SOFIJIN DVOR
OPIS

POSEBNA PONUDA: za period boravka do 20.12.2023. prvo dete do 12 god. i drugo dete do 6 god. BESPLATNO. 

 

Kompleks se sastoji od tri hotela Rimski, Zdraviliški i Sofijin Dvor međusobno povezana toplim hodnicima. Gosti sva tri hotela koriste iste sadržaje wellness centra i pansionskog restorana, a razlike su u izgledu samih soba. Svaka soba ima kupatilo, fen za kosu, LCD TV, telefon, mini bar, sef i klima uređaj. Pored glavnog restorana, u okviru kompleksa Rimskih termi je i a la carte restoran Sofi ja, kafe poslastičarnica i lounge bar. 

Hotel Sofijin Dvor je opremljen u klasičnom stilu i predstavlja najluksnuzniji hotel kompeksa. Hotel ima ukupno 43 soba i apartmana. Neke sobe imaju balkon ili terasu sa kojih se pruža pogled na obližnja brda i reku Savinju.

 

Wellness centar uređen je po uzoru na rimska kupališta i po tome se posebno izdvaja od drugih termalnih centara u Sloveniji. Bazeni sa lekovitom vodom prostiru se na 450 m2, a na raspolaganju su unutrašnji (32 C°) i spoljašnji panoramski bazen (32 C°) koji su spojeni toplom vezom, zatim 4 unutrašnja i 3 spoljašnja bazena sa masažerima (35 C°) kao i posebne stolice i kreveti u vodi.
U moderno opremljenom Wellness centru Amalia u Rimskim termama sve je podređeno povezivanju sa prirodom i obnavljanju vitalne energije. Gostima su na raspolaganju kupke vodenih nimfi, masaže i nega tela, kao i raznovrsna ponuda wellness tretmana.

Svet sauna Varinia Rimske Terme predstavlja renovirani i prošireni sauna centar. Nudi jedinstven doživljaj sauna uz nove programe i rituale. Možete se opustiti u finskim, rimskim, infracrvenim, bio-aroma, turskim, ruskim i slanim saunama. Ponuda sauna centra temelji se na individualnom pristupu, a ponuđeni programi se prilagođavaju zahtevima i željama klijenata. Izdvaja se opuštanje u parnoj sauni sa pilingom od manga i čišćenjem kože penom od kokosa, cirkulacija vazduha sa uljem i obloge za telo sa Aloa verom. U ponudi su takođe aromaterapije i mnogi slatki programi. U sklopu Sauna sveta su renovirani bar i prostorije za odmor.

Gostima Rimskih termi su takođe na raspolaganju fitnes centar, kozmetički i frizerski salon. 

Garaža
A la Carte restoran
Bar
Fitnes centar
Masaža
Sauna
Wellness & Spa
Hotel Map Title
PROGRAM

VAŽNA NAPOMENA:
U periodu 29.05-02.06. centralni bazen u Rimskim Termama neće raditi zbog radova na održavanju.

U tom periodu kupanje će biti moguće u bazenu na 3. spratu hotela Rimski Dvor.
Svet Sauna Varnia će raditi normalno.


CENA UKLJUČUJE:
- Neograničeno korišćenje kompleksa termalnih bazena Rimske Terme.
- Bade-mantil i papuče.
- Wi-fi.
- Parking.

POPUSTI i DOPLATE:
- Akcija POSEBNA PONUDA za period boravka do 01.09.2023. prvo dete do 12 god. BESPLATNO na pomoćnom ležaju, drugo dete do 6 godina BESPLATNO na zajednjičkom ležaju. Dete 12-14 god. plaća 30€ dnevno na pomoćnom ležaju.
- Doplata za jednokrevetnu sobu (krevet 90x200cm) u hotelima Sofijin i Zdraviliški dvor 21€ dnevno. Doplata za dvokrevetnu sobu kada je koristi jedna osoba (double for single use) 28€ dnevno.
- Doplata za saune 15€ dnevno po osobi dnevno preko vikenda (petak-nedelja) i 13€ dnevno po osobi dnevno preko nedelje (ponedeljak-petak).
- Ručak 16€ za odrasle, 13€ za decu dnevno po osobi.
- Soba sa balkonom u hotelu Sofijin dvor 8€ dnevno po osobi.
- Soba sa terasom u hotelu Sofijin dvor 17€ dnevno po osobi.
- Suite 20€, suite sa saunom 30€ dnevno po osobi.
- Suite sa đakuzijem u hotelu Rimski dvor 40€ dnevno po osobi.
- Krevetac 8€ dnevno (na upit).
- Garaža 8€ dnevno.
- Kućni ljubimci (do 7kg) samo u hotelu Zdraviliški dvor 15€ dnevno.

CENA NE UKLJUČUJE:
- Boravišna taksa nije uključena u cenu i iznosi 2.5€ dnevno po osobi, plaćanje se vrši na recepciji hotela. Cene su informativnog karatktera i podložne su promeni.
- Prijava boravka za starije od 14 god. 3€ po osobi jednokratno, plaćanje se vrši na recepciji hotela.
- Zdravstveno putno osiguranje.
- Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se okvirno 2% od ukupne cene aranžmana u zavisnosti od kategorije osiguranja. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama ili putem telefona. Preporuka agencije je da putnik poseduje obe vrste osiguranja.

PROGRAM PUTOVANJA:
Prvi dan: Dolazak i smeštaj u hotel ili apartman posle 14:00h.
Drugi – pretposlednji dan: Boravak u izabranom hotelu ili apartmanu na bazi izabrane usluge.
Poslednji dan: Napuštanje hotela ili apartmana do 11:00h.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene su izražene u Eurima. Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.
1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dana pre polaska.
2. PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.
3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa i Komercijalne banke (do 6 mesečnih rata prilikom rezervacije).
4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 50% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.umesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
5. PREKO RAČUNA – uplata na račun Odeon World Travel-a.
6 ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM – sa firmama sa kojima Odeon World Travel ima ugovor.
7. TURISTIČKIM KREDITOM – sa izdatim predračunom od strane Odeon World Travel, klijent aplicira za kredit u banci.
Odeon World Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine ponude.

OSIGURANJE:
Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama Odeon World travel-a moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od 35 000 evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnogo siguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA: 
Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na krajnju ili kroz tranzitne destinacije. Molimo putnike da sa posebnom pažnjom pristupaju ovom usled okolnosti Covid 19. 
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseca nakon povratka sa putovanja (minimum 90 dana nakon povratka). Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše, budući da se isti izdaju sa kraćim periodom važenja.
Putnik se obavezuje da će prilikom rezervacije navesti ispravne podatke koji podrazumevaju sledeće: ime i prezime kako je navedeno u pasošu, datum rođenja, kontakt telefon, adresu stanovanja i kontakt mail adresu. Putnik se obavezuje da dostavi dodatno tražene podatke ukoliko su dodatni podaci potrebni za realizaciju putovanja. Ukoliko putnik u bilo kom trenutku priloži neispravne ili delimično neispravne podatke koji mogu za posledicu imati naknadne finansijske troškove – putnik (nosilac rezervacije) se obavezuje da isti trošak snosi, te takvi troškovi ne mogu ići na teret agencije Odeon World Travel. Agencija Odeon World Travel ne može biti odgovorna za netačne ili delimično tačne podatke putnika koje je putnik prijavio prilikom rezervacije.

SMEŠTAJ:
U najvećem broju smeštajnih objekata u smeštajne jedinice se ulazi posle 14:00h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h poslednjeg dana boravka. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.
U svim hotelima dodatni-pomoćni kreveti rade se na upit. Skrećemo putnicima pažnju da su pomoćni kreveti manjih dimenzija od standardnih, obično drvene ili metalne kontrukcije ili na razvlačenje i da mogu bitno uticati na komfor u smeštajnoj jedinici. U programu se nalaze osnovne kategorije soba, viša kategorija je moguća uz doplatu i na upit.
Krevetac za bebe se radi na upit i dodatno se plaća u većini hotela. Molimo putnike da se o cenama i uslovima najma krevetca informišu u agenciji.
Svi opisi, fotografije i podaci o smeštajnim objektima su preuzeti sa zvaničnih internet prezentacija ili dobijeni od lokalnih partnera. Smeštajni objekti zadržavaju pravo da usled objektivnih okolnosti izmene ili ukinu neke od sadržaja/usluga. Kategorizacija smeštajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji objekata koju propisuje nadležno Ministarstvo zemlje putovanja.

NAPOMENA:
U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA i predstavnika prvog dana boravka. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

Cenovnik br. 7 od 01.09.2023.
OTP br. 114/2021 od 12.10.2021.god, kategorija licence A
Garancija putovanja broj 2701355, važi od 01.10.2022. god.
Odeon World Travel d.o.o.
Kneza Miloša br. 84, Beograd, Tel: +381 11 366 02 22, +381 11 366 09 99 Fax: + 381 11 366 02 25
Beogradska br. 71, Beograd, Tel: +381 11 323 80 04 Fax: +381 11 323 81 30
www.odeontravel.rs