Bohinj | Wellness & Spa Slovenija

 

 

Bohinj | Wellness & Spa                                                                                                                                                      

 

 

Bohinj, smešten u srcu julijskih Alpa, čini jedan deo triglavskog Nacionalog parka, a odlikuje se izuzetno očuvanim prirodnim lepotama kao što su čiste reke i njihova izvorišta, vodopadi, pećine, kristalno bohinjsko jezero i planina Vogel. Bilo da je u pitanju leto u Bohinju ili zima u Bohinju, ova destinacija ima sve što je potrebno i za uživanje na bohinjskom jezeru, kao i za skijanje na Vogelu.

Bohinjsko jezero je najveće prirodno jezero u Sloveniji, a nalazi se u okrilju jedinog slovenačkog nacionalog parka Triglav. Jezerska voda ispunjava glacijalnu dolinu i sadrži oko 100 miliona kubnih metara vode, a oko 80% površine jezera dublje je od 20 metara. Leti temperatura vode doseže do 22° C, dok se zimi često zaledi. Jezero Bohinj je savršena destinacija za aktivnosti na vodi, kao što su plivanje, ronjenje, veslanje, jedrenje ili sportski ribolov. Posetioci naročito uživaju u vožnji turističkim čamcima ili jednostavno u šetnji duž obale. Bohinjsko jezero je idealan izbor za letovanje u Sloveniji. Jezero Bohinj je udaljeno 6 km od hotela Bohinj Eco Hotel 4*superior


Bohinj | Hoteli

Turistička agencija Odeon World Travel u ponudi ima Bohinj Eco Hotel 4*superior, jedan od najboljih hotela u Sloveniji, koji se skladno uklapa u pejzaž netakunute bohinjske prirode. Namenjen je gostima koji žele miran romantičan ili porodični odmor sa mogućnostima za aktivonsti i prepuštanje prirodi, ali i uživanju u sadržajima samog hotela. U hottelu se posebno ponose izuzetnom internacionalnom kuhinjom sa akcentom na zdravim lokalnim proizvodima. 

 

WELLNESS CENTAR nalazi se na poslednjem spratu hotela i ovde je, u posebnoj atmosferi sa predivnim pogledom na planinske vrhove Alpa, gostima na raspolaganju bazen, parno kupatilo, finska sauna, sobe za masažu, prostor za relaksaciju i velika terasa za sunčanje. 

 

AQUAPARK BOHINJ je povezan toplim podzemnim hodnikom sa Bohinj Eco Hotelom, a u svom sastavu ima bazen za rekreativno plivanje (31° C), dečiji bazen (34° C), 2 whirlpool-a (34° C), 2 tobogana, brzu reku, masažere, dve pećine, dve stene za penjanje, ostrvo i otvorenu terasu za sunčanje. 

 

SAUNA PARK podeljen je na dve tematske celine. Na prvom spratu su saune (dve finske, parna i infracrvena) koje su povezane sa bazenima. Dok su u prizemlju saune namenjene gostima koji žele potpuno opuštanje (finska, parna, dve infracrvene i jedna bio finska). 

 

BOHINJ | Skijanje Slovenija

Bohinj je takođe idealna destinacija za sve ljubitelje skijanja. Skijalište Vogel se nalazi iznad Bohinjskog jezera i ima veliki broj kvalitetnih skijaških staza prilagođenih kako početnicima, tako i zahtevnijim skijašima. Bohinj Eco Hotel 4*superior tokom zimslih meseci za svoje goste ima obezbeđen shuttle prevoz do skijališta Vogel.  Zima na Bohinju se može idealno provesti uz kombinaciju odličnog hotela, idilične prirode Bohinjskog jezera i odličnog skijaškog centra Vogel.