Segedin | Wellness & Spa  Mađarska

 

Segedin  | Wellness & Spa       (Udaljenost od Beograda 220 km)                                                                       

 

 

Segedin je nama najbliži i jedan od većih gradova u Mađarskoj. On je kulturni, univerzitetski i shoping centar do koga se dolazi nakon 30 minuta vožnje auto-putem od graničnog prelaza Horgoš 2. Svoju lepotu Segedin duguje vladaru Francu Jozefu I, koji je grad obnovio nakon velikih poplava koje su ga zadesile krajem 19og veka. Danas se gradom ističu brojne palate, bulevari i trgovi. Gradska kuća, trg Klauzal, biblioteka Shomođi, župski muzej i riznica, Dom i srpska crkva, palate Dalč i Grof, kao i Reformatorska palata su samo neke od atrakcija koje Segedin nudi. Segedin je u poslednjih par godina postao omiljena destinacija našim putnicima koji su u potrazi za kvalitetnim wellness i spa aranžmanima.

 

 

Segedin | Hoteli

Agencija Odeon World Travel iz svoje ponude za Segedin izdvaja na prvom mestu Hunguest Hotel Forras **** koji je toplim hodnikom povezan sa kupalištem Aquapolis, a u svom sastavu ima i Tihi Wellness. Tu je i odličan gradski hotel Novotel **** koji pripada lancu Accor Hotels

 

 

Segenin | Wellness Centar | Termalna voda | Kupalište Aquapolis

Kupalište Aquapolis (NapfényfürdőAquapolis) prostire se napovršini od 4 400 m2, sa ukupno 15 bazena, od toga 4 spoljašnja i 11 unutrašnjih, temperature vode od 28 do 34 ° C Sa velikim unutrašnjim bazenom sa različitim atrakcijama povezan je i spoljašnji wellness bazen. Gostima koji traže avanturu na raspolaganju je čak 13 tobogana, 9 unutrašnjih i 4 na otvorenom. Posebnu atrakciju predstavlja najveći zatvorenit obogan u Evropi dužine od 272 metra, a koji počinje na tornju visokom 30 metara do koga se stiže liftom. Gostima su na raspolaganju brze reke, slapovi, ležajevi sa hidromasažerima. Mališane očekuje plitkovodni porodični bazen i igraonicana 4 sprata.

Letnji rand je kao deo kupališnog kompleksa otvoren u letnjim mesecima. Na štrandu se nalazi bazen za učenje plivanja, bazen za plivanje, bazen sa atrakcijama sa 4velika tobogana i bazen za decu.

 

Lekovita voda Dora izvire na dubini od 1 551 m, sa temperaturom od 70° C. Bogata je natrijum-hidrogenkarbonatom i idealna je za lečenje hroničnih oboljenja kostiju i zglobova, hroničnih upala lokomotornih organa, kao i hroničnih bolova u kukovima. U medicinskom krilu banje, uz nadzor stručnih lekara, može se koristiti široks pektar fizioterapija i banjskih usluga. U sastavu kompleksa gostima su na raspolaganju i bazeni sa lekovitom termalnom vodom temperature 38-40° C

 

Tihi wellness je u sastavu hotela Forras, kao i kupališta Aquapolis, i predstavlja mirnu zonu za relaksaciju namenjenu korisnicima starijim od 16 godina. Gostima je na raspolaganju prelivni bazen dužine 25 metara, bazen sa masažerima i đakuzi. Potpunoj relaksaciji doprinose finska sauna, infracrvena sauna, parna sauna, slana soba, aroma kabina i sauna u brvnari, na otvorenom. Gosti mogu da uživaju u wellness kupkama ili u različitim vrstama masaža kao što su klasične, relaks, masaže teglama ili ayurveda masaže. U ponudi su i tretmani za parove.

 

Anna Spa je tradicionalno tursko kupatilo, koje je zadržalo autentičan izgled, sa ukupno 11 bazena i dvorištem za sunčanje. Nalazi se u centru mesta Segedin. Anna je poznata po lekovitoj vodi za kupanje i piće. Lekovita voda je pogodna za oporavak nakon težih povreda zglobova, preloma kostiju, kao i kod reumatskih tegoba.