Terme Radenci | Wellness i spa Slovenija

 

Terme Radenci | Wellness i Spa                                Udaljenost od Beograda 550 km

 

 

Terme Radenci su najpoznatiji banjski centar u Sloveniji sa tradicijom dugom više od 130 godina. Terme Radenci su se razvile u pokrajini Pomurje, uz samu reku Muru, zahvaljujući visokom kvalitetu mineralne  i termalne vode.

Mineralna i termalna voda - Još davne 1882. godine blagotvorna termalna voda korišćena je u lekovite svrhe, a danas gosti piju mineralnu vodu direktno iz njenog izvora. Prema sadržaju ugljen-dioksida ovo je jedna od najbogatijih mineralnih voda u Evropi. Zahvaljujući svom hemijskom sastavu obe vrste vode, termalna i mineralna, imaju lekovita i blagotvorna dejstva na čitav organizam. Stabilizuju krvni pritisak, ubrzavaju varenje, neutrališu višak želudačne kiseline, blagotvorno utiču na bubrege i urinarni trakt, regulišu neravnotežu minerala u organizmu.

Danas Terme Radenci svojim gostima nude savremene zdravstvene i preventivne programe, koji se svakako temelje na dugogodišnjoj tradiciji lečenja i svakako upotpunjuju wellness i spa ponudu turističke agencije Odeon World Travel. Čuvena mineralna voda slatina iz Radenaca, termalna voda, netaknuta priroda, blago podneblje sa više od 250 sunčanih dana godišnje, pored lečenja i preventive, idealni su za odmor, uživanje i relaksaciju. Pokraj reke Mure gosti mogu da šetaju, da voze bicikl ili da odu čamcem do ostrva ljubavi.

 

Hotel Radin 4*

Hotel Radin nalazi se u samom centru lečilišta i povezan je sa hotelom Izvir, kao i sa termalnim kompleksom. Hotel Radin je najveći hotel u ovim termama i ima ukupno 291 sobu, od kojih svaka ima kupatilo, fen za kosu, SAT TV, telefon, radio, sef, mini bar i balkon. Deo soba je klimatizovan i te sobe imaju francuske balkone. U sastavu hotela su restoran, bar, bar sa izvornom mineralnom vodom, frizerski salon i prodavnice.

 

TERMALNI KOMPLEKS Termi Radenci obuhvata površinu od 1.420 m2 i sadrži unutrašnji bazen sa običnom vodom za rekretivno plivanje, unutrašnji i spoljašnji bazen sa termo-minerealnom vodom, unutrašnji bazen sa toplim izvorima 37° C, bazene za decu sa običnom i termalnom vodom, bazen za kneipp sa hladnom vodom, slapove, podvodne masaže i atraktivnu brzu reku.

 

MEDICO WELLNESS CENTAR CORRIUM gostima nudi 6 različitih vrsta sauna, klasične masaže ili masaže toplim i hladnim kamenjem, a Beauty Studio je namenjen tretmanima nege lica i tela. Nadaleko su poznate kupke sa mineralnom vodom bogatom ugljen-dioksidom koje blagotvorno deluju na jačanje organizma, naročito na srce i cirkulaciju, a istovremeno opuštaju i prijaju.  Terme Radenci su među prvim termama u Sloveniji koje su otvorile AYURVEDA CENTAR i na ovaj način dopunile svoju wellness ponudu. Ovde gosti mogu da uživaju u masažama sa uljima koje se izvode prema drevnoj indijskoj tehnici.

 

PROGRAM I USLOVI PUTOVANJA PDF