ŠVAJCARSKA WELLNESS I RELAX
OPIS

ŠVAJCARSKA
PROGRAM WELLNESS I RELAX
Cirih – Bern – Tun – Interlaken – Lauterbrunen – Cermat – St. Moritz – Davos – Klosters – Bad Ragaz – Lucern
8 dana / 7 noćenja, avionski ili sopstveni prevoz
garantovani polasci
Maj 05, 19; Jun 02, 16, 30; Jul 14, 28; Avgust 11, 25; Septembar 08, 22.

Program putovanja
Prvi dan Beograd – Cirih
Dolazak na aerodrom Beograd 2 i po sata pre leta. Let za Cirih (detalji leta će biti poznati i dostavljeni u trenutku rezervacije). Nako sletanja u Cirih sledi transfer do hotela. Slobodno vreme za individualna razgledanja. Noćenje.
Drugi dan Cirih – Bern – Tun – Interlaken
Doručak. Odjava iz hotela. Sledi dvočasovno pešačko razgledanje Ciriha u pratnji vodiča: Stari grad; crkva Grosminster (Grossmünster) na obali reke Limat koja je ujedno i jedna od glavnih obeležja grada; Banhof štrase (Bahnhofstrasse) poznata kao najekslkuzivnija i najskuplja ulica u Evopi gde su svoje mesto našli brednovi poput Šanela i Armanija, ali i lokalni brendovi koji su jednako elegantni i graciozni; Paraderplac (Paraderplatz) koje se srce prethodno pomenute ulice i važno tramvajsko čvorište u blizini Ciriškog jezera. U XVII veku se zvalo Saumart – pijaca svinja zbog pijace koja se tu redovno održavala. Kasnije sa ekonomskim razvojem i napretkom ime je promenjeno u Neumarkt – novo tržište, i konačno nakon 50 godina dobija današnje ime. Paraderplac je stekao slavu zahvaljujući tome što su nekada najveće švajcarske banke ovde otvorile svoje kancelarije, pa i sedišta. Sa ove lokacije se lako stiže do Starog grada, jezera i najskuplje ulice u Evropi. Ovde je mesto našla i čuvena konditorska kompanija Sprungli gde možete kupiti popularne fine čokoladne poslastice. Nakon razgleda sledi nastavak putovanja ka Bernu, glavnom gradu Švajcarske. Po dolasku slobodno vreme za ručak. Nakon pauze sledi obilazak Berna u pratnji vodiča: Crkva Svetog duha; šetnja ulicama Špitalglase i Barenplac, Sat kula koja je ujedno i simbol grada, Katedrala izgrađena u gotičkom stilu u kojoj se nalaze vitraži koji se smatraju najvrednijim u Švajcarskoj, zgrada Parlamenta, Untertorbruk – najstariji most u gradu, Stari deo grada koji se nalazi na  UNESCO-voj listi svetske baštine. U gradu se nalazi Ajnštajnov muzej i kuća budući da je on ovde provodio vreme dok je stvarao svoju čuvenu teoriju relativiteta… Napuštanje Berna i polazak za Tun. Slobodno vreme za kratku šenju u blizini jezera i istorijskog jezgra. Tun je danas poznat kao švajcarske vojske i najveći garnizon u Švajcarskoj.  Smešten je u oblasti Alpa, te zahvaljujući iz grada se pruža zadivljujući pogled na prirodno okruženje. Nakon kraće pauze i šetnje nastavak puta ka Interlakenu. Smeštaj u hotel, noćenje.
Treći dan Interlaken – Lauterbrunen – Cermat
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak nakon doručka sledi kratko upoznavanje sa gradićem Interlaken – popularna Turistička destinacija u centralnoj Švajcarskoj. Nakon šetnje vožnja uspinjačom do Harder Kulma – vrha Interlakena. Vožnja traje okvirno 8-10 minuta. Sa vrha se pruža mogućnost fantastičnog pogleda na nesvakidašnju prirodu i jezera. Na vrhu se nalazi restoran sa panoramskim pogledom gde putnici mogu da naprave kraću kafe pauzu i uživaju u okruženju i pogledu. Nastavak putovanja ka Lauterbrunenu, malom švajcarskom selu sa bujnom, zelenom i veličanstvenom dolinom sa pogledom na stene, planinske vrhove ali i 72 fascinantna vodopada koja se nalaze u okruženju. Nakon razgledanja, nastavak ture ka Cermatu – car free zoni, regija bez automobilskog saobraćaja. Do Cermata se stiže sa stanice Sv.Nikola, odakle se putnici upućuju na transfer do car free zone posebnim licenciranim vozilima. Vožnja se plaća na licu mesta u gotovini i košta 10 CHF po osobi. Po dolasku u selo Cermat, odlazak u hotel peške ili uz doplatu posebnim e-autima. Prtljag će kasnije biti dostavljen direktno u hotel e-autom. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Četvrti dan Cermat
Doručak. Slobodan dan za istraživanje, razgledanje i uživanje u Cermatu. Ovde se pruža mogućnost da gosti provedu vreme u tišini, bez buke automobilskog saobraćaja, u prijatnom okruženju i na čistom vazduhu. Postoji mogućnost individualnog odlaska do Gornergrat šinskim vozilom na struju do čak 3100 mnv. Cena vozne karte iznosi oko 88CHF po osobi. Tokom ove vožnje gosti će sve vreme imati priliku da uživaju u pogledu na Materhorn. Sa vrha se pruža panoramski pogled na planine i glečere. Gosti koji se ne odluče na vožnju i odlazak na vrh, dan mogu da provedu u šetnji ili obiđu Muzej Materhorn, cena ulaznice je oko 10 CHF po osobi, radno vreme je od 15:00-18:00h. Povratak u hotel. Noćenje.
Peti dan Cermat – St.Moritz
Doručak. Odjava iz hotela. Potrebno je da se gosti obrate recepciji hotela radi organizacije prevoza e-automobilom od hotela do železničke stanice u Cermatu. Ukrcavanje na voz Glacier Express i vožnja do St.Moritza. Ovo je jedna od najpopularnijih i najslikanijih vožnji u oblasti Švajcarske. Putovanje traje oko 7,5 sati, prelazi se 291 most, 91 tunel i visina od 2033 m. Tokom vožnje uključen je obrok, pića se doplaćuju dodatno. Po dolasku u St.Moritz, sledi transfer hotela u St.Moritzu.  smeštaj, noćenje.
Šesti dan St.Moritz – Davos – Klosters – Bad Ragaz – Cirih
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do centra St.Moritza, slobodno vreme za šenju u trajanju od 1 i po sat. nakon toga sledi odlazak do najvišeg vrha u švajcarskim Alpima – Davos i Klosters. Davos je atraktivan u bilo koje doba godine, ne samo kao zimska destinacija. Svakako nama je najpoznatiji zahvaljujući Svetskom ekonomskom forumu koji je ovde zauzeo mesto. Kloster je u odnosu na Davos puno mirniji. Međutim oba centra se smatraju glamurom Alpa i ovde se može pronaći jednostavan, sveden luksuz tipičan za Švajcarsku. Nakon toga, sledi nastavak puta ka termalnom odmaralištu Bad Ragaz.  Predviđđen je ulaz u Tamina Therme i boravak u trajanju od 2 sata. Vreme predviđeno za korišćenje wellness i spa sadržaja. Nakon toga, sledi nastavak puta ka Cirihu. Dolazak u Cirih, smeštaj, noćenje.
Sedmi dan Cirih – Lucern – planina Pilatus (opciono vožnja gondolom) – Cirih
Doručak. Plazak ka Lucernu gde je predviđeno dvočasovno razgledanje grada u pratnji vodiča. Vožnja do Lucerna traje oko sat vremena. Upoznavanje sa lokalnim profesionalnim vodičem i znamenitostima pomenutog grada: srednjovekovni Kapelanski most, drugi najslikaniji u Švajcarskoj; Stari grad; Lavov spomenik; Jezuitska crkva… Opciono odlazak gondolom do vrha Pilatusa koji je na više od 2000m nadmorske visine. Povratak u hotel. Noćenje.
Osmi dan Cirih – Beograd
Doručak. Polazak na transfer ka aerodromu. Let za Beograd. Kraj usluge.

Opisi hotela:
Hoteli na turi su kategorisani sa 3 i 4* prema lokalnim pravilima i standardima. Standardne sobe poseduju kupatilo, klima uređaj. Doručak se poslužuje u hotelu po sistemu menija ili samoposluživanja – izbor više jela.

CENA UKLJUČUJE:
- 3 noćenja sa doručkom u Cirihu, hotel 3 ili 4*
- 1 noćenje sa doručkom u Interlakenu, hotel 3 ili 4*
- 2 noćenja sa doručkom u Cermatu, hotel 3 ili 4*
- 1 noćenje sa doručkom u St.Moritzu, hotel 3 ili 4*
- Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
- Transfere na navedenim relacijama prema programu
- Wi fi u vozilu
- Vozača na engleskom jeziku
- Usluge licenciranih vodiča na engleskom jeziku u Cirihu, Lucernu i Bernu
- Glacier Express kartu za panoramsku vožnju vozom
- Organizaciju putovanja

CENA NE UKLJUČUJE:
- Avionsku kartu na relaciji Beograd – Cirih – Beograd
- Fakultativni odlazak na Pilatus
- Gradske takse u hotelima (od 2 – 7CHF po osobi/noćenju, plaćanje na licu mesta)
- Ručkove i večere tokom putovanja
- Nepomenute usluge

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:
Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (dozvoljena novčana sredstva, zdravstveno osiguranje…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU ili izlaz iz RS.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 3 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 90 dana nakon povratka). Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše, budući da se isti izdaju sa kraćim periodom važenja.
Putnik se obavezuje da će prilikom rezervacije navesti ispravne podatke koji podrazumevaju sledeće: ime i prezime kako je navedeno u pasošu, datum rođenja, kontakt telefon, adresu stanovanja i kontakt mail adresu. Putnik se obavezuje da dostavi dodatno tražene podatke ukoliko su dodatni podaci potrebni za realizaciju putovanja. Ukoliko putnik u bilo kom trenutku priloži neispravne ili delimično neispravne podatke koji mogu za posledicu imati naknadne finansijske troškove – putnik (nosilac rezervacije) se obavezuje da isti trošak snosi, te takvi troškovi ne mogu ići na teret agencije Odeon World Travel. Agencija Odeon World Travel ne može biti odgovorna za netačne ili delimično tačne podatke putnika koje je putnik prijavio prilikom rezervacije.

SMEŠTAJ:
U najvećem broju smeštajnih objekata u smeštajne jedinice se ulazi posle 14:00h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00h poslednjeg dana boravka. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu. U svim hotelima dodatni-pomoćni kreveti rade se na upit. Skrećemo putnicima pažnju da su pomoćni kreveti manjih dimenzija od standardnih, obično drvene ili metalne kontrukcije ili na razvlačenje i da mogu bitno uticati na komfor u smeštajnoj jedinici.
Smeštajni objekti zadržavaju pravo da usled objektivnih okolnosti izmene ili ukinu neke od sadržaja/usluga. Kategorizacija smeštajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji objekata koju propisuje nadležno Ministarstvo zemlje putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.
1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 60  dana pre polaska.
2. PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.
3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa i Komercijalne banke (do 6 mesečnih rata prilikom rezervacije).
4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.umesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
5. PREKO RAČUNA – uplata na račun Odeon World Travel-a.
6 ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM – sa firmama sa kojima Odeon World Travel ima ugovor.
7. TURISTIČKIM KREDITOM – sa izdatim predračunom od strane Odeon World Travel, klijent aplicira za kredit u banci.
Odeon World Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine ponude.

USLOVI OTKAZA REZERVACIJE
U slučaju otkaza od strane putnika, a ukoliko je avio karta izdata – troškove otkazivanja avio prevoza propisuje avio kompanija. Otkazni troškovi za turu/program obračuvaju se prema sledećoj skali:
Do 61 dan pre puta nema troškova;
Od 60 – 51 dan zadržava se 5% od ukupne cene;
Od 50 – 41 dan zadražava se 20% od cene;
Od 40 – 31 dan zadržava se 50%;
Od 30 – 0 dana zadržava se 100% iznosa.

NAPOMENA:
U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste pratioca grupe i predstavnika lokalne partnerske agencije odmah po smeštaju. Molimo putnike da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između putnika i nadležnih organa. Pasoš mora važiti najmanje 6 meseci od datuma povratka sa putovanja. Molimo putnike koji nisu državljani RS da se sami raspitaju o viznom režimu, prolasku granica i tranzintom režimu zemalja u koje putuju.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 2
KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE CENE PUTOVANJA
OD STRANE AGENCIJE JE 7 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA
Uz ovaj program važe OUP agencije Odeon World Travel

Cenovnik br. 1. Od 25.04.2024.
OTP br. 114/2021 od 12.10.2021.god, kategorija licence A
Garancija putovanja broj 2701823, važi od 01.10.2023. god.
Odeon World Travel d.o.o.
KnezaMiloša br. 84, Beograd, Tel: +381 11 366 02 22, +381 11 366 09 99
Beogradska br. 71, Beograd, Tel: +381 11 323 80 04
Bul. Crvene Armije br. 9b, Beograd, Tel: +381 60 0240 123