u šetnji do centra mesta Laško, uređenom stazom pored  šume.

 

PROGRAM I USLOVI PUTOVANJA U PDF-U

 


 

 

Terme Laško | TERMALNI CENTAR 

Termalni centar se sastoji iz bazenskog kompleksa i sauna centra.

BAZENSKI KOMPLEKS ima svoj otvoreni i zatvoreni deo. Zatvoreni deo je pod staklenom kupolom, sa bazenima kružnog oblika i tri whirlpool-a koji su izdignuti nad bazenima. Posebno atraktivno je i noćno osvetljenje. Ovde se nalazi bazen sa efektima talasa, brza reka, rekreacijski bazen sa masažerima, kneipp staza, tobogan, kao i deo sa animacijama za decu. Unutrašnji bazen povezan je prolazom sa spoljašnjim delom koji se koristi i tokom zime. Letnji otvoreni deo sadrži bazen za plivanje, dečiji bazen, whirlpool i tobogan.

SAUNA CENTAR obuhvata površinu od 675 m2 i ima ukupno 7 sauna uređenih u savremenom stilu, ali sa dozom tradicije mesta u kome se nalaze. Od toga ima tri finske, parnu, infracrvenu, laconium i sanarium, a za odmaranje i pauzu gosti se mogu osvežiti u hladnom bazenu ili opustiti u toplom bazenu sa masažerom.

 

Terme Laško| WELLNESS I SPA CENTAR

Terme Laško u svom sastavu imaju odličan WELLNESS I SPA CENTAR koji je koncipiran na način da mu se filozofija temelji na programima namenjenim za opuštanje, uživanje i povratak prirodi. Ovde je gostima na raspolaganju jedinstvena ponuda wellness programa i tretmana na bazi piva ili meda, tematski osmišljene kupke, kao i nega lica i tela bazirana na vrhunskim kozmetičkim proizvodima.

AYURVEDA CENTAR je deo Wellnes i Spa centra gde se gosti susreću sa jedinstvenom ponudom programa orijentalne kulture bazirane na holističkoj koncepciji medicine dalekog istoka, tačnije Indije. Ayurveda medicina uči čoveka kako da bude deo prirode i pomaže mu da živi zdrav život. Obuhvata sve aspekte zdravlja tako što promoviše fizičko, mentalno, emocionalno i duhovno blagostanje. Masaže, rituali, nega, joga i kupke pažljivo su osmišljeni i sprovode se od strane inostranih eksperata u toj oblasti.

Pored Ayurveda masaža gostima su na raspolaganju i različite vrste tajlandskih i klasičnih masaža.