MOJA ŽIVOPISNA ŠVAJCARSKA
OPIS

ŠVAJCARSKA
PROGRAM MOJA ŽIVOPISNA ŠVAJCARSKA
Cirih – Lucern – Interlaken – Grindelwald – Jungfraujoh – Wengen – Lauterbrunen – Bern – Grujer
6 dana / 5 noćenja, avionski ili sopstveni prevoz
garantovani polasci
April 07, 21; Maj 05, 19; Jun 02, 16, 30; Jul 14, 28; Avgust 11, 25;
Septembar 08, 22; Oktobar 06, 20; Novembar 03,17; Decembar 01, 15.

Program putovanja
Prvi dan Beograd – Cirih 
Dolazak na aerodrom Beograd 2 i po sata pre leta. Let za Cirih (detalji leta će biti poznati i dostavljeni u trenutku rezervacije). Nako sletanja u Cirih sledi transfer do hotela. Slobodno vreme za individualna razgledanja. Noćenje.
Drugi dan Cirih – Lucern – Interlaken
Doručak. Odjava iz hotela. Sledi dvočasovno pešačko razgledanje Ciriha u pratnji vodiča: Stari grad; crkva Grosminster (Grossmünster) na obali reke Limat koja je ujedno i jedna od glavnih obeležja grada; Banhof štrase (Bahnhofstrasse) poznata kao najekslkuzivnija i najskuplja ulica u Evopi gde su svoje mesto našli brednovi poput Šanela i Armanija, ali i lokalni brendovi koji su jednako elegantni i graciozni; Paraderplac (Paraderplatz) koje se srce prethodno pomenute ulice i važno tramvajsko čvorište u blizini Ciriškog jezera. U XVII veku se zvalo Saumart – pijaca svinja zbog pijace koja se tu redovno održavala. Kasnije sa ekonomskim razvojem i napretkom ime je promenjeno u Neumarkt – novo tržište, i konačno nakon 50 godina dobija današnje ime. Paraderplac je stekao slavu zahvaljujući tome što su nekada najveće švajcarske banke ovde otvorile svoje kancelarije, pa i sedišta. Sa ove lokacije se lako stiže do Starog grada, jezera i najskuplje ulice u Evropi. Ovde je mesto našla i čuvena konditorska kompanija Sprungli gde možete kupiti popularne fine čokoladne poslastice. Nakon razgleda sledi nastavak putovanja ka Lucernu, gradu koji je dobio ime po istoimenom jezeru. Vožnja traje oko sat vremena. Pauza za ručak u sopstvenoj režiji. Nakon kraće pauze i predaha upoznavanje sa lokalnim profesionalnim vodičem i znamenitostima pomenutog grada: srednjovekovni Kapelanski most, drugi najslikaniji u Švajcarskoj; Stari grad; Lavov spomenik; Jezuitska crkva… Nastavak putovanja ka Interlakenu, tradicionalnom letovalištu u planinskoj oblasti u centralnoj Švajcarskoj. Mesto je osnovano između jezera Tun i Brinz koje ovde imaju smaragdno zelenu boju. Njegovo ime doslovno znači “između jezera”. Mesto je okruženo šumama, glečerima i ima brojne staze za pešačenje i zimske sportove tokom zimske sezone.  Noćenje.
Treći dan Interlaken – Grindelwald – Jungfraujoh – Wengen – Lauterbrun – Interlaken
Doručak. Nakon doručka sledi vreme za upoznavanje oblasti Grindelvald. Smešteno je u švajcarskim Alpima, ima dugu tradiciju alpinizima i nekada je bilo utočište začetnika planinara. Odlazak do naselja Lauterbrunena (Lauterbrunen) odakle se pruža pogled na najlepše pejzaže Švajcarske. Iz naselja se vide planinski vrhovi kao i 72 vodopada koji su ovde našli mesto. Druga opcija je fakultativna. Vožnja gondolom Eiger ekspres do Eiger glečera. Panoramska vožnja gondolom traje oko 15 minuta, nakon toga sledi vožnja vozom do vrha Jungfraujoh (3454 mnv), najviše železničke stanice u Evropi koja je pod zaštitom UNESCO-a. Sa vrha se pruža spektakularan pogled na okruženje i prirodu, dostupna je osmatračnica Sfinga, Lindt prodavnica, restorani i mnogobrojne mogućnosti za zabavu. Nakon malo slobodnog vremena, sledi povratak sa vrha vozom do Vengena – odmaralište bez automobilskog saobraćaja. Nalazi se na 1274 mnv. Slobodno vreme za istraživanje i uživanje u netaknutoj prirodi. Nastavak do susednog naselja Lauterbrunena. Povratak u Interlaken. Noćenje.
Četvrti dan Interlaken – Bern – Grujer – Interlaken
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak ka glavnom gradu Švajcarske. Bern je danas jedan od najrazvijenijih gradova u svetu koga su osnovali Rimljani. Po dolasku upoznavanje sa lokalnim vodičem. U pratnji vodiča sledi dvočasovno razgledanje sa impresivnim znamenitostima grada: Crkva Svetog duha; šetnja ulicama Špitalglase i Barenplac, Sat kula koja je ujedno i simbol grada, Katedrala izgrađena u gotičkom stilu u kojoj se nalaze vitraži koji se smatraju najvrednijim u Švajcarskoj, zgrada Parlamenta, Untertorbruk – najstariji most u gradu, Stari deo grada koji se nalazi na  UNESCO-voj listi svetske baštine. U gradu se nalazi Ajnštajnov muzej i kuća budući da je on ovde provodio vreme dok je stvarao svoju čuvenu teoriju relativiteta… Nastavak ka srednjovekovnom živopisnom gradu Grujer (Gruyeres) koja je domovina švajcarskog sira i čokolade. Slobodno vreme za upoznavanje gradića kojim dominira dvorac iz XIII veka. Predviđen je ulazak u fabriku sira i čokolade. Osim dvorca, ovde su mesto našli Tibetanski muzej sa predmetima sa Tibeta, kamena fontana iz XVIII veka koja na vrhu nosi kuglu koja je nekad služila za vezivanje lopova kao simbol srama usled zlodela. U Grujeru je previđena pauza za ručak u sopstenoj režiji. Povratak u Interlaken u popodnevnim satima. Noćenje.
Peti dan Interlaken – Cirih
Doručak. Dan planiran za Interlaken do polaska na transfer ka Cirihu koje je previđeno za 15:00 časova. Interlaken pruža razne mogućnosti za aktivnosti i zabavu. Svakako jedna od interesantnih je vožnja uspinjačom do vidikovca Harder Kulm. Za sam Interlaken je vezano nekoliko zanimljivih priča. Poznato je po pijaćoj vodi fantastičnog kvaliteta. Kažu da je Evian “oteo” tajnu sjajne vode od lokalnog stanovništva i da su nakon toga akcije ove kompanije drastično skočile preko noći. Druga zanimljivost je čokolada Toblerona, kažu meštani da je ovde najukusnija. Ukoliko niste ljubitelj ovog ukusa, meštani sa sigurnošću tvrde da ćete je ovde zavoleti. Iako je dostupna u celom svetu, kruži glas da je u ovom mestu drugačijeg ukusa. Nakon slobodnog vremena sledi transfer ka Cirihu. Dolazak u Cirih, smeštaj, noćenje.
Šesti dan Cirih - Beograd
Doručak. Polazak na transfer ka aerodromu. Let za Beograd. Kraj usluge.

Opisi hotela:
Fassbind 4* Cirih  https://byfassbind.com/hotel/zueri-by-fassbind/
Hotel se nalazi u zapadnom delu grada, 100 m od stanice gradskog prevoza, dok je od strogog centra grada udaljen oko 3 km. Sobe su modern, svaka sadrži kupatilo, WI FI, fen, ketler za čaj ili kafu, set za peglanje, telefon i mini frižider. Od dodatnih sadržaja poseduje wellness zonu i fitness centar.
Hotel Hey 4* Interlaken https://www.theheyhotel.ch/en
Hotel je centralno pozicioniran. U blizini hotela nalaze se brojne prodavnice, kafe barovi, restorani i prodavnice. Svaka soba ima kupatilo, klima uređaj, ketler za čaj ili kafu i telefon. U ponudi hotela su restoran i bar u kojem se služe osvežavajući napici, kafa i lagani obroci.

CENA UKLJUČUJE:
- 2 noćenja sa doručkom u Cirihu, hotel Fassbind 4* ili sličan
- 3 noćenja sa doručkom u Interlakenu, hotel Hey ili sličan
- Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
- Transfere na navedenim relacijama prema program
- Wi fi u vozilu
- Vozača na engleskom jeziku
- Usluge licenciranih vodiča na engleskom jeziku u Cirihu, Lucernu i Bernu
- Ulaz u fabrike čokolade i sira u Grejeru
- Organizaciju putovanja

CENA NE UKLJUČUJE:
- Avionsku kartu na relaciji Beograd – Cirih – Beograd
- Fakultativni izlet za Jungfrojh
- Gradske takse u hotelima (od 2 – 7CHF po osobi/noćenju, plaćanje na licu mesta)
- Ručkove i večere tokom putovanja
- Nepomenute usluge

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:
Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (dozvoljena novčana sredstva, zdravstveno osiguranje…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU ili izlaz iz RS.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 3 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 90 dana nakon povratka). Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše, budući da se isti izdaju sa kraćim periodom važenja.
Putnik se obavezuje da će prilikom rezervacije navesti ispravne podatke koji podrazumevaju sledeće: ime i prezime kako je navedeno u pasošu, datum rođenja, kontakt telefon, adresu stanovanja i kontakt mail adresu. Putnik se obavezuje da dostavi dodatno tražene podatke ukoliko su dodatni podaci potrebni za realizaciju putovanja. Ukoliko putnik u bilo kom trenutku priloži neispravne ili delimično neispravne podatke koji mogu za posledicu imati naknadne finansijske troškove – putnik (nosilac rezervacije) se obavezuje da isti trošak snosi, te takvi troškovi ne mogu ići na teret agencije Odeon World Travel. Agencija Odeon World Travel ne može biti odgovorna za netačne ili delimično tačne podatke putnika koje je putnik prijavio prilikom rezervacije.

SMEŠTAJ:
U najvećem broju smeštajnih objekata u smeštajne jedinice se ulazi posle 14:00h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00h poslednjeg dana boravka. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu. U svim hotelima dodatni-pomoćni kreveti rade se na upit. Skrećemo putnicima pažnju da su pomoćni kreveti manjih dimenzija od standardnih, obično drvene ili metalne kontrukcije ili na razvlačenje i da mogu bitno uticati na komfor u smeštajnoj jedinici.
Smeštajni objekti zadržavaju pravo da usled objektivnih okolnosti izmene ili ukinu neke od sadržaja/usluga. Kategorizacija smeštajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji objekata koju propisuje nadležno Ministarstvo zemlje putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.
1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 60   dana pre polaska.
2. PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.
3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa i Komercijalne banke (do 6 mesečnih rata prilikom rezervacije).
4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.umesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
5. PREKO RAČUNA – uplata na račun Odeon World Travel-a.
6 ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM – sa firmama sa kojima Odeon World Travel ima ugovor.
7. TURISTIČKIM KREDITOM – sa izdatim predračunom od strane Odeon World Travel, klijent aplicira za kredit u banci.
Odeon World Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine ponude.

USLOVI OTKAZA REZERVACIJE
U slučaju otkaza od strane putnika, a ukoliko je avio karta izdata – troškove otkazivanja avio prevoza propisuje avio kompanija. Otkazni troškovi za turu/program obračuvajau se prema sledećoj skali:
Do 61 dan pre puta nema troškova;
Od 60 – 51 dan zadržava se 5% od ukupne cene;
Od 50 – 41 dan zadražava se 20% od cene;
Od 40 – 31 dan zadržava se 50%;
Od 30 – 0 dana zadržava se 100% iznosa.

NAPOMENA:
U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste pratioca grupe i predstavnika lokalne partnerske agencije odmah po smeštaju. Molimo putnike da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između putnika i nadležnih organa. Pasoš mora važiti najmanje 6 meseci od datuma povratka sa putovanja. Molimo putnike koji nisu državljani RS da se sami raspitaju o viznom režimu, prolasku granica i tranzintom režimu zemalja u koje putuju.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 2.
KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE CENE PUTOVANJA
OD STRANE AGENCIJE JE 7 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA
Uz ovaj program važe OUP agencije Odeon World Travel

Cenovnik br. 1. Od 04.04.2024.
OTP br. 114/2021 od 12.10.2021.god, kategorija licence A
Garancija putovanja broj 2701823, važi od 01.10.2023. god.
Odeon World Travel d.o.o.
KnezaMiloša br. 84, Beograd, Tel: +381 11 366 02 22, +381 11 366 09 99
Beogradska br. 71, Beograd, Tel: +381 11 323 80 04
Bul. Crvene Armije br. 9b, Beograd, Tel: +381 60 0240 123