ŠMARJETA
OPIS

U prelepom parku Šmarjeških Toplica smešten je hotel Šmarjeta pod okriljem Termi Krka.
Gostima nudi udobne standardne i suite sobe, svaka soba ima: kupatilo, fen za kosu, SAT TV, telefon, mini bar i klima uređaj. U sastavu hotela su restoran i aperitiv bar sa terasom.
Hotel Šmarjeta je povezan sa hotelom Vitarium, kao i sa wellness centrom i bazenima.

Vitarium Aqua je šmarješki svet termalnih bazena, sauna, pilinga, obloga i masaža, kao i kupki za relaksaciju. Utočište u kome se uz pomoć lekovite termalne vode, uz nežne zvuke muzike i prefinjene arome, možete rešiti opterećenja, opustiti telo i dušu i obnoviti energiju.
Savremene medicinske metode dopunjene su lekovitim svojstvima termalne vode koja na izvoru ima 32°C. Gostima su na raspolaganju spoljašnji i unutrašnji bazeni, a pravu atrakciju predstavlja spoljašnji bazen koji leži tačno iznad termalnog izvora i ceo je napravljen od drveta.

Centar medicinskog wellness-a VITARIUM SPA & CLINIQUE  poznat je po mnogim uslugama za bolji kvalitet života i prevenciju najčešćih bolesti današnjice, koje su posledica savremenog načina života (povišen krvni pritisak, povišen holesterol, povišen šećer, povećana telesna težina). Posebne programe zajednički su osmislili lekari, nutricionisti, sportski i wellness stručnjaci.
Specifičnost centra predstavljaju individualni programi Slim Fit, program zdravog mršavljenja pod nadzorom lekara i Vita Detox, program detoksikacije uz posnu ishranu.

Šmajerške toplice nalaze su u jugoistočnom delu Slovenije na 169 m n/v, okružene su šumom i travnjacima i tako predstavljaju pravu oazu za prepuštanje lepoti tamošnje prirode i blagotvorne klime, a ponudu dopunjuju lekovita izvorišta. Kompleks okružuje botanički park sa manjim jezerom u kome raste retki indijski roze lotos, a simbolizuje duhovni napredak čoveka. Gostima je na raspolaganju 9 uređenih staza za nordijsko hodanje, tereni za tenis, odbojku, košarku i fudbal. U blizini se nalazi zamak Otočec, hotel sa 5* i elitnim restoranom. Smešten je na rečnoj adi reke Krka i predstavlja jedan od najprivlačnijih hotela u Sloveniji.

 

Spoljašnji bazen
Unutrašnji bazen
Bar
Restoran
Wellness & Spa