Terme Topolšica  | Wellness & Spa  Slovenija

 

Terme Topolšica  | Wellness & Spa

 

 

Terme Topolšica nalaze se u brežuljkastom šumovitom okruženju, 5 km od Velenja i 3 km od mesta Šoštanj. Mirno okruženje u prirodi, idelana klima, kao i veliki broj sunčanih dana u godini čine ove terme idealnim za odmor i relaksaciju. Terme Topolšica imaju dugu tradiciju lečenja, a sa modernim sadržajima danas prerastaju u luksuzan banjski kompleks. Najsavremeniji wellness programi zadovoljiće i najzahtevnije goste, a raznovrsnost ponude privlači veliki broj posetilaca. Ujedno Topolšica je i najveći rehabilitacioni centar u regionu za obolele od multiple skleroze.

 

Terme Topolšica | Termlana voda

Terme Toplšica imaju Termalnu vodu koja je oligomineralna i izvire sa temperaturom od 32° C. Gusta je i bogata kalcijumom i magnezijomum, odlična je za lečenje različitih oboljenja kao što su bolesti karlice i zglobova, stanja posle povreda, postoperativna stanja, bolesti disajnih organa i lakših oblika hroničnih bolesti srca i krvih sudova.

 

Terme Toplšica | Hoteli

Turistička agencija Odeon World Travel preporučuje Hotel Vesna 3*. Hotel Vesna predstavlja centralni ceo Termi Topolšica. Sastoji se iz glavne zgrade u kojoj se nalaze standardne sobe i novijeg dela hotela u kome se nalaze modernije uređene plus sobe. Plus sobe dodatno imaju balkon i mini bar. Standardne sobe su delimično renovirane, a one koje su okrenute ka bazenu imaju balkon. Pored glavnog restorana, gostima je na raspolaganju i kafe poslastičarnica.

 

Terme Topolšica | Wellness Centar

U sklopu hotela Vesna nalazi se BAZENSKI KOMPLEKS sa atrakcijama za celu porodicu. Gostima je na raspolaganju olimpijski bazen sa vodom temperature od 29° C, kao i kombinovani bazen, koji je jednim delom spoljašnji, sa podvodnim masažama i whirpoolima, gde se temperatura vide kreće od 30 do 36° C. Ovde se takođe nalazi i dečiji bazen. U okviru bazenskog kompleksa nalaze se finska i infracrvena sauna, kao i parno kupatilo.

 

WELLNESS CENTAR ZALA je veoma moderno uređen wellness centar koji je toplim hodnikom povezan sa hotelom Vesna. Prostire se na tri sprata. SAUNA CENTAR se sastoji od dve finske saune, bio saune, slane saune, parne saune, saune sa blatom ili medom, laconijuma, ledene jame, kneipp terase i sobe za odmor. Poseban deo ovog wellness centra čini VIP wellness sa jedinstveno uređenim sobama za tretmane i terapije u paru. Takođe, ovaj centar ponosi se svojim medico wellnessom koji sporovodi stručno osoblje za manje grupe ljudi i obuhvata 6 terapija. Ovde gosti mogu da uživaju u tepidarijumima, masažnom bazenu, oblogama od blata, pilingu. Posebna karatkeristika ovog programa je opuštajuća hromoterapija koja pomoću boja stvara ravnotežu tela i uma. U wellness centru Zala gostima je na raspolaganju širok spektar masaža i tretmana nege, od klasičnih i sportskih masaža do aromatičnih i opuštajućih tretmana. U sastavu wellness centra nalazi se i moderno opremljen fitnes centar. Na poslednjem spratu gostima je na raspolaganju restoran sa terasom koja pruža pogled na čitav kompleks.

 

Terme Topolšica | Vodeni Park

Spoljašnji vodeni park ZORA zauzima najveći deo kompleksa Terme Topolšica. Sastoji se od prelivajućih bazena, raznih vodenih atrakcija i tobogana. Lepo uređena terasa i travnata površina oko bazena upotpunjuju doživljaj. Temperatura vode u vodenom parku Zora iznosi do 30° C. Drveni most povezuje unutrašnje i spoljašnje bazene.