ŠVAJCARSKA ZEMLJA ČOKOLADE
OPIS

ŠVAJCARSKA
PROGRAM ŠVAJCARSKA – ZEMLJA ČOKOLADE
Cirih – vodopadi Rajne – Lucern – Interlaken – Montbovon – Grujer – Bern – Lauterbrun – Cirih
6 dana / 5 noćenja, avionski ili sopstveni prevoz
garantovani polasci
Jun 05; Jul 03; Avgust 07; Septembar 04; Oktobar 02; Novembar 06.
„Devet od deset ljudi voli čokoladu. Deseti ne govori istinu“ (autor nepoznat)

Program putovanja
Prvi dan Beograd – Cirih
Dolazak na aerodrom Beograd 2 i po sata pre leta. Let za Cirih (detalji leta će biti poznati i dostavljeni u trenutku rezervacije). Nako sletanja u Cirih sledi transfer do hotela. Slobodno vreme za individualna razgledanja. Noćenje.
Drugi dan Cirih – vodopadi Rajne
Doručak. Nakon doručka, vozač će vas odvesti do Paradeplaca gde sledi upoznavanje sa lokalnim vodičem i znamenitostima grada. Sledi dvočasovno pešačko razgledanje Ciriha u pratnji vodiča: Stari grad; crkva Grosminster (Grossmünster) na obali reke Limat koja je ujedno i jedno od glavnih obeležja grada; Banhof štrase (Bahnhofstrasse) poznata kao najekslkuzivnija i najskuplja ulica u Evopi gde su svoje mesto našli brendovi poput Šanela i Armanija, ali i lokalni brenvodi koji su jednako elegantni i graciozni; Paraderplac (Paraderplatz) koje se srce prethodno pomenute ulice i važno tramvajsko čvorište u blizini Ciriškog jezera. U XVII veku se zvalo Saumart – pijaca svinja zbog pijace koja se tu redovno održavala. Kasnije sa ekonomskim razvojem i napretkom ime je promenjeno u Neumarkt – novo tržište, i konačno nakon 50 godina dobija današnje ime. Paraderplac je stekao slavu zahvaljujući tome što su nekada najveće švajcarske banke ovde otvorile svoje kancelarije, pa i sedišta. Sa ove lokacije se lako stiže do Starog grada, jezera i najskuplje ulice u Evropi. Ovde je mesto našla i čuvena konditorska kompanija Sprungli gde možete kupiti popularne fine čokoladne poslastice. Nastavak ka švajcarsko – nemačkoj granici i obilazak vodopada Rajne – najveći vodopad u Evropi. Smešten je u Šafhauzenu i prva stanica na ovoj turi biće dvorac Laufen, prelep srednjovekovni zamak koji je svoj položaj našao odmah iznad moćnih vodopada Rajne. Uživanje u prirodi i vreme predviđeno za fotografisanje. Nastavak putovanja kroz Šafhauzen, prolazak pored tvrđave Munot. Nastavak ka Cirihu, noćenje.
Treći dan Cirih – Lucern – Interlaken
Doručak. Odjava iz hotela. Kratka šetnja gradom u pratnji vodiča. Nastavak puta ka Lucernu. Dolazak u Max čokolateriju. Ime čokolaterije je poi menu osnivača. Osnovana je 2009-e godine i u svojoj proizvodnji koristi prirodne sastojke, tajne recepte i kako to i sami kažu mnogo strasti i ljubavi. Predviđeno zadržavanje u čokolateriji je oko 90 minuta.  Tokom boravka u čokolateriji, gosti imaju priliku da degustiraju 6 ekslkuzivnih i ručno rađenih poslastica, kao i da se upoznaju sa osnivanjem i razvojem čokolaterije. Nakon čokolaterije sledi slobodno vreme u Lucernu i pauza za ručak u sopstvenoj režiji. Nastavak puta ka Interlakenu, gradu između jezera. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Četvrti dan Interlaken
Doručak. Interlaken he tradicionalno, živopisno letovalište u centralnoj Švajcarskoj. Područje ima fantastične prirodne pejzaže. Slobodno vreme za razgledanje. Nastavak ture ka istočnom delu grad aka stanici Harder Railway. Vožnja uspinjačom do Harder Kulma koji se nalazi na visini od 1322 m. Vožnja traje okvirno 8-10 minuta. Sa vrha se pruža mogućnost fantastičnog pogleda na nesvakidašnju prirodu i jezera. Na vrhu se nalazi restoran sa panoramskim pogledom gde putnici mogu da naprave kraću kafe pauzu i uživaju u okruženju. Nakon pauze sledi odlazak do Funky kluba čokolade, još jedno čokoladno iskustvo sa prefinjenim ukusima. Nakon toga sledi povratak u hotel. Noćenje.
Peti dan Interlaken – Montbovon – Grujer – Bern – Interlaken
Doručak. Transfer do železničke stanice odakle Golden Pass Expresom sledi vožnja u trajanju od 2 i po sata na relaciji od veličanstvenih vrhova Alpa do Montbovona. Po dolasku sledi transfer do naselja Grujer. Srednjovekovno živopisno mesto Grujer (Gruyeres) je domovina švajcarskog sira i čokolade. Slobodno vreme za upoznavanje gradića kojim dominira dvorac iz XIII veka. Osim dvorca, ovde su mesto našli Tibetanski muzej sa predmetima sa Tibeta, kamena fontana iz XVIII veka koja na vrhu nosi kuglu koja je nekad služila za vezivanje lopova kao simbol srama usled zlodela. Nakon šetnje predviđen je odlazak u fabriu čokolade Nestle Cailler kako biste stekli nova saznanja o najukusnijim poslasticama Švajcarske. Nastavak ka glavnom gradu Švajcarske. Bern je danas jedan od najrazvijenijih gradova u svetu koga su osnovali Rimljani. Upoznavanje sa impresivnim znamenitostima grada: Crkva Svetog duha; šetnja ulicama Špitalglase i Barenplac, Sat kula koja je ujedno i simbol grada, Katedrala izgrađena u gotičkom stilu u kojoj se nalaze vitraži koji se smatraju najvrednijim u Švajcarskoj, zgrada Parlamenta, Untertorbruk – najstariji most u gradu, Stari deo grada koji se nalazi na UNESCO-voj listi svetske baštine. U gradu se nalazi Ajnštajnov Muzej i kuća koji je ovde provodio vreme dok je stvarao svoju čuvenu teoriju relativiteta… Povratak u hotel u Interlakenu. Noćenje.
Šesti dan Interlaken – Lauterbrun – Cirih
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak za Lauterbrun, jedno od najlepših i najživopisnijih mesta koje ćete zasigurno poželeti da obiđete još mnogo puta. Dolina Lauterbruna je prikladno nazvana “dolina vodopada” jer se ovde nalazi 72 vodopada. Slobodno vreme za uživanje u spektakularnoj prirodi i nestvarnim pejzažima. Nakon kraće pauze sledi nastavak puta ka Štehelberhu odakle je predviđena vožnja gondolom do vrha Šiltorn i visinu od 2970 m. Na visini od 2677 m nalazi se stanica Birg. Na pomenutoj stanici se nalazi platforma – vidikovac Skyline odakle se pruža pogled na padinu i impozantne masive stena. Imaćete priliku da vidite okruženje gde je snima film Džejms Bonda 1969-e godine “U tajnoj službi Njenog veličanstva”. Pauza za ručak u sopstvenoj režiji u rotirajućem restoranu sa panoramskim pogledom. Nastavak puta ka Cirihu, smeštaj u hotel, noćenje.
Sedmi dan Cirih – Beograd
Doručak. Polazak na transfer ka aerodromu. Let za Beograd. Kraj usluge.

Opisi hotela:
Fassbind 4* Cirih  https://byfassbind.com/hotel/zueri-by-fassbind/
Hotel se nalazi u zapadnom delu grada, 100 m od stanice gradskog prevoza, dok je od strogog centra grada udaljen oko 3 km. Sobe su modern, svaka sadrži kupatilo, WI FI, fen, ketler za čaj ili kafu, set za peglanje, telefon i mini frižider. Od dodatnih sadržaja poseduje wellness zonu i fitness centar.
Hotel Hey 4* Interlaken https://www.theheyhotel.ch/en
Hotel je centralno pozicioniran. U blizini hotela nalaze se brojne prodavnice, kafe barovi, restorani i prodavnice. Svaka soba ima kupatilo, klima uređaj, ketler za čaj ili kafu i telefon. U ponudi hotela su restoran i bar u kojem se služe osvežavajući napici, kafa i lagani obroci.

CENA UKLJUČUJE:
- 3 noćenja sa doručkom u Cirihu, hotel Fassbind 4* ili sličan
- 3 noćenja sa doručkom u Interlakenu, hotel Hey 4* ili sličan
- Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
- Transfere na navedenim relacijama prema programu
- Wi fi u vozilu
- Vozača na engleskom jeziku
- Usluge vodiča na engleskom jeziku u Cirihu
- Ulaznicu za vodopade Rajne
- Master class čas pravljenja čokolade u Lucernu
- Ulaznica za čokolateriju u Interlakenu
- Vožnju uspinjačom Harder Kulm
- Voznu kartu za panoramski voz od Interlakena do Montbovona
- Ulaznicu za fabriku čokolade u Grujeru
- Kartu za vožnju gondolom od Štehelberga do Šiltorna
- Organizaciju putovanja

CENA NE UKLJUČUJE:
- Avionsku kartu na relaciji Beograd – Cirih – Beograd
- Gradske takse u hotelima (od 2 – 7CHF po osobi/noćenju, plaćanje na licu mesta)
- Ručkove i večere tokom putovanja
- Nepomenute usluge

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:
Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (dozvoljena novčana sredstva, zdravstveno osiguranje…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU ili izlaz iz RS.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 3 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 90 dana nakon povratka). Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše, budući da se isti izdaju sa kraćim periodom važenja.
Putnik se obavezuje da će prilikom rezervacije navesti ispravne podatke koji podrazumevaju sledeće: ime i prezime kako je navedeno u pasošu, datum rođenja, kontakt telefon, adresu stanovanja i kontakt mail adresu. Putnik se obavezuje da dostavi dodatno tražene podatke ukoliko su dodatni podaci potrebni za realizaciju putovanja. Ukoliko putnik u bilo kom trenutku priloži neispravne ili delimično neispravne podatke koji mogu za posledicu imati naknadne finansijske troškove – putnik (nosilac rezervacije) se obavezuje da isti trošak snosi, te takvi troškovi ne mogu ići na teret agencije Odeon World Travel. Agencija Odeon World Travel ne može biti odgovorna za netačne ili delimično tačne podatke putnika koje je putnik prijavio prilikom rezervacije.

SMEŠTAJ:
U najvećem broju smeštajnih objekata u smeštajne jedinice se ulazi posle 14:00h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00h poslednjeg dana boravka. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu. U svim hotelima dodatni-pomoćni kreveti rade se na upit. Skrećemo putnicima pažnju da su pomoćni kreveti manjih dimenzija od standardnih, obično drvene ili metalne kontrukcije ili na razvlačenje i da mogu bitno uticati na komfor u smeštajnoj jedinici.
Smeštajni objekti zadržavaju pravo da usled objektivnih okolnosti izmene ili ukinu neke od sadržaja/usluga. Kategorizacija smeštajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji objekata koju propisuje nadležno Ministarstvo zemlje putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.
1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 60  dana pre polaska.
2. PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.
3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa i Komercijalne banke (do 6 mesečnih rata prilikom rezervacije).
4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.umesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
5. PREKO RAČUNA – uplata na račun Odeon World Travel-a.
6 ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM – sa firmama sa kojima Odeon World Travel ima ugovor.
7. TURISTIČKIM KREDITOM – sa izdatim predračunom od strane Odeon World Travel, klijent aplicira za kredit u banci.
Odeon World Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine ponude.

USLOVI OTKAZA REZERVACIJE
U slučaju otkaza od strane putnika, a ukoliko je avio karta izdata – troškove otkazivanja avio prevoza propisuje avio kompanija. Otkazni troškovi za turu/program obračuvajau se prema sledećoj skali:
Do 61 dan pre puta nema troškova;
Od 60 – 51 dan zadržava se 5% od ukupne cene;
Od 50 – 41 dan zadražava se 20% od ukupne cene;
Od 40 – 31 dan zadržava se 50% od ukupne cene;
Od 30 – 0 dana zadržava se 100% iznosa.

NAPOMENA:
U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste pratioca grupe i predstavnika lokalne partnerske agencije odmah po smeštaju. Molimo putnike da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između putnika i nadležnih organa. Pasoš mora važiti najmanje 6 meseci od datuma povratka sa putovanja. Molimo putnike koji nisu državljani RS da se sami raspitaju o viznom režimu, prolasku granica i tranzintom režimu zemalja u koje putuju.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 2
KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE CENE PUTOVANJA
OD STRANE AGENCIJE JE 7 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA
Uz ovaj program važe OUP agencije Odeon World Travel

Cenovnik br. 1. Od 25.04.2024.
OTP br. 114/2021 od 12.10.2021.god, kategorija licence A
Garancija putovanja broj 2701823, važi od 01.10.2023. god.
Odeon World Travel d.o.o.
KnezaMiloša br. 84, Beograd, Tel: +381 11 366 02 22, +381 11 366 09 99
Beogradska br. 71, Beograd, Tel: +381 11 323 80 04
Bul. Crvene Armije br. 9b, Beograd, Tel: +381 60 0240 123