Regija Sv. Đorđe Leto 2019 | Grčka Letovanje

 

Regija Sv. Đorđe letovanje 2019 | sopstveni prevoz 

 

Sveti Djordje se nalazi u istočnom delu Grčke, izmedju jezera Volvi i zaliva Strimonikos, na oko 80 km od Soluna. Popularna letovališta u ovom delu severne Grčke, koji se graniči sa Halkidikijem su: Stavros, Asprovalta, Nea Vrasna. Ova popularna, i kod nas poznata letovališta smeštena su u zalivu Strimonikos, koji se naziva i draguljem Makedonije. Zbog moderne mreže saobraćajnica i novog auto puta, do njih se dolazi veoma brzo, i lako su dostupna. Ova oblast je poznata i po bogatstvu zelenila i očuvanoj prirodi, kao i antičkom blagu i modernim naseljima. Široke plaže, skrivene uvale i čisto more, glavne su karakteristike ove regije. Blizina Uranoupolisa, planine Atos, antičkog grada Stagire doprineće da imate bogatiji i aktivniji odmor.

 

Stavros letovanje 2019 | sopstveni prevoz

Stavros se nalazi u zalivu Strimonikos, od Solunske regije je udaljen oko 70 km, a samo 4 km od Asprovalte I Nea Vrasne, ova letnja destinacija predstavlja dobar izbor za letovanje u Grckoj. Stavros odlikuje kristalno čisto more, očuvana priroda, prelepe peščane plaže i uvale nagrađene su priznanjem “Plava zastava” koje dodeljuje Evropska zajednica. Poznata plaza u Stavrosu, Platania, je sigurno plaža na kojoj ćete moći da nađete svoj mir i odmor jer je okružena malom šumom. Mesto i okolina  Stavrosa obiluju zelenilom koje se pruža od planine Holomontas u čijem podnožju se nalazi Stavros, što odmor čini veoma prijatnim.

 

Nea Vrasna letovanje 2019 | sopstveni prevoz

Nea Vrasna i Vrasna  Paralia nalaze se na obalama Egejskog mora, izmedju Stavrosa i Asprovalte, na oko 70km od Soluna i isto toliko od Kavale (pristup: Auto put Solun-Kavala) u zalivu Strimonikos, regija Sv. Djordja. Nea Vrasna se odlikuje peščanom plažom dugom oko 5 km, uredjenim kejom, novim kućama, brojnim tavernama i kafićima. Antički grad Stagira i pećina Alistratis svedoče o životu na ovom prostoru jos iz paleolitskog doba . Nea Vrasna moze biti mesto za idealan porodični odmo; gostoljubivi domaćini, čisto i toplo more, široke peščane plaže, sportovi na vodi, mnoštvo dnevnih i noćnih barova i taverni sa pristupačnim cenama učiniće vaš odmor nezaboravnim.

 

Asprovalta letovanje 2019 | sopstveni prevoz

Asprovalta spada u najpoznatija letovališta severne Grčke. Asprovalta je od Soluna udaljena oko 70 km, na putu za Kavalu. Organizaciono pripada opštini Svetog Đorđa. Nalazi se na 4 km udaljenosti od Stavrosa, u zalivu Strimonikos pored peščane plaže duge dvadesetak kilometara. Atraktivnosti Aspovalte i njenih plaza doprinosi blizina Svete Gore. Letovalište Asprovalta najradije biraju porodice sa decom zbog širine plaže koje su lepo održavane i čiste ali i samog sadržaja za decu u samom mestu. Idealna klima, udoban smeštaj, veliki broj prodavnica, taverni, kafeterija i ribljih restorana, samo su neke od karakteristika ovog prelepog gradića.