Portorož | Wellness & Spa Slovenija

 

Portorož | Wellness & Spa                                                                                                                 

 

Portorož, mediteranski gradić, smešten u zalivu Piran, predstavlja mondenski i turistički centar i prestonica je  slovenačkog primorja. Na relativno kratkoj jadranskoj obali Slovenije nižu se primorski gradići, pa je tako Portorož šetalištem povezan sa Piranom, a od Trsta u Italiji deli ga samo 34 km.
Portorož je poznat po turizmu, koji se razvio zahvaljujući blagoj mediteranskoj klimi, čistom vazduhu i morskoj vodi.
Prirodno zdravo mediteransko podneblje, 800 godina tradicije lečenja, 150 godina tradicije hotelijerstva, zdrava mediteranska kuhinja i 5 lokalnih lekovitih činioca u kombinaciji sa najsavremenijom medicinom čine Portorož jednom od omiljenih destinacija u ovom delu Evrope kako za letovanje, tako i za wellness i spa odmor.

 

Portorož | Life Class hoteli

 

Life Class hoteli su idealno pozicionirani i omogućavaju putnicima da maksimalno uživaju na moru i dožive Portorož na pravi način, bilo da je razlog njihovog putovanja letovanje ili wellness i spa odmor.

Turistička agencija Odeon World Travel iz ponude izdvaja pre svega potpuno renoviran Mind hotel Slovenija 5*.
Ovo je najnoviji luksuzni hotel u Portorožu, uređen jednostavno i moderno u skladu sa okruženjem. Gostima je na raspolaganju ulaz na privatnu „Meduza“ plažu. U sastavu hotela nalazi se Sea Spa sa otvorenim i zatvorenim bazenom sa termomineralnom vodom, a hotel je takođe povezan sa Grand Hotelom Portorož i wellness centrom Terme Portorož. Sa novim ambijentom i aktivnostima, gostima pruža priliku za beg u potpuno opuštanje - mindfulness.

 

Tu je naravno i prepoznatljiv i najpoznatiji hotel iz grupe Life Class Grand hotel Portorož 4*superior. Grand Hotel Portorož je hotel sa ekskluzivnom ponudom, nalazi se u centru mesta Portorož, od obale mora ga dele ulica i park. Gosti mogu korisiti plažu „Meduza“ uz doplatu. Hotel je direktno povezan sa wellness centrom termi Life Class– Terme Portorož, koji se nalazi u njegovom sklopu.

Svakako za preporuku su i hoteli Apolo 4*superior, Rivijera 4*, Neptun 4* i Mirna 4*

 

PROGRAM I USLOVI PUTOVANJA PDF

 


 

 

 

Portorož | Terme Life Class Wellness Centar

 

WELLNESS CENTAR TERMI LIFE CLASS - TERME PORTOROŽ prepoznatljiv je zahvaljujući posebnim prirodnim činiocima, kao što su slano blato i morska so, a prijatna klima, termomineralna voda i more samo još pospešuju blagotvoran uticaj na čitav organizam. “Pramore” predstavlja termomineralnu vodu koja je po svom hemijskom sastavu jedinstvena u ovom delu Evrope, a kupanje u bazenima s termomineralnom vodom blagotvorno utiče na kožu, respiratorni sistem, sistem za kretanje i opšte zdravlje i dobro raspoloženje. Terme Portorož pružaju jedinstven doživljaj kupanja u termalnoj vodi sa pogledom na more.

 

SHAKTI-AYURVEDA CENTAR nudi različite tretmane bazirane na drevnoj hindu metodi lečenja. Ovi tretmani održavaju zdravlje, a ujedno omogućavaju otkrivanje promena u zdravlju mnogo ranije pre nego što se jave simptomi bolesti, čime se omogućava izbor najpovoljnijih preventivnih metoda za uspostavljanje ponovnog balansa tela i duha. Autentičnost i najviši kvalitet vršenja terapija garantuje doktor ayurvedske medicine. 

 

SAUNA PARK je jedinstveni kompleks sauna u Evropi. Na 1000 m² nalazi se sedam različitih vrsta sauna: talaso, biljna, mavarska i finska sauna, parno kupatilo, kneipp staze , đakuzi, hromoterapija, ledena pećina, tepidarium, laconium i mali bazen sa hladnom vodom. Dve glavne atrakcije u sauna parku su ledena pećina, koja je prva takve vrste u Sloveniji i solna sauna koja koristi prirodno proizvedene soli.

 

THALASSO CENTAR  neguje preko 800 godina staru tradiciju alternativne medicine i thalasso terapije u Portorožu. Za tretmane se koriste isključivo lokalni isceliteljski elementi mora kao što su fango, salamure, piranska so, alge i čista morska voda, koji u kombinaciji sa modernom tehnologijom i znanjem garantuje najbolje rezultate za dobro zdravlje, blagostanje i lepotu. Postoje i thalasso tretmani za decu od 5 godina starosti, kao što su Bubble-me kupke u boji, slana soba i tazličite vrste masaža.

 

WAI THAI predstavlja jedinstveni centar za tradicionalnu tajlandsku masažu i prirodnu negu lica i tela. Originalna tajlandska tradicija upotpunjena je najsavremenijim metodama za otklanjanje posledica savremenog načina života. U centru Wai Thai koriste se prirodni sastojci lekovitog bilja, cvetova, voća i minerala pripremljeni po originalnim receptima s dalekog istoka, vrhunska prirodna kozmetika i aparati priznatih svetskih proizvođača.

 

SEA SPA je potpuno nov centar koji se prostire na 1500 m2, od čega se bazeni sa morskom vodom koja se greje tokom čitave godine prostiru na 650 m2 . Pored uživanja u toploj morskoj vodi, gosti mogu da se opuste i u saunama. 

 

 

Portorož | Bernardin hoteli

 

Bernardin hoteli u svojoj ponudi imaju GH Bernardin 5*, koji se nalazi na samoj obali mora na pola puta između mesta Portorož i PiranGH Bernardin 5* je renovirn i ima ukupno 241 sobu, a svaka soba ima direktan pogled na more. U sastavu hotela je privatna betonska plaža, opremljena luksuznim drvenim ležaljkama sa komfornim dušecima, a osveženje posetioci mogu pronaći u snack baru na plaži. Pored njega tu je i porodični hotel Histrion 4* koji se takođe nalazi na samoj obali mora, zgrada hotela je ovalnog oblika, a u sredini je mala marina. Ispred ulaza u hotel je manji gradski trg sa starom crkvom, koji deli ovaj hotel od hotela Vile Park 3*. Hotel je direktno povezan sa Laguna akva parkom koji je potpuno renoviran za letnju sezonu 2023.

 

 

Portorož | Bernardin Hoteli Wellness Centar

 

GH Bernardin 5*, gostima je na raspolaganju PARADISE SPA WELLNESS CENTAR. Ovde gosti mogu da uživaju u bazenu sa morskom vodom i panoramskim pogledom na zaliv. Na raspolaganju su i različite vrste suvih sauna, kao što su finska, bio i infracrvena i parnih kao što su tajlandska, mediteranska i hamam, koje se kombinuju sa rhassoul terapijom. 
U ponudi su različite vrste masaža i tretmani nege lica i tela, ali i različiti spa paketi kreirani prema posebnim potrebama svakog gosta. 

 

LAGUNA BERNARDIN se nalazi u sklopu hotela Histrion 4* i potpuno je renoviran za letnju sezonu 2023. Bazenski kompleks sa grejanom morskom vodom prostire se na 2400 m² i sastoji se iz dela koji je namenjen za relaksaciju i uživanje i dela koji je namenjem zabavi. Tokom leta vodeni park je povezan sa plažom preko terase. Gostima je na raspolaganju i Wellness centar Laguna u čijem su sastavu jedna finska i jedna parna sauna, kao i sobe za masažu.

 

 

Portorož | Remisens hoteli

U ponudi turističke agencije Odeon World Travel su takođe i Remisens hoteli koji su locirani na uzvišenju Sv. Lovrenc i pružaju fantastičan pogled na Portorož i na marinu. Predstavljaju idealan izbor za letovanje. Od centra mesta Portorož udaljeni su oko 500 m, a od mora 200 m. Na prvom mestu tu je Remisens Premium Hotel Metropol 5* koji je prepoznatljiv po tome što se u njegovom sastavu nalazi Grand Casino Portorož. A u ponudi su takođe i hoteli Remisens Premium Casa Rosa Annexe (ex Hotel Roža) 4* i Remisens Hotel Lucija 3*.

 

Portorož | Remisens Hoteli Wellness Centar

U sastavu Remisens Premium Hotel Metropol 5* je bazenski kompleks sa unutrašnjim bazenom sa morskom vodom koja se greje, 3 unutrašnja whirlpool-a i 2 manja spoljašnja bazena na terasi. U okviru wellness i spa zone gostima su na raspolaganju saune, razne vrste masaža, salon lepote, relaks zona kao i fitnes centar. 

 

Portorož | Remisens Hoteli Letovanje

Pored uživanja na plaži gosti svih Remisens hotela imaju na raspolaganju Metropol Pool Lounge koji se u sklopu hotelskog kompleksa, otvoren je od juna do septembra i ima 2 bazena sa ležaljkama i suncobranima.

 

 

Portorož Leto 2023 | Slovenija Letovanje

 

Portorož letovanje 2023 | sopstveni prevoz

 

 

Portorož leži u mirnoj uvali Piranskog zaliva, na najsevernijem delu Jadrana, na slovenačkoj obali koja je duga nešto više od 40 kilometara. Grad na slovenačkom primorju, jedan je od najvećih turističkih centara u Sloveniji. Od Ljubljane je udaljen 130 km, a od Beograda (preko Zagreba i Ljubljane) oko 660 km. Ime slovenačkog gradića potiče od italijanske reči portorose, što znači Luka ruža. Za Portorož se zna od rimskog doba, o čemu svedoče brojna arheološka nalazišta, pristaništa i mesta na kojima se uzgajala, lovila i prodavala riba.

 

Od 568. godine bio je napadan od strane Longobarda, Germana i Slovena. Sa dolaskom venecijanske vlasti na Jadran, Portorož potpada pod venecijansku vlast i iz tog perioda potiče crkva Svete Marije od Rozarija, jedna od najznačajnijih turističkih atrakcija. S obzirom da u Portorožu živi puno Italijana, italijanski je zvanični jezik, a valuta evro.

 

Banjski turizam u Portorožu - Do kraja XIX veka Portorož je bio malo ribarsko mesto, u kome su radile brojne solane. Solane su danas napuštene, ali je salinitet kao i bogatstvo vodom i blatom doprinelo da se razvije banjski turizam. Poznato je da je Slovenija puno uložila u razvoj banjskog turizma. Banjski turizam se razvijao od kraja XIX veka kada je osnovano  društvo Società stabilimento balneare di Pirano, odnosno kupalište Pirana. Ovo udruženje izgradilo je prvi hotel i kupalište. Vremenom je izgrađen veliki broj turističkih objekata, zahvaljujući kojima je Portorož postao i značajna turistička destinacija za letovanje u Sloveniji. Tokom godine, ima čak 2346 sunačnih sati. Prosečna temperatura vazduha iznosi oko 30 stepeni, a temperatura mora oko 24 c. Mediternska klima stvorila je povoljne uslove za razvoj turizma.

 

Plaža u Portorožu | Najpoznatija plaža u Sloveniji predstavlja plažu kombinacije betona i peska. Pored uživanja na plaži, njeni posetioci se mogu opuštati u brojnim kafićima i restoranima duž obale.

 

Hoteli u Portorožu | Hoteli iz lanca LifeClass, Bernardin i Metropol u čijem sklopu se nalaze najmoderniji spa i wellness centri svojom vrhunskom uslugom i smestajem zadovoljavaju potrebe mnogobrojnih gostiju koji u Portorož dolaze iz čitavog sveta.