TENERIFE TURA MART 2025 ****/***
OPIS

Ostrvo Tenerife, najveće od sedam Kanarskih ostrva, nalazi se u Atlantskom okeanu, oko 100 km zapadno od Maroka. Upravo taj geografski položaj je čitavom arhipelagu podario klimu večitog proleća, sa temperaturama koje su tokom čitave godine od 18 do 26 stepeni. Na površini nešto većoj od 2000 km², toliko je toga za videti i doživeti. Tenerife zovu još i ostrvom sa “hiljadu iskustava”. Postoji na hiljade stvari koje ovde možete raditi tokom čitave godine, zahvaljujući blagoj klimi. Svetska kulturna baština UNESCO je i ovde stavila svoj pečat, tako da ćete tokom boravka na ovom egzotičnom ostrvu pronaći brojna zaštićena područja i lokacije. Ovde se nalazi nastarije “zmajevo drvo” na svetu, održava se drugi po veličini karneval, odmah iza onog u Rio da Žaneiru, treći po visini vulkan u svetu je upravo ovde našao svoje mesto kao i brojne druge zanimljivosti. Osim zanimljive istorije, tropske flore i faune, dramatičnih pejzaža vulkanske planine Teide (najviši vrh Španije sa 3718 m), ovaj deo ne zaostaje za drugim delovima Španije kada je u pitanju gastronomija. Sveža morska riba na žaru uz ukusno sezonsko povrće je tipična hrana. Papas arrugadas je tradicionalno jelo koje se sprema od krompira i služi za moho sosom, pikantan sos od paprika i belog luka. Sve gurmanluke kada začinite lokalnim vinima, dobićete savršen ukus u prelepom ambijentu kakvo ovo ostrvo pruža.

Program putovanja:
1.dan / 08.Mart Beograd – Frankfurt – Tenerife
Okupljanje na aerodromu i sastanak sa vodičem u 04:00 ujutru. Let za Franfurt u 06:20 na liniji LH1411. Dolazak u Frankfurt u 08:30h. Nastavak putovanja za južni aerodrom na ostrvu Tenerife u 10:20 na liniji LH4380. Sletanje na ostrvo u 14:20. Po prolasku aerodromskih formalnosti sledi transfer do hotela u Puerto de la Kruzu. Smeštaj. Slobodno vreme. Večera u hotelu i noćenje.
2.dan / 09.Mart Puerto de la Kruz (Puerto de la Cruz)
Doručak. Dan predviđen za lagana razgledanja i upoznavanje sa regijom. Puerto de la Kruz poseduje neke od najznačajnijih tačaka koje se obilaze. Predlažemo da dan započnete u u Sitio Litre parku, ulaznica u trenutku objavljivanja programa košta 4,75€ i moguće ju je kupiti na licu mesta. Sitio Litre je bašta orhideja, stara preko 200 godina. Ovde je davne 1927-e godine boravila Agata Kristi sa svojom ćerkom nakon što se razvela od muža i upravo ovde dobila inspiraciju za roman Misteriozni Gospodin Kvin. Nakon bašte orhideja nastavite ka Botaničkoj bašti (Jardin Botanico). Ulaznica za botaničku baštu u trenutku objavljivanja programa iznosi 3€ i može se kupiti na licu mesta. Bašta se prostire na površini od 20 000 m2 i u njoj ćete imati priliku da vidite cveće različitih boja i oblika. Vrt poseduje mnogo staza koje vode kroz vegetaciju, tako da ćete imati priliku da uživate i divite se prirodi i svim njenim bojama. Nakon botaničkog vrta predlažemo odlazak u sopstvenoj režiji u Loro park koji je jedna od nezaobilaznih atrakcija na Kanarima. Predstavlja ne samo jedan od najvećih zooloških vrtova na svetu, već i ustanovu fokusiranu na projekte očuvanja prirode, ugroženih životinjskih vrsta, umnožavanje najbogatije populacije papagaja na svetu i mnoge druge. Loro park je dom mnogih životinja koje žive među tropskim palmama i egzotičnom vegetacijom. Brojna priznanja za dosledan i marljiv rad u sferi zaštite životinja (izložena su unutar parka) donela su ovoj cenjenoj ustanovi titulu Ambasade životinja (prvi takav park u svetu koji je dobio ekološki sertifikat). Zato je ovaj park jedan od najposećenijih zooloških vrtova na svetu, pruža nezaboravno iskustvo, s obzirom da predstavlja pravo kraljevstvo flore i faune, koje se pored gustog tropskog rastinja, krivudavih stenovitih stazica, inkubatora za bebe papagaje, može pohvaliti i najvećim akvarijumima sa delfinima i pingvinima na svetu. Takođe, ovde možete videti gorile, kapibare, lenjivce, lavove, bengalske tigrove, crvenu pandu, jaguara, flamingose, razne papagaje, kao i pogledati predstave koje izvode kitovi ubice, morski lavovi, delfini i papagaji. Ulaznica za park u trenutku objavljivanja programa je dostupna po ceni od 42€ i može se kupiti na licu mesta. Više informacija kao i video prezentaciju putnici mogu da pogladaju putem oficijalnog sajta https://www.loroparque.com/en . Mogućnost individualnog odlaska do Santa Kruza u kojem se odvija zatvaranje čuvenog karnevala. Santa Kruz je udaljen 37 km i do njega vodi javni prevoz na svakih 15 minuta. Vožnja traje oko 40 min. Večera u hotelu prema hotelskoj satnici. Noćenje.
3.dan / 10.Mart Santa Cruz – San Cristobal La Laguna – Orotava (100 km)
Doručak. Polazak na celodnevni izlet i obilazak severnog dela ostrva. Santa Cruz je danas glavni grad ostrva. Ponosi se istorijom dugom preko 2000 godina, od kada datiraju prva naselja na mestu današnjeg grada. Osnovali su ga Guanči, autohtoni stanovnici Kanara, za koje se smatra da su ostrvo naselili 1000 godina pre nove ere. Današnje ime grada potiče od španskih konkvistadora koji su se iskrcali na ostrvo u XV veku. Danas je Santa Cruz moderan grad, sa razvijenom turističkom infrastruktrom. Osim čuvene gradske plaže Terisitas, za koju je pesak brodom dopremljen iz Afrike, tokom boravka u ovom živopisnom gradu svakako treba videti i glavni gradski trg Placa de Espanja (Plaza de España), tvrđavu San Cristobal, koncertnu dvoranu Auditorio Santa Cruz, čiji futuristički oblik je kreirao čuveni Santiago Kalatrava, staru gradsku pijacu Mercado de Nuestra Senora de Africa... Nakon obilaska glavnog grada, put se nastavlja ka San Cristobal La Laguni ili skraćeno samo La Laguna. Ovo je prvi osnovan grad na Kanarskim ostrvima i danas je uvršten u svetsku kulturnu baštinu UNESCO-a s obzirom da je sačuvao svoj izgled iz XV veka. Izgrađen je u kolonijalnom stilu. Predviđen je pašački obilazak grada gde ćete imati priliku da uživate u arhitekturi i uzanim, šarmantnim ulicama ovog grada. Zgrada opštine, Palacio de Nava vila iz ranog XVIII veka, izgrađena u kolonijalnom baroknom stilu, Teatro Leal izgrađen u neoklasicizmu, Placa de Adelantado, Muzej istorije i antropologije, toranj Iglesa de la Concepsion iz 1511-e godine, Crkva Sv. Agustina i brojne druge znamenitosti. U gradu osim sjajne arhitekture možete pronaći mnogo ugostiteljskih objekata sa sjajnim lokalnim specijalitetima. Nakon razgledanja sledi nastavak puta ka Orotavi – gradu cveća. Šetnja gradićem koji je smešten u istoimenoj dolini i poznat po svojim savršeno očuvanim zgradama. Centar grada je proglašen za istorijsko umetničko mesto. Neke od najpoznatijih karakteristika ovog grada su balkoni koji krase fasade tradicionalnih kuća. Tokom šetnje moguće je videti mnoga zanimljivih mesta i građevine od kojih neizostavno treba pomenuti La Casa Lercaro (istorijska zgrada) i La Casa de Los Balcones (građevina sa tradicionalnim kanarskim drvenim balkonima), crkva Nuestra Senora de la Concepcion, zgrada Opštine... Nakon kraće šetnje povratak u hotel. Večera. Noćenje.
4.dan / 11.Mart Icod de los Vinos – Garachico – Mirador La Cruz de Hilda – Maska (100 km)
Doručak. Polazak na celodnevni izlet. Prva stanica je malo selo Icod de los Vinos, u kom se nalazi čuveno „zmajevo drvo״ za koje se veruje da je staro 800 godina i jedan je od simbola ostrva Tenerife. Nastavak ka Garačiku, još jedna atraktivna lokacija ostrva. Smešten na severozapadu ostrva, Garačiko je jedno od najstarjih sela na Kanarskim ostrvima. Osnovano je krajem XV veka od strane đenovljanskog bankara i bio je ključna trgovačka luka između Evrope i španskih kolonija u Americi. Uništen je u erupciji vulkana 1706-e godine. Jedno od simbola naselja je istoimena stena – spomenik prirode. Garačiko sa svojim bogatim arhitektonskim nasleđem iz XVI i XVII veka jedan je od najbolje očuvanih istorijskih i umetničkih okruga Kanara. Proglašen je lokalitetom od kulturnog interesa 1994-e godine. Nakon obilaska sledi odlazak u Masku, malo planinsko selo na jugozapadu ostrva. Veruje se da su pirati nekad dolazili i skrivali se baš ovde, s obzirom na poziciju ovog naselja koje je svoje mesto našlo između planinskih masiva. Šetnja vodi do platforme – vidikovca odakle se pruža fascinantan pogled na okruženje. Selo se nalazi na 650 mnv u planinama Macio de Teno. Jedno je od najpopualrnijih i najposećenijih lokacija na ostrvu. Osim zadivljujućeg pogleda, ovde se mogu pronaći zanatske radnjice, bar, restoran, a samo naselje je proglašeno etnografskim istorijskim mestom od interesa. Nakon obilaska, put dalje vodi ka vidikovcu Mirador La Cruz de Hilda. Kraća foto pauza. Povratak u hotel, večera, noćenje.
5.dan / 12.Mart Nacionalni park Teide – Vilaflor – Costa Adeje/Playa Las Americas
Doručak i odjava iz hotela. Polazak ka najvišem vrhu Španije – Teide. Ova vulkanska planina je centralno pozicionirana na ostrvu. Put vodi do 2100 mnv i Nacionalnog parka Canadas del Teide koji je pod zaštitom i na listi UNESCO-ve svetske baštine. Ovo je jedan od najposećenijih parkova u Evropi. Tokom obilaska dostupni su vidikovci sa kojih je moguća pogled na stenovitu formaciju Roques de Garcia. Pored Teide nalazi se druga najviša planina u Kanarskom arhipelagu – Pico Viejo sa 3135 mnv. Nakon toga nastavak ka Vilafloru. Nakon kratke posete najstarijim i najvećim borovima Tenerifa, sledi poseta vinariji, gde je predviđena degustacija vina i tapasa. Nastavak putovanja ka Costa Adeje i Playa Las Americasu, dolazak u hotel, smeštaj. Večera i noćenje.
6.dan / 13.Mart Playa Las Americas (opciono Aqualand, Siam Park i La Gomera)
Doručak. Dan predviđen za odmor i relaksaciju. Boravak na plaži ili odlazak u sopstvenoj režiji do jednog od dva akva parkova: Aqualand ili Siam Park. Siam Park je jedan od najvećih akva parkova u Evropi sa mnoštvom zabavnih sadržaja. Fakultativno mogućnost organizacije izleta za ostrvo La Gomera, treće najmanje ostrvo arhipelaga. Ukoliko broj prijavljenih putnika bude manji od 20, izlet se realizuje na engleskom jeziku. La Gomera pripada provinciji Santa Cruz de Tenerife i njegov glavni grad je San Sebastian de la Gomera. Ostrvo je ekološko blago, a njegova obala je prošarana malim plažama sa crnim peskom između litica i predstavlja pravi raj za ljubitelje netaknute prirode. Stanovnici ostrva La Gomera imaju drevni način komunikacije pomoću zvižduka, govora zvanog Silbo Gomero, koji se može čuti i do 3 km. Ostrvo La Gomera je poznato po nacionalnom parku Garajonaj, prirodni rezervat pod zaštitom UNESCO-a. Takođe je poznato i kao luka u koju je pristao Kristofer Kolumbo pre nego što je prešao Atlantik sa svoja tri broda, zaustavivši se da dopuni zalihe hrane i vode za svoju posadu, tako da je kuća Casa de Colon u kojoj je odsedao u gradu San Sebastijan tokom svojih boravaka na ostrvu, sada turistička atrakcija. Jedna od atrakcija je i Roque de Agando impresivna i strma formacija vulkanske lave, Laguna Grande koja po predanju predstavlja mesto sastajanja drevnih veštica sa ostrva… Povratak na Tenerife u kasnim popodnevnim časovima. Večera. Noćenje.
7.dan / 14.Mart Playa Las Americas (opciono Los Gigantes)
Doručak. Vreme predviđeno za odmor i relaksaciju ili mogućnost fakultativnog poludnevnog izleta brodom do litica Los Gigantes. Na ovom se putu u ovo doba godine još uvek mogu „sresti“ delfini. Los Gigantes se nalazi u opštini Santiago del Teide, na zapadnoj obali ostrva. Njegova glavna karakteristika je istoimena formacija koja se izdiže od mora do visine od 600m. Grad je ime dobio po ovoj džinovskoj steni. Los Gigantes u prevodu znači džinovi. Povratak u Playa Las Americas. Večera u hotelu. Noćenje.
8.dan / 15.Mart Tenerife – Frankfurt – Beograd
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do polaska na transfer za aerodrom. Let za Frankfurt na liniji LH4381 u 14:50h. Dolazak u Frankfurt u 20:40h. Nastavak putovanja ka Beogradu na liniji LH1410 u 21:50h. Dolazak u Beograd u 23:40h. Kraj usluge.
 

Ostrvo večitog proleća
TENERIFE
Puerto de la Cruz – Santa Cruz – San Cristobal La Laguna – Orotava – Maska – Mirador La Cruz de Hilda – Garachico – Icod de los Vinos – Teide – Vilaflor sa degustacijom vina
Navedeni obilasci uključeni u cenu!
Fakultativno La Gomera i Los Gigantes
polazak 08.mart, 8 dana/7 noćenja, avionom kompanije Lufthansa

Ostrvo Tenerife, najveće od sedam Kanarskih ostrva, nalazi se u Atlantskom okeanu, oko 100 km zapadno od Maroka. Upravo taj geografski položaj je čitavom arhipelagu podario klimu večitog proleća, sa temperaturama koje su tokom čitave godine od 18 do 26 stepeni. Na površini nešto većoj od 2000 km², toliko je toga za videti i doživeti. Tenerife zovu još i ostrvom sa “hiljadu iskustava”. Postoji na hiljade stvari koje ovde možete raditi tokom čitave godine, zahvaljujući blagoj klimi. Svetska kulturna baština UNESCO je i ovde stavila svoj pečat, tako da ćete tokom boravka na ovom egzotičnom ostrvu pronaći brojna zaštićena područja i lokacije. Ovde se nalazi nastarije “zmajevo drvo” na svetu, održava se drugi po veličini karneval, odmah iza onog u Rio da Žaneiru, treći po visini vulkan u svetu je upravo ovde našao svoje mesto kao i brojne druge zanimljivosti. Osim zanimljive istorije, tropske flore i faune, dramatičnih pejzaža vulkanske planine Teide (najviši vrh Španije sa 3718 m), ovaj deo ne zaostaje za drugim delovima Španije kada je u pitanju gastronomija. Sveža morska riba na žaru uz ukusno sezonsko povrće je tipična hrana. Papas arrugadas je tradicionalno jelo koje se sprema od krompira i služi za moho sosom, pikantan sos od paprika i belog luka. Sve gurmanluke kada začinite lokalnim vinima, dobićete savršen ukus u prelepom ambijentu kakvo ovo ostrvo pruža.

Program putovanja:
1.dan / 08.Mart Beograd – Frankfurt – Tenerife 
Okupljanje na aerodromu i sastanak sa vodičem u 04:00 ujutru. Let za Franfurt u 06:20 na liniji LH1411. Dolazak u Frankfurt u 08:30h. Nastavak putovanja za južni aerodrom na ostrvu Tenerife u 10:20 na liniji LH4380. Sletanje na ostrvo u 14:20. Po prolasku aerodromskih formalnosti sledi transfer do hotela u Puerto de la Kruzu. Smeštaj. Slobodno vreme. Večera u hotelu i noćenje.
2.dan / 09.Mart Puerto de la Kruz (Puerto de la Cruz)
Doručak. Dan predviđen za lagana razgledanja i upoznavanje sa regijom. Puerto de la Kruz poseduje neke od najznačajnijih tačaka koje se obilaze. Predlažemo da dan započnete u u Sitio Litre parku, ulaznica u trenutku objavljivanja programa košta 4,75€ i moguće ju je kupiti na licu mesta. Sitio Litre je bašta orhideja, stara preko 200 godina. Ovde je davne 1927-e godine boravila Agata Kristi sa svojom ćerkom nakon što se razvela od muža i upravo ovde dobila inspiraciju za roman Misteriozni Gospodin Kvin. Nakon bašte orhideja nastavite ka Botaničkoj bašti (Jardin Botanico). Ulaznica za botaničku baštu u trenutku objavljivanja programa iznosi 3€ i može se kupiti na licu mesta. Bašta se prostire na površini od 20 000 m2 i u njoj ćete imati priliku da vidite cveće različitih boja i oblika. Vrt poseduje mnogo staza koje vode kroz vegetaciju, tako da ćete imati priliku da uživate i divite se prirodi i svim njenim bojama. Nakon botaničkog vrta predlažemo odlazak u sopstvenoj režiji u Loro park koji je jedna od nezaobilaznih atrakcija na Kanarima. Predstavlja ne samo jedan od najvećih zooloških vrtova na svetu, već i ustanovu fokusiranu na projekte očuvanja prirode, ugroženih životinjskih vrsta, umnožavanje najbogatije populacije papagaja na svetu i mnoge druge. Loro park je dom mnogih životinja koje žive među tropskim palmama i egzotičnom vegetacijom. Brojna priznanja za dosledan i marljiv rad u sferi zaštite životinja (izložena su unutar parka) donela su ovoj cenjenoj ustanovi titulu Ambasade životinja (prvi takav park u svetu koji je dobio ekološki sertifikat). Zato je ovaj park jedan od najposećenijih zooloških vrtova na svetu, pruža nezaboravno iskustvo, s obzirom da predstavlja pravo kraljevstvo flore i faune, koje se pored gustog tropskog rastinja, krivudavih stenovitih stazica, inkubatora za bebe papagaje, može pohvaliti i najvećim akvarijumima sa delfinima i pingvinima na svetu. Takođe, ovde možete videti gorile, kapibare, lenjivce, lavove, bengalske tigrove, crvenu pandu, jaguara, flamingose, razne papagaje, kao i pogledati predstave koje izvode kitovi ubice, morski lavovi, delfini i papagaji. Ulaznica za park u trenutku objavljivanja programa je dostupna po ceni od 42€ i može se kupiti na licu mesta. Više informacija kao i video prezentaciju putnici mogu da pogladaju putem oficijalnog sajta https://www.loroparque.com/en . Mogućnost individualnog odlaska do Santa Kruza u kojem se odvija zatvaranje čuvenog karnevala. Santa Kruz je udaljen 37 km i do njega vodi javni prevoz na svakih 15 minuta. Vožnja traje oko 40 min. Večera u hotelu prema hotelskoj satnici. Noćenje.
3.dan / 10.Mart Santa Cruz – San Cristobal La Laguna – Orotava (100 km)
Doručak. Polazak na celodnevni izlet i obilazak severnog dela ostrva. Santa Cruz je danas glavni grad ostrva. Ponosi se istorijom dugom preko 2000 godina, od kada datiraju prva naselja na mestu današnjeg grada. Osnovali su ga Guanči, autohtoni stanovnici Kanara, za koje se smatra da su ostrvo naselili 1000 godina pre nove ere. Današnje ime grada potiče od španskih konkvistadora koji su se iskrcali na ostrvo u XV veku. Danas je Santa Cruz moderan grad, sa razvijenom turističkom infrastruktrom. Osim čuvene gradske plaže Terisitas, za koju je pesak brodom dopremljen iz Afrike, tokom boravka u ovom živopisnom gradu svakako treba videti i glavni gradski trg Placa de Espanja (Plaza de España), tvrđavu San Cristobal, koncertnu dvoranu Auditorio Santa Cruz, čiji futuristički oblik je kreirao čuveni Santiago Kalatrava, staru gradsku pijacu Mercado de Nuestra Senora de Africa... Nakon obilaska glavnog grada, put se nastavlja ka San Cristobal La Laguni ili skraćeno samo La Laguna. Ovo je prvi osnovan grad na Kanarskim ostrvima i danas je uvršten u svetsku kulturnu baštinu UNESCO-a s obzirom da je sačuvao svoj izgled iz XV veka. Izgrađen je u kolonijalnom stilu. Predviđen je pašački obilazak grada gde ćete imati priliku da uživate u arhitekturi i uzanim, šarmantnim ulicama ovog grada. Zgrada opštine, Palacio de Nava vila iz ranog XVIII veka, izgrađena u kolonijalnom baroknom stilu, Teatro Leal izgrađen u neoklasicizmu, Placa de Adelantado, Muzej istorije i antropologije, toranj Iglesa de la Concepsion iz 1511-e godine, Crkva Sv. Agustina i brojne druge znamenitosti. U gradu osim sjajne arhitekture možete pronaći mnogo ugostiteljskih objekata sa sjajnim lokalnim specijalitetima. Nakon razgledanja sledi nastavak puta ka Orotavi – gradu cveća. Šetnja gradićem koji je smešten u istoimenoj dolini i poznat po svojim savršeno očuvanim zgradama. Centar grada je proglašen za istorijsko umetničko mesto. Neke od najpoznatijih karakteristika ovog grada su balkoni koji krase fasade tradicionalnih kuća. Tokom šetnje moguće je videti mnoga zanimljivih mesta i građevine od kojih neizostavno treba pomenuti La Casa Lercaro (istorijska zgrada) i La Casa de Los Balcones (građevina sa tradicionalnim kanarskim drvenim balkonima), crkva Nuestra Senora de la Concepcion, zgrada Opštine... Nakon kraće šetnje povratak u hotel. Večera. Noćenje.
4.dan / 11.Mart Icod de los Vinos – Garachico – Mirador La Cruz de Hilda – Maska (100 km)
Doručak. Polazak na celodnevni izlet. Prva stanica je malo selo Icod de los Vinos, u kom se nalazi čuveno „zmajevo drvo״ za koje se veruje da je staro 800 godina i jedan je od simbola ostrva Tenerife. Nastavak ka Garačiku, još jedna atraktivna lokacija ostrva. Smešten na severozapadu ostrva, Garačiko je jedno od najstarjih sela na Kanarskim ostrvima. Osnovano je krajem XV veka od strane đenovljanskog bankara i bio je ključna trgovačka luka između Evrope i španskih kolonija u Americi. Uništen je u erupciji vulkana 1706-e godine. Jedno od simbola naselja je istoimena stena – spomenik prirode. Garačiko sa svojim bogatim arhitektonskim nasleđem iz XVI i XVII veka jedan je od najbolje očuvanih istorijskih i umetničkih okruga Kanara. Proglašen je lokalitetom od kulturnog interesa 1994-e godine. Nakon obilaska sledi odlazak u Masku, malo planinsko selo na jugozapadu ostrva. Veruje se da su pirati nekad dolazili i skrivali se baš ovde, s obzirom na poziciju ovog naselja koje je svoje mesto našlo između planinskih masiva. Šetnja vodi do platforme – vidikovca odakle se pruža fascinantan pogled na okruženje. Selo se nalazi na 650 mnv u planinama Macio de Teno. Jedno je od najpopualrnijih i najposećenijih lokacija na ostrvu. Osim zadivljujućeg pogleda, ovde se mogu pronaći zanatske radnjice, bar, restoran, a samo naselje je proglašeno etnografskim istorijskim mestom od interesa. Nakon obilaska, put dalje vodi ka vidikovcu Mirador La Cruz de Hilda. Kraća foto pauza. Povratak u hotel, večera, noćenje.
5.dan / 12.Mart Nacionalni park Teide – Vilaflor – Costa Adeje/Playa Las Americas
Doručak i odjava iz hotela. Polazak ka najvišem vrhu Španije – Teide. Ova vulkanska planina je centralno pozicionirana na ostrvu. Put vodi do 2100 mnv i Nacionalnog parka Canadas del Teide koji je pod zaštitom i na listi UNESCO-ve svetske baštine. Ovo je jedan od najposećenijih parkova u Evropi. Tokom obilaska dostupni su vidikovci sa kojih je moguća pogled na stenovitu formaciju Roques de Garcia. Pored Teide nalazi se druga najviša planina u Kanarskom arhipelagu – Pico Viejo sa 3135 mnv. Nakon toga nastavak ka Vilafloru. Nakon kratke posete najstarijim i najvećim borovima Tenerifa, sledi poseta vinariji, gde je predviđena degustacija vina i tapasa. Nastavak putovanja ka Costa Adeje i Playa Las Americasu, dolazak u hotel, smeštaj. Večera i noćenje.
6.dan / 13.Mart Playa Las Americas (opciono Aqualand, Siam Park i La Gomera)
Doručak. Dan predviđen za odmor i relaksaciju. Boravak na plaži ili odlazak u sopstvenoj režiji do jednog od dva akva parkova: Aqualand ili Siam Park. Siam Park je jedan od najvećih akva parkova u Evropi sa mnoštvom zabavnih sadržaja. Fakultativno mogućnost organizacije izleta za ostrvo La Gomera, treće najmanje ostrvo arhipelaga. Ukoliko broj prijavljenih putnika bude manji od 20, izlet se realizuje na engleskom jeziku. La Gomera pripada provinciji Santa Cruz de Tenerife i njegov glavni grad je San Sebastian de la Gomera. Ostrvo je ekološko blago, a njegova obala je prošarana malim plažama sa crnim peskom između litica i predstavlja pravi raj za ljubitelje netaknute prirode. Stanovnici ostrva La Gomera imaju drevni način komunikacije pomoću zvižduka, govora zvanog Silbo Gomero, koji se može čuti i do 3 km. Ostrvo La Gomera je poznato po nacionalnom parku Garajonaj, prirodni rezervat pod zaštitom UNESCO-a. Takođe je poznato i kao luka u koju je pristao Kristofer Kolumbo pre nego što je prešao Atlantik sa svoja tri broda, zaustavivši se da dopuni zalihe hrane i vode za svoju posadu, tako da je kuća Casa de Colon u kojoj je odsedao u gradu San Sebastijan tokom svojih boravaka na ostrvu, sada turistička atrakcija. Jedna od atrakcija je i Roque de Agando impresivna i strma formacija vulkanske lave, Laguna Grande koja po predanju predstavlja mesto sastajanja drevnih veštica sa ostrva… Povratak na Tenerife u kasnim popodnevnim časovima. Večera. Noćenje.
7.dan / 14.Mart Playa Las Americas (opciono Los Gigantes)
Doručak. Vreme predviđeno za odmor i relaksaciju ili mogućnost fakultativnog poludnevnog izleta brodom do litica Los Gigantes. Na ovom se putu u ovo doba godine još uvek mogu „sresti“ delfini. Los Gigantes se nalazi u opštini Santiago del Teide, na zapadnoj obali ostrva. Njegova glavna karakteristika je istoimena formacija koja se izdiže od mora do visine od 600m. Grad je ime dobio po ovoj džinovskoj steni. Los Gigantes u prevodu znači džinovi. Povratak u Playa Las Americas. Večera u hotelu. Noćenje.
8.dan / 15.Mart Tenerife – Frankfurt – Beograd
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do polaska na transfer za aerodrom. Let za Frankfurt na liniji LH4381 u 14:50h. Dolazak u Frankfurt u 20:40h. Nastavak putovanja ka Beogradu na liniji LH1410 u 21:50h. Dolazak u Beograd u 23:40h. Kraj usluge.

OPISI HOTELA
Catalonia Las Vegas 4* https://www.cataloniahotels.com/en/hotel/catalonia-las-vegas
Hotel je centralno pozicioniran, u neposrednoj blizini kompleksa za odmor Lago Martianez (kompleks sa bazenima). Od najbliže plaže je udaljen oko 450m. U sklopu hotela nalazi se restoran koji poslužuje pansionske obroke. Hotel poseduje veliki spoljašnji bazen sa snek barom. U večernjim satima organizovana je animacija uz profesionalni tim animatora i plesača. Od dodatnih sadržaja poseduje salon lepote, servis za pranje veša, frizerski salon, wi fi konekciju (protok zavisi od broja gostiju), sobe za masažu, solarijum, kutak za decu. Hotel ima nekoliko kategorija soba, smeštaj je predviđen u sobama kvadrature 30 m2 sa balkonima, svaka ima kupatilo, klima uređaj, sef (uz doplatu), fen, TV i telefon.
Catalonia Oro Negro 3* https://www.cataloniahotels.com/en/hotel/catalonia-oro-negro?mb=1
Hotel se nalazi na 800 m od centra. U sastavu hotela nalazi se lepo uređena bašta, bazen, igralište za decu, pansionski restoran, snek bar pored bazena, solarijum, manja teretana, servis za pranje i peglanje veša. Hotel ima nekoliko kategorija soba. Smeštaj je predviđen u sobama kategorije premium, kvadrature 30 m2, svaka ima kupatilo, balkon, klima uređaj, TV, telefon, set za čaj i kafu, sef (uz doplatu).
Agencija zadržava pravo izmene hotela koji će biti iste lokacije, usluge i iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI
La Gomera – ukoliko broj putnika bude manji od 20, izlet se realizuje na engleskom jeziku. Cenu izleta propisuje lokalna turistička agencija. U trenutku objavljivanja programa cena iznosi 100€ po osobi sa uključenim ručkom.
Los Gigantes – ukoliko broj putnika bude manji od 20, izlet se realizuje na engleskom jeziku. Cenu izleta propisuje lokalna turistička agencija. U trenutku objavljivanja programa cena iznosi 65€ po osobi.

CENA UKLJUČUJE:
- Avio prevoz kompanijom Lufthansa na relaciji Beograd – Frankfurt – Tenerife – Frankfurt – Beograd sa pripadajućim taksama (168€)
- Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
- Tri celodnevna izleta navedena u programu (agencija zadržava pravo izmene rasporeda obilaska, shodno prohodnosti uzimajući u obzir da je ovo vreme karnevala na ostrvu i visoke popunjenosti)
- Smeštaj u hotelu 4* na bazi polupansiona u Puerto de la Cruzu
- Smeštaj u hotelu 3* na bazi polupansiona u Playa las Americasu
- Degustaciju vina i tapasa (4 sorte vina i lagani snek), vinarija Lagar de Chasna ili slična
- Usluge licenciranog turističkog vodiča na srpskom jeziku
- Usluge lokalnih vodiča na engleskom jeziku
- Organizaciju putovanja

CENA NE UKLJUČUJE:
- Fakultativne izlete za La Gomeru i Los Gigantes
- Putno zdravstveno osiguranje koje iznosi oko 2€ dnevno po osobi
- Osiguranje od otkaza putovanja (preporučuje se da putnik uplati obe vrste osiguranja, više informacija se može dobiti u poslovnicama agencije Odeon World Travel)
- Usluge koje nisu navedene programom

NAPOMENE:
-Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja NA UPIT. Konačna potvrda se dobija u roku od 2 radna dana.
-Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:
Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (dozvoljena novčana sredstva, zdravstveno osiguranje…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU ili izlaz iz RS. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 3 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 90 dana nakon povratka). Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše, budući da se isti izdaju sa kraćim periodom važenja.
Putnik se obavezuje da će prilikom rezervacije navesti ispravne podatke koji podrazumevaju sledeće: ime i prezime kako je navedeno u pasošu, datum rođenja, kontakt telefon, adresu stanovanja i kontakt mail adresu. Putnik se obavezuje da dostavi dodatno tražene podatke ukoliko su dodatni podaci potrebni za realizaciju putovanja. Ukoliko putnik u bilo kom trenutku priloži neispravne ili delimično neispravne podatke koji mogu za posledicu imati naknadne finansijske troškove – putnik (nosilac rezervacije) se obavezuje da isti trošak snosi, te takvi troškovi ne mogu ići na teret agencije Odeon World Travel. Agencija Odeon World Travel ne može biti odgovorna za netačne ili delimično tačne podatke putnika koje je putnik prijavio prilikom rezervacije.

SMEŠTAJ:
U najvećem broju smeštajnih objekata u smeštajne jedinice se ulazi posle 14:00h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00h poslednjeg dana boravka. meštajni objekti zadržavaju pravo da usled objektivnih okolnosti izmene ili ukinu neke od sadržaja/usluga. Kategorizacija smeštajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji objekata koju propisuje nadležno Ministarstvo zemlje putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.
1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21  dan pre polaska.
2. PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.
3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa i Komercijalne banke (do 6 mesečnih rata prilikom rezervacije).
4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.umesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
5. PREKO RAČUNA – uplata na račun Odeon World Travel-a.
6 ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM – sa firmama sa kojima Odeon World Travel ima ugovor.
7. TURISTIČKIM KREDITOM – sa izdatim predračunom od strane Odeon World Travel, klijent aplicira za kredit u banci.
Odeon World Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine ponude.

NAPOMENA:
U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste pratioca grupe i predstavnika lokalne partnerske agencije odmah po smeštaju. Molimo putnike da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između putnika i nadležnih organa. Pasoš mora važiti najmanje 6 meseci od datuma povratka sa putovanja. Molimo putnike koji nisu državljani RS da se sami raspitaju o viznom režimu, prolasku granica i tranzintom režimu zemalja u koje putuju.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 25
KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE CENE PUTOVANJA
OD STRANE AGENCIJE JE 7 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA
Uz ovaj program važe OUP agencije Odeon World Travel

Cenovnik broj 1. od 21.06.2024.
OTP br. 114/2021 od 12.10.2021.god, kategorija licence A
Garancija putovanja broj 2701823, važi od 01.10.2023. god.
Odeon World Travel d.o.o.
KnezaMiloša br. 84, Beograd, Tel: +381 11 366 02 22, +381 11 366 09 99
Beogradska br. 71, Beograd, Tel: +381 11 323 80 04
Bul. Crvene Armije br. 9b, Beograd, Tel: +381 60 0240 123 

 

ONLINE-5-POSTO-POPUSTA.jpg