Halkidiki Leto 2024 | Grčka Letovanje

 

Halkidiki letovanje 2024 | Grčka sopstveni prevoz

 

Halkidiki poluostrvo leži jugoistočno od Soluna. Halkidiki je poslednjih godina postao prava meka za turiste, sa svojim beskrajnim, mirnim peščanim plažama, borovim šumama i ljupkim selima idealno je mesto za letovanje. Halkidiki nudi tri svoja ogranka takozvana prsta (Kasandra, Sitonija i Atos) i jedan je od najslikovitijih oblasti Grčke. Halkidiki predstavlja skladan spoj planinskih i ostrvskih karakteristika, pružaju mogućnost da se iskusi jedinstveni doživljaj, pogotovo u manastriskom području Atosa odnosno Svete Gore. Turistička agencija Odeon World Travel je za sezonu leto 2024 pripremila FIRST MINUTE ponude za putovanja autobusom i putovanja sopstvenim prevozom do Halkidikija. Pogledajte našu ponudu za letovanje na svakom od tri prsta Halkidikija, Kasandra, Sitonija i Atos. Halkidiki hoteli čine bogatu ponudu objekata apartmanskog tipa, do luskuznih hotela sa 5*.

 

 

Halkidiki letovanje 2024 | Kasandra

 

Kasandra je najzapadnije poluostrvo Halkidikija, najbliže je Solunu i kao takvo je i najposećenije. Kasandra je duga 50 km, a široka 10 km. Istočna obala Kassandra poluostrva je više urbanizovana i od Afitosa na severu do Paliourija na jugu u neprekidnom nizu nadovezuju se letovališta. Najveći turistički centar na Kasandri je Hanioti sa malim popločanim gradskim trgom, vrlo gusto zbijeno izgrađenim kućama i hotelima. Pored mesta Hanioti u našoj ponudi su poznata letovališta Kalithea, Afitos, Kriopigi, Pefkohori, Polihrono na istočnoj strain, dok se na zapadnoj obali izdvaja mesto Sani u kojem se nalaze luksuzni resorti, zatim mesta Possidi, Furka, Nea Skioni ili Paliouri, dok su ostala mesta uglavnom mala sela smeštena u istoimenim uvalama. Pored odmora i sunčanja na peščanim plažama, pažnju zaljubljenika u arheologiju sigurno će privući kanal Potidea koji spaja dva zaliva Temaikos i Toroneos, petralonska pećina i svetilišta Dionysos i Nymphs.

 

Halkidiki letovanje 2024 | Kasandra hoteli

 

Ove godine turistička agencija Odeon World Travel pripremila je bogatu ponudu Halkidiki hotela, dok se na poluostrvu Kassandra izdvajaju sledeći hoteli sa specijalnim popustima za rane uplate, kao i specijalnim ponudama: Al Mare 3*, Xenios Possidi Paradise 4*, Tresor Sousouras 4*, Kassandra Palace 5* i brojni drugi.

 

 

Halkidiki letovanje 2024 | Sitonija

 

Sitonija je srednje poluostrvo Halkidikija i nešto manje je razvijeno od Kasandre i najčešce ga posećuju zbog njegove prirodne lepote, mnogobrojnih malih plaža skrivenih u podnožju planinskih litica, a do nekih se može doći samo pešice. Istočna obala Sitonije je posebno bogata vegetacijom gde se izdvajaju dva letovališta Vurvuru i Sarti, na samom jugu Sitonije se nalazi prelepo mesto Kalamici, dok su na zapadnoj strani Sitonije velike površine pod vinogradima i stenovita mesta gde ruda izbija na površinu u neobičnim oblicima koji oduzimaju dah. Na toj obali Sitonije posebno se izdvaja lepi Neos Marmaras i Nikiti. Očuvana seoca u unutrašnjosti poluostrva pružaju dodatni izazov za istraživanje. Za razliku od Kasandre, drugi “prst” - Sitonija, a pogotovo njegova istočna strana, obiluje prelepom netaknutom prirodom, planinama i obiljem dugih, “divljih” pešcanih plaža, sa tirkiznom bojom mora. Pošto od najsevernijeg letovališta na istočnoj obali Sitonije (Vourvourou), pa sve do skoro južnog kraja (do mesta Sarti i Kalamici), osim par kampova ne postoji ni jedno naselje, ove prelepe plaže morate “pronaći” sami. Idući putem ka jugu, na svaka 2-3 km, sa leve strane postoje neobeleženi zemljani putevi kojima se možete spustiti na obalu. S obzirom da je poluostrvo šumovito, a magistrala ide visoko i strmo iznad obale, iz kola ne možete videti ni jednu plažu. To je iznenađenje koje vas čeka, kada se zemljanim putem spustite do obale.

 

 

Halkidiki letovanje 2024 | Sitonija hoteli

 
Za letovanje 2024 pripremili smo bogatu ponudu Halkidiki hotela i apartmana na obalama Sitonije. Ove godine turistička agencija Odeon World Travel pripremila je bogatu ponudu Halkidiki hotela, dok se na poluostrvu Sithonia izdvajaju sledeći hoteli sa specijalnim popustima za rane uplate, kao i specijalnim ponudama: Porfi Beach 3*, Lilly Ann Beach 3*, Koviou Holiday Village 3*, Blue Dolphin 4* i brojni drugi.

 

 

Halkidiki letovanje 2024 | Atos

 

Atos ponekad nazivaju Sveta Gora, po planini visokoj 2033 m koja se uzdiže u blizini južne tačke poluostrva i koja ima status autonomne oblasti već duže od 1000 godina. Većinu teritorije trećeg “prsta” – Atosa, čini monaška država Sveta Gora. Na njoj se nalazi 20 manastira, od kojih je po jedan: srpski, bugarski i ruski, a ostali su grčki. Ouranoupolis “Nebeski grad” ili “Grad Raja” predstavlja kapiju kroz koju se ulazi u Svetu Goru. Poluostvro Atos se može smatrati jednom od najlepših u čitavoj Grčkoj pa samim tim i odličan izbor za letovanje. Stari vizantijski toranj, zlatne peščane plaže, kristalno čisto more i obilje taverni u pravom tradicionalnom stilu čine ovo mesto destinacijom koja se nikako ne sme zaobići. Ouranopolis na Atosu je živopisno letovalište sa lepom plažom i gustim zelenilom koji u svojoj ponudi ima veliki broj hotelskog i apartmanskog smeštaja. Iz Ouranopolisa svakodnevno isplovljavaju brodići do grada Dafni, glavnog pristaništa Svete Gore.

 

 

Halkidiki letovanje 2024 | Atos hoteli

 

Ove godine turistička agencija Odeon World Travel pripremila je bogatu ponudu Halkidiki hotela, dok se na poluostrvu Athos izdvajaju sledeći hoteli sa specijalnim popustima za rane uplate, kao i specijalnim ponudama: Agionissi Resort 4*, Xenia 4*, Xenios Theoxenia 4*, Alexandros Palace 5* i brojni drugi.

 

 

Turistička agencija Odeon World Travel je za sezonu leto 2024 pripremila FIRST MINUTE ponude za putovanja autobusom i putovanja sopstvenim prevozom do Halkidikija. Pogledajte našu bogatu ponudu hotela i apartmana za letovanje 2024 na svakom od tri prsta Halkidikija, Kasandri, Sitoniji i Atosu.