MALI PRINC
OPIS

Brod:                                                     Der Kleine Prinz

Godina gradnje:                                               1992

Poslednje renoviranje:                                 2017      

Broj kabina:                                                        43          

Broj paluba:                                                         3

Sadržaji broda: Sve kabine su spoljašnje dvokrevetne sa prozorima koji se delimično otvaraju, kupatilo sa fenom za kosu,  klima uredjaj, TV sa 6 kanala, sef.  Brod ima restoran, bar sa podijumom za ples, lift, platformu za sunčanje.

 

PROGRAM

 

KRSTARENJE DUNAVOM

 

Beč – Bratislava – Budimpešta – Vukovar –

Novi Sad/Beograd

Polazak 05. juni 2022.

7 dana/6 noćenja

Program putovanja:

1.dan   BEČ

Ukrcavanje na brod “Mali Princ” 4* od 14.00 sati. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nakon smeštaja u kabine sledi obilazak broda i upoznavanje sa posadom uz piće dobrodošlice. Večera. Mogućnost individualnog obilaska Beča u večernjim satima.Noćenje.

2.dan   BEČ

Doručak, ručak i večera. Poludnevni obilazak grada (opcionalno-nije uključeno u cenu aranžmana) Fotografisanje ispred kuće Hundertvasser, jednoj od arhitektonskih vrhunaca Austrije, koju je dizajnirao Friedensreich Hundertvasseri i koja  privlači posetioce iz celog sveta. Nastavak voznje autobusom pored palate Belvedere, pozorišta Burg, Zavetne crkve, Opere, Parlamenta. Pešice nastavljamo sa obilaskom Kohlmarkt-a i Michaelerplatz-a, do ulaza u dvorac Hofburg. Sledi obilazak španske škole jahanja (spolja) sve do Albertina Platz-a i čuvenog hotela Saher, pre nego što se razgledanje završi u Stephansdom-u. Pre povratka  na brod slobodno vreme za individualne aktivnosti. Ručak na brodu. U večernjim satima odlazak na “Klasičan bečki koncert” (opcionalno-nije uključeno u cenu aranžmana). Isplovljavanje u 23.00 sati. Plovidba.

3.dan BRATISLAVA

Pristajanje u Bratislavu  u 05.00 sati. Doručak. Individualno razgledanje grada ili poludnevni izlet (opcionalno-nije uključeno u cenu aranžmana): Panoramsko razgledanje grada jedinstvenim turističkim gradskim vozom, a zatim se nastavlja sa pešačkim zonama grada: Mihajlova kapija i kula, katedrala Svetog Martina, Stari grad, Nacionalno pozorište... Slobodno vreme do povratka na brod za individualne aktivnosti. Ručak. Tokom ručka isplovljavanje za Budimpeštu. U popodnevevnim satima degustacija vina na brodu uz muzički program u baru. Pri ulasku u Gabčikovo u Slovačkoj, gosti će imati priliku da vide najveću prevodnicu u gornjem delu Dunava. Večera na brodu. Plovidba. 

4.dan   BUDIMPEŠTA

Pristajanje u Budimpeštu  u 08.00 sati. Dnevni izlet (opcionalno-nije uključeno u cenu aranžmana): Razgledanje Budimpešte autobusom i pešačka tura:  Parlament, crkva Svetog Stefana, Opera, Trg heroja, Gradskog parka, zamak Vajdahunjad … Polučasovna pauza na Ribarskom  bastionu, kao i šetnja do vrha brda Gelert.  Povratak na brod. Ručak. Slobodno popodne za individualno razgledanje Budimpešte. Večera. Večernji fakultativni izlet (opcionalno-nije uključeno u cenu aranžmana): Voznja turističkim brodom uz muziku romskog ansambla i mađarski folklor.

5.dan   BUDIMPEŠTA

Posle doručka, Slobodan dan za individualno razgledanje Budimpešte. Pre podne mogućnost fakultativnog programa (opcionalno-nije uključeno u cenu aranžmana): Odlazak do Sent Andreje Popodne mogućnost fakultativnog programa (opcionalno-nije uključeno u cenu aranžmana):  Mađarski konjski show na Tanyacsárda (Tanjačardi).. Isplovljavanje u 18.00 sati. Večera. Plovidba.

6.dan   VUKOVAR

Doručak na brodu. Pristajanje u Vukovar oko podneva, najveću rečnu luku Hrvatske, u popodnevnim satima. Ručak. Slobodno vreme za individualni obilazak Vukovara ili opcionalno, organizovani pešački obilazak grada uz lokalnog vodiča. Povratak na brod, isplovljavanje ka Novom Sadu. Kapetanova gala večera i živa muzika u baru. Pristajanje u Novi Sad sat vremena posle ponoći.

7.dan   NOVI SAD - BEOGRAD

Doručak. Isplovljavanje za Beograd u 10.00 sati. Uplovljavanje u Beograd oko 15.00 sati.

Napomena: Ukoliko gosti žele da se iskrcaju u Novom Sadu cena aranžmana se umanjuje za EUR 60 po osobi / odnosno EUR 70 po osobi u zavisnosti od tipa kabine.

 

 

Brod

Kabina

Usluga

05. juni 2022

Cena po osobi

Mali Princ 4*

Kabina na glavnoj palubi

6 punih pansiona

450

Kabina na višoj palubi

525

 

OPCIJE PREVOZA DO LUKE U BEČU:

- Mogućnost prevoza mini busom sa Vaše kućne adrese do luke u Beču , cena karte u jednom pravcu RSD 6.000,00  po osobi (odnosi se na Beograd).

- Mogućnost prevoza avionom u jednom pravcu do Beča, redovne linije kompanija Air Serbia ili Austrian Airlines, Ukoliko se putnici odluče za ovaj vid prevoza, precizna cena će biti dostavljena putnicima 3 nedelje pre polaska na put, kada će biti poznato da li je oformljena grupa i dovoljan broj ljudi za krstarenje.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

-            Smeštaj u dvokrevetnim kabinama

-            Usluga na bazi  šest pansiona, prvi obrok je večera na dan ukrcavanja, a poslednji doručak na dan iskrcavanja.

-            Svečana kapetanova večera sa petodelnim jelovnikom uz aperitiv i flašom šampanjca na 4 osobe.

-            24 sata kafa, čaj i voda.

-            Lagana zakuska  (služe se u baru oko 22:00 sata svake večeri).

-            Degustacija vina na brodu s izborom najboljih brodskih vina.

-           Živa muzika u baru svake večeri.

-          Sve brodske takse na putovanju.

-           Wi-Fi pristup internetu u zajedničkim prostorijama broda (internet veza može varirati).

-           Lučke takse

-           Troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

-           Obavezne napojnice, (7 € po osobi / dnevno) koje se plaćaju na brodu.

-           Turistički program. Ukoliko na polasku bude manje od 20 osoba, a neki od gostiju budu želeli da participiraju u programu, mogu se dogovoriti sa brodskim menadžmentom na licu mesta, a obilasci gradova se vrše individualno pešice i javnim prevozom u pratnji lokalnog vodiča. .

· U slučaju da ima minimum 20 osoba na polasku može se ponuditi paket dnevnih izleta po ceni od 120€ po osobi i on uključuje:

-           Obilazak Beča.

-          Obilazak  Bratislave

-          Obilazak  Budimpešte

-          Obilazak Vukovara pešice sa lokalnim vodičem.

Dodatni izleti (min. 20 osoba):

-          Mađarski folklorni ansambl                                                                          68€ po osobi

-          Zamak  Šenbrun                                                                                                               56€ po osobi

-          Klasični bečki koncert                                                                                     62€ po osobi

-          Mađarski konjicki program na Tanyacsárda (Tanjačardi)                  54€ po osobi

-          Međunarodno putno zdravstveno / covid 19 osiguranje

-           Ostale individualne troškove i usluge na brodu.

VAŽNE NAPOMENE:

Shodno trenutnoj situaciji i merama prevencije obaveštavamo putnike da su sve zemlje usvojile protokole o pojačanoj higijeni u smeštajnim objektima. Mere su usklađene sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije. Radi sprovođenja određenih mera, ugostiteljski objekti zadržavaju pravo promene načina pružanja pansionskih usluga, prijema i odjave gostiju, kao i mogućnost da pojedine servise u spa centrima, na spoljašnjim i unutrašnjim bazenima, u restoranima i barovima obustave u celosti. U opisima smeštajnih kapaciteta iz ponude turističke agencije Odeon World Travel, nalaze se informacije preuzete sa zvaničnih web stranica istih, predviđenih za 2022-u godinu u momentu objavljivanja programa. Svi ugostiteljski objekti zadržavaju pravo korekcije servisa i usluga tokom čitave zimske sezone. Informacije su promenljivog karaktera, te se pojedini načini pružanja usluge ne mogu garantovati i ne mogu biti kasnije predmet reklamacije, jer se sprovode u cilju zaštite i bezbednosti gostiju i zaposlenih.

USLOVI PLAĆANJA:

Cene su izražene u Eurima. Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dana pre polaska.

2. PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.

3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa i Komercijalne banke (do 6 mesečnih rata).

4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 50% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.umesecu. Konkretan dogovor u agenciji.

5. PREKO RAČUNA – uplata na račun Odeon World Travel-a.

6 ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM – sa firmama sa kojima Odeon World Travel ima ugovor.

7. TURISTIČKIM KREDITOM – sa izdatim predračunom od strane Odeon World Travel, klijent aplicira za kredit u banci.

Odeon World Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine ponude.

OSIGURANJE: 

Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama Odeon World travel-a moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od 35 000 evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnogo siguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na krajnju ili kroz tranzitne destinacije. Molimo putnike da sa posebnom pažnjom pristupaju ovom usled okolnosti Covid 19.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseca nakon povratka sa putovanja (minimum 90 dana nakon povratka). Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše, budući da se isti izdaju sa kraćim periodom važenja.

Putnik se obavezuje da će prilikom rezervacije navesti ispravne podatke koji podrazumevaju sledeće: ime i prezime kako je navedeno u pasošu, datum rođenja, kontakt telefon, adresu stanovanja i kontakt mail adresu. Putnik se obavezuje da dostavi dodatno tražene podatke ukoliko su dodatni podaci potrebni za realizaciju putovanja. Ukoliko putnik u bilo kom trenutku priloži neispravne ili delimično neispravne podatke koji mogu za posledicu imati naknadne finansijske troškove – putnik (nosilac rezervacije) se obavezuje da isti trošak snosi, te takvi troškovi ne mogu ići na teret agencije Odeon World Travel. Agencija Odeon World Travel ne može biti odgovorna za netačne ili delimično tačne podatke putnika koje je putnik prijavio prilikom rezervacije.

Upozorenja za putovanje:

Učešće za ovaj program mogu ostvariti samo kompletno vakcinisana lica (3 doze) sa zelenim EU sertifikatom:

Vakcinisana lica:

  • Potrebno je priložiti dokaz o vakcinaciji protiv COVID-19 na nemačkom ili engleskom jeziku (u slučaju da je dokaz na drugom jeziku, potrebno je priložiti lekarsko uverenje o vakcinaciji na nemačkom ili engleskom jeziku)*:

             Sledeće vakcine su odobrene za ulazak u zemlju:

 BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson/Janssen, Sinovac i Sinopharm;

        PAŽNJA:

  • Vakcina SPUTNJIK nije odobrena. 
  • Vakcina Sinopharm važi samo za ulazak u Austriju, ali ne kao dokaz o vakcinaciji u smislu pravila 2G (vakcinisana lica i lica koja su preležala bolest) prilikom boravka u Austriji.

Slovačka

Neophodna je elekstronska registracija pre ulaska na teritoriju Slovačke na : http://korona.gov.sk/ehranica. Osobe koje su vakcinisane (najmanje 14 dana od druge doze ili 21 dan, ako je vakcina koja se daje u jednoj dozi) mogu ući bez ograničenja, ukoliko imaju potvrdu o vakcinaciji na slovačkom, češkom ili engleskom jeziku. Registracija vakcinisanim osobama (preko sajta: http://korona.gov.sk/ehranica) važi 6 meseci od datuma prve registracije.

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA i predstavnika prvog dana boravka. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

Za realizaciju ovog programa postoji minimalan broj putnika za realizaciju propisan od strane brodske kuće.

Organizator putovanja ima pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasnije 14 dana pre početka krstarenja.

POTVRDA REZERVACIJE SE DOBIJA NAJKASNIJE DVA RADNA DANA PO UPLATI AKONTACIJE.

U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaće­nog avansa.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane.

Cenovnik br. 1 od 11.04.2022.

                                                                                                              OTP br. 114/2021 od 12.10.2021.god, kategorija licence A

Garancija putovanja broj 2700972, važi od 01.10.2021. god.

Odeon World Travel d.o.o.

Kneza Miloša br. 84, Beograd, Tel: +381 11 366 02 22, +381 11 366 09 99 Fax:+ 381 11 366 02 25

Beogradska br. 71, Beograd, Tel: +381 11 323 80 04 Fax: +381 11 323 81 30