Zimovanje Kopaonik  | Srbija

 

Kopaonik skijanje | Smeštaj na Kopaoniku | Zima 2023/24

 

Kopaonik je jedan od najlepših skijaških centara u ovom delu Evrope, a svakako u Srbiji najpopularniji i najveći. Kopaonik ili "Sunčana planina" ima do 200 sunčanih i oko 160 dana pod snežnim pokrivačem tokom godine. Sistemom za veštačko osnežavanje pokriveno je 97% ski staza, čime se sezona skijanja produžava, a skijaši, kako početnici tako i oni malo zahtevniji momogu biti sigurni da će tokom sezone moći da uživaju u odlično pripremljenim stazama.

 

Skijalište Kopaonik

Vrhunski uređeni, raznovrsni skijaški tereni Kopaonika nalaze se na nadmorskoj visini od 1650 do 2 017m n/v. Ski centar Kopaonik obuhvata 62 km staza za alpsko (23 plavih, 10 crvenih, 6 crnih) i nordijsko skijanje, kao i snowboard park, opremljen po najvišim standardima, sa stazom dužine 450 m.

Raznovrsnost staza pruža mogućnost skijanja svim kategorijama skijaša, a za ljubitelje noćnog skijanja osvetljena je staza "Malo Jezero" (450m). Osim toga, za najmlađe skijaše i početnike, koji prave svoje prve skijaške korake, postoji obezbeđen prostor "ski vrtića" sa pokretnom trakom i karusel koja olakšava da se ovlada osnovnim skijaškim veštinama.

Sve staze su veoma dobro povezane sistemom od 24 žičare i ski liftova, kapaciteta od preko 34.000 skijaša na sat. Sistem čini 3 šestosedežnice, 7 četvorosedežnica sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša, 2 dvosedežnice, 2 vučna ski lifta (sidra), 8 ski liftova (tanjir) i 3 vezna ski lifta. Postoje tri staze po FIS standardu za slalom, veleslalom, super veleslalom i spust. Žičara četvorosed "Pančićev vrh" tokom čitave zimske sezone, ali i u toku leta, osim skijaša i snoubordera, prevozi i posetioce centra koji se ne bave zimskim sportovima, već panoramski razgledaju centar i bave se brojnim drugim aktivnostima koje ski centar Kopaonik pruža.

 

Smeštaj | Hoteli i apartmani na Koponiku

Većina hotela visoke i srednje kategorije, kao i apartmanskih smeštajnih kapaciteta nalazi se na samom skijalištu. U veoma razvijenom turističkom centru Kopaonik pored ostalih sadržaja, postoji i veliki broj restorana i kafića u kojima se odvija najluđi noćni provod po kojem je Kopaonik prepoznatljiv. Izaberite neke od hotela ili apartmana u ski centru Kopaonik po najpovoljnijim cenama. Turistička agencija Odeon World Travel je za ski sezonu 2023/2024 obezbedila široku ponudu hotela na Kopaoniku, među kojima posebna preporučujemo hotele: Kraljevi Čardaci SPA Nebeske Stolice 4* 1 i 2Club A 4* i Putnik 4*. Ovi hoteli su odlično pozicionirani, u samom ski centru Koponik, na samoj stazi ili u njenoj neposrednoj blizini.

 

PROGRAM I USLOVI PUTOVANJA U PDF-U

 


 

 

 

SRBIJA LETO | Kopaonik

 

ODMOR NA KOPAONIKU | Srbija Leto 

 
Kopaonik | Koliko dobro poznajemo Srbiju, prirodne lepote, znamenitosti i druga bogatstva naše zemlje? Koliko dobro smo upoznali njene gradove, planine, šume, jezera i živopisne pejzaže?  Zato predlažemo odmor u Srbiji, a jedan od turističkih bisera u ponudi i svakako jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u našoj zemlji, je najveća planina Kopaonik, gde je izbor smeštaja  u apartmanima i hotelima izuzetan. Planina Kopaonik smeštena je u južnom delu Srbije, sa zapadne strane oivičena dolinom Ibra, sa južne Labom, a na severoistoku se graniči sa slivom reka Rasina i Toplica. Upravo ovakav položaj omugaćava da se do Kopaonika može stići iz pravca Brusa i Brzeća, iz pravca Jošaničke Banje ili iz pravca Raške i Rudnice. Bilo da je u pitanju putovanje za porodice, romantično putovanje za dvoje ili produženi vikend, Kopaonik je odličan izbor.

 

Kopaonik je najveća i najlepša planina u Srbiji, najviši na njoj je Pančićev vrh sa 2017 metara. To je idealno mesto za odmor u toku čitave godine, sa velikim brojem raznih mogućnosti za turiste različitih interesovanja. Dvesta sunčanih dana godišnje bili su razlog da Kopaonik nazovu „planina sunca“ a 160 snežnih dana u zimskom periodu, učinilu su ga centrom zimskog turizma i jednim od najposećenijih ski centara naših i stranih turista. Ukoliko se odlučite da provedete letnji odmor na Kopaoniku, predlažemo duge šetnje kroz četinarske šume jele i smrče nekom od pešačkih staza koje su različitih težina i jako dobro obeležene.

 

Kopaonik je leti dobra lokacija i za one koji se profesionalno ili iz hobija bave planinarenjem, alpinizmom, vožnjom biciklom, paraglajdingom . Okolina Kopaonika daje mogućnost da svoju posetu gosti upotpune obilaskom nekog od manastira, Stara Pavlica ili Gradac kod Raške, Studenica u blizini Ušća, Sopoćani kod Novog Pazara ili da možda posete neku od prelepih banja u okolini bogatih termalnim izvorima, poput  Jošaničke, Lukovske, Prolom ili Kuršumlijske banje. Bilo da je u pitanju odmor sa porodicom,  putovanje za dvoje ili samo produženi vikend, boravak  i smeštaj u apartmanima ili hotelima na Kopaoniku postaće još bolji uz mnoge gastronomske specijalitete sa ovih prostora: prštutu, domaći sir i ajvar, čuvenu proju i kačamak sa kiselim mlekom, rakiju šljivovicu, rebarca na kajmaku i jagnjeći šardeni...