ANDALUZIJA KRUZNA TURA NOVEMBAR 2023
OPIS

SOL DON PABLO TORREMOLINOS 4*, Toremolinos
https://www.melia.com/en/hotels/spain/torremolinos/sol-don-pablo 
Hotel Sol Don Pablo pripada Melia lancu hotela i odličan je izbor za boravak na obali Sunca (Costa del Sol). Nalazi se na samoj promenadi uz plažu, a od centra letovališta je udaljen manje od 2km. Sve soba imaju kupatilo, TV, mini frižider, sef, wifi internet i balkon. Osim restorana, gostima su na raspolaganju i bar, terasa za sunčanje, spoljašnji bazen, teretana i spa centar.

GRAN HOTEL LUNA DE GRANADA 4*, Granada
https://www.delunahotels.com/granada/hoteles/gran-hotel-luna-de-granada 
Gran Hotel Luna De Granada se nalazi u blizini istorijskog centra Granade, železnička stanica i univerzitet u Granadi su udaljeni 1 km od hotela, a palata Alhambra je udaljena 3 km. Gostima hotela na raspolaganju su recepcija, restoran, bar, spa centar, teretana, spoljašnji bazen, wi fi internet, parking. Hotel ima 366 soba i sve standardne sobe imaju: kupatilo, fen, telefon, TV, klima uređaj, sef, wi fi internet.

HOTEL CRISOL MONASTERIO DE SAN MIGUEL 4*
https://www.eurostarshotels.co.uk/crisol-monasterio-de-san-miguel.html?referer_code=bs2gg15ww 
Hotel Cristol Monasterio De San Miguel je renoviran hotel 4*, koji je nekada bio manastir iz XVIII veka. Nalazi se u centru mesta El Puerto De Santa Maria, 2.5 km od plaže. Centar grada Hereza je udaljen oko 8 km, a centar grada Kadiz je udaljen 10 km.  Zgrada hotela je zadržala originalne karakteristike manastira uključujući i popločano dvorište u andalužanskom stilu. Hotel Cristol Monasterio De San Miguel ima 164 smeštajne jedinice. Sobe su jednostavno uređene u klasičnom stilu površine oko 24m². Sve sobe imaju: kupatilo, fen, TV, telefon, klima uređaj, besplatan wi fi internet, sef, mini bar, bazen. Gostima hotela sun a raspolaganju recepcija, restoran, bar, parking.

ODEON World Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelima iste kategorije.
 

PROGRAM

PROGRAM PUTOVANJA:


1.dan (9.novembar) Beograd – Malaga - Toremolinos
Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva i posata pre poletanja aviona. Let za Malagu u 10.05h, kompanijom Air Serbia na liniji JU578. Dolazak u Malagu u 13.40h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada na obali Mediterana koji uspešno spaja tragove bogate istorije, feničanske, rimske, arapske i hrišćanske epohe, sa duhom moderne Španije. Poznat je i kao Pikasov rodni grad, gde se nalaze njegova kuća i novi muzej. Panoramsko razgledanje grada, a potom i pešačka tura, obuhvataju: glavnu ulicu Alameda, obilazak centralne gradske četvrti, katedrale, plaže Malageta, kao i nekih od najlepših gradskih trgova...Nakon pauze, sledi transfer do hotela u Toremolinosu. Ovaj popularni turistički centar regije Costa del Sol, 12 km zapadno od Malage, odlikuje blaga mediteranska klima sa 300 sunčanih dana u toku godine i idealan je za odmor i zabavu i tokom cele godine. Dolazak u hotel. Noćenje.

2.dan (10.novembar) Toremolinos– Ronda - Toremolinos
Doručak. Nakon doručka sledi izlet do Ronde, grada koji je poznat kao mesto u kome je nastala današnja korida. Panorama jedne od najstarijih arena u kojoj se odvijaju borbe sa bikovima, šetnja starim centrom grada, panorama prelepog “novog mosta”. Povratak u Toremolinos u popodnevnim časovima. Noćenje.


3.dan (11.novembar) Toremolinos –Marbelja – Puerto Banus – Toremolinos
Doručak. Odlazak do Marbelje, mondenske prestonice turizma „Obale Sunca“ (Costa del Sol), koju osim 320 sunčanih dana u toku godine, krasi i zanimljiv spoj mediteranskog duha i mavarske arhitekture. Šetnja živopisnim starim gradom (Kasko Antigvo), u čijem se srcu nalazi narandžasti trg sa fontanom, guvernerovom kućom iz XVI veka, kapela Santjago i stari arapski zid. Posebnu atrakciju u Marbelji predstavlja luka Puerto Banus (oko 8 km južno od Marbelje), stecište bogatih i slavnih. Marinu je projektovao arhitekta Hose Banus, prijatelj Generala Fransiska Franka. Osim luksuznih barova, restorana i prodavnica, marinu od 2004.-te godine krasi i statuta nilskog konja u čipki, delo Salvadora Dalija. Povratak u Toremolinos u popodnevnim časovima.Noćenje.


4.dan (12.novembar) Toremolinos – Granada (Alhambra)
Doručak i odjavljivanje iz hotela. Vožnja do Granade, najposećenijeg grada Španije, u podnožju venca Sijera Nevada. Sledi poseta Alhambri, jednom od najvažnijih spomenika kulture u Evropi. Utvrđenje Alhambra iz IX veka (na arapskom jeziku znači crvena tvrđava ), nalazi se nadomak Granade. Predstavlja palatu mavarskih kalifa i jedan je od najlepših primera arhitekture tog doba. Poseta obuhvata razgledanje mešuara, najstarijeg dela kompleksa, koji je služio i kao sudnica, kraljevsku salu, Dvorište lavova, Dvorana dve sestre, Dvorište mirti, šetnju parkovima Heneralife... Nakon posete Alhambri, sledi obilazak Granade, koji obuhvata staru arapsku četvrt i centar grada. Transfer do hotela. Noćenje.


5.dan (13.novembar) Granada – Kordoba – El Puerto de Santa Maria             
Doručak i odjavljivanje iz hotela. Vožnja do Kordobe, grada smeštenog na reci Gvadalkivir, u podnožju planinskog venca Sijera Morena. Kordoba je do danas sačuvala autentičnu mavarsku urbanu arhitekturu. Razgledanje grada obuhvata Rimski most, posetu Meskiti – jednoj od najlepših džamija na svetu, kojoj su španski vladari promenili svrhu i pretvorili je u katedralu. Sledi obilazak starog gradskog jezgra, karakterističnog po kućama sa unutrašnjim dvorištima (patio), sinagoge i stare jevrejske četvrti. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje. Sledi vožnja živopisnim predelima Andaluzije do gradića El Puerto de Santa Maria, na krajnjem zapadu regije. Dolazak u hotel u večernjim časovima.Noćenje.


6.dan (14.novembar) El Puerto de Santa Maria – Kadiz – Herez de la Frontera – El Puerto de Santa Maria     
Doručak. Odlazak do Kadiza, jednog od najstarijih gradova zapadne Evrope, a svakako najstarijeg grada Španije, čija je istorija duga više od 3000 godina.  Osnovan je u doba Feničana i do danas prošao burne vekove koji su ostavili za sobom raznoliko i bogato kulturno, materijalno i duhovno nasleđe. Obilazak grada obuhvata: gradsku katerdralu Nueva, Trg Katedrala, Ulicu Filip Emanuel, sat kulu Torre Tavira, tvrđavu San Sebastijan, teatar Falja… Sledi putovanje do Hereza (Herez de la Frontera), grada poznatog po vinu, flamenku, konjima i stazi Formule I. Istorija ovog grada počinje u doba Feničana, a najveći procvat je doživeo u doba mavarske vladavine. Tvrđava iz XII veka (Alcazar de Jerez de la Frontera), katedrala Svetog Salvadora, Trg Uspenja...samo su neke od znamenitosti koje se mogu videti tokom obilaska grada. Nakon kraće pauze za odmor, sledi povratak u El Puerto de Santa Maria. Noćenje.


7.dan  (15.novembar) El Puerto de Santa Maria – Sevilja - El Puerto de Santa Maria         
Doručak. Odlazak na razgledanje četvrtog po veličini grada Španije, koji je ujedno kulturna i finansijska prestonica Andaluzije. Grad u kom se prepliću čari sunca i flamenka sa zvucima kastanjeta i gitare. Mesto na kom se spajaju mavarska Andaluzija i kalifat Al-Andaluz sa baroknom Španijom. Panoramsko azgledanje grada obuhvata neke od najvećih znamenitosti: Marija Luiza park, Trg Španije, kvart Santa Kruz, katedralu Giralda (ulazica nije uračunata u cenu) – treću po veličini na svetu, kraljevsku palatu Alcazar (ulaznica je uračunata u cenu)... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje. Povratak u hotel. Noćenje.


8.dan  (16.novembar) El Puerto de Santa Maria – Malaga - Beograd
Doručak i odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodorma u Malagi. Let za Beograd na liniji JU579 u 14.25h, dolazak u Beograd u 17.35h. Kraj programa.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
• Avio prevoz na relaciji Beograd - Malaga - Beograd kompanijom Air Serbia
• Aerodromske takse 50 eur (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni)
• 7 noćenja sa doručkom u navedenim hotelima (3 noćenja u hotelu kategorije 4* u Toremolinosu, 1 noćenje u hotelu kategorije 4* u Granadi i 3 noćenja u hotelu kategorije 4* u El Puerto de Santa Maria)
• Autobuski transferi i panoramska razgledanja prema programu
• Ulaznice za lokalitete prema programu (Meskita džamija u Kordobi, tvrđava Alhambra u Granadi, palata Alcazar u Sevilji)
• Vodič na srpskom jeziku
• Troškovi organizacije putovanja

U CENU ARANZMANA NIJE UKLJUČENO:
• napojnice za vozače i lokalnog vodiča
• putno zdravstveno osiguranje
• osiguranje od otkaza aranžmana – cena zavisi od trenutka uplate, putnicima se preporučuje da imaju oba osiguranja
• ostale nepomenute usluge

USLOVI PLAĆANJA:
Cene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.
1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dan pre polaska.
2. PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.
3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa i Komercijalne banke (do 6 mesečnih rata prilikom rezervacije).
4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.umesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
5. PREKO RAČUNA – uplata na račun Odeon World Travel-a.
6 ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM – sa firmama sa kojima Odeon World Travel ima ugovor.
7. TURISTIČKIM KREDITOM – sa izdatim predračunom od strane Odeon World Travel, klijent aplicira za kredit u banci.
Odeon World Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine ponude.

OSIGURANJE:
Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama Odeon World travel-a moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od 35 000 evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

HOTELSKI SMEŠTAJ:
U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:
Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka).

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE.
U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaće¬nog avansa.

NAPOMENA:
U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole  se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.
Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA
jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 30
KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA
OD STRANE AGENCIJE JE 20 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 30
Ukoliko broj putnika bude manji, putovanje je moguće realizovati uz doplatu.

Cenovnik br.1 od 28.07.2023
OTP br. 114/2021 od 12.10.2021.god, kategorija licence A
Garancija putovanja broj 2701355, važi od 01.10.2022. god.
Odeon World Travel d.o.o.
Kneza Miloša br. 84, Beograd, Tel: +381 11 366 02 22, +381 11 366 09 99 Fax:+ 381 11 366 02 25
Beogradska br. 71, Beograd, Tel: +381 11 323 80 04 Fax: +381 11 323 81 30
Bul. Crvene armije br. 9b, Beograd, Tel: +381 60 0240 123