Kranjska Gora Skijanje 2023 / 2024 | Slovenija

 

Kranjska Gora Hoteli i apartmani |  Zimovanje 2023/24                                                                                                               

 

Kranjska Gora smeštena je na tromeđi Slovenije, Austrije i Italije sa svojim impozantnim vrhovima i šumama predstavlja izazov za skijaše, planinare i alpiniste. Kranjska Gora, smeštena u dolini između Karavanki i Julijskih Apla, na tromeđi Slovenije, Austrije i Italije, sa svojim impozantnim vrhovima i tajanstvenim šumama predstavlja izazov za skijaše, planinare i alpiniste.

 

Kranjska Gora Ski Centar

Kranjska Gora je jedan je od najpoznatijih i najznačajnijih ski centara u Sloveniji. Kao važan zimski sportski centar poznata je po takmičenju za svetski kup u skijanju i skijaškim letovima na velikoj skakaonici na Planici.

 

Kranjska Gora Skijalište

Ski liftovi i ski tereni se prostiru po padinama Vitranca od Kranjske Gore do Planice, na nadmorskoj visini od 800 do 1570 m. Za trčanje na skijama uređeno je 40 km staza, a otvoreno je i prirodno klizalište na jezeru Jasna. Postoji mogućnost iznajmljivanja opreme za alpsko i nordijsko skijanje, kao i za snowboard.

 

Smeštaj | Hoteli Kranjska Gora

Kranjska Gora nudi veliki izbor kvalitetnih hotela, od kojih većina nudi i wellness i spa usluge.

Turistička agencija Odeon World Travel je za zimsku sezonu 2023/24 pripremila široku ponudu hotela na Kranjskoj Gori. Iz ponude izdvajamo hotele koji je nalaze na samoj Kranjskoj Gori: Hotel Ramada Resort (ex Larix) 4* nalazi se na samoj stazi a od centra je udaljen svega 100 m, Kompas 4* nalazi se preko puta hotela Ramada Resort i odličan je izbor za porodice. Oba ova hotela nude jako dobre wellness usluge, u sklopu Ramada Resort Hotela nalazi se vodeni park Aqua Larix koji se prostire na 400 kvadratnih metara površine. Za porodice takođe preporučujemo Ramada Hotel & Suite (ex Prisank) 4* koji se nalazi u centru mesta, na svega 100 m od skijališta.

 

Kranjska Gora Ski pass

Na zvaničnoj stranici skijališta Kranjska Gora, možete pogledati cene ski pass-a.

 

 

 

 

 

 

Kranjska Gora | Wellness & Spa Slovenija

 

Kranjska Gora | Wellness & Spa                      (Udaljenost od Beograda 617 km)

 

 

Kranjska Gora se nalazi u podnožju Julijskih Alpa, na krajnjem severozapadu Slovenije, u nacionalnom parku Triglav. Zbog nadmorske visine, alpskog vazduha i dovoljnog broja sunčanih dana, Kranjska Gora se smatra prirodnim klimatskim lečilištem. Uz bogatu ponudu hotela sa wellness centrima i zabavnim i sportskim sadržajima omogućava prijatan boravak tokom cele godine, tako da je Kranjska Gora postala omiljena destinacija za leto u Soveniji. Leto na Kranjskoj Gori uz prelepo prirodno okruženje nudi bezbroj mogućnosti za pešačenje, biciklizam, planinarenje ili ribolov. 


Kranjska Gora Hoteli

Turistička agencija Odeon World Travel nudi veliki izbor kvalitetnih hotela na Kranjskoj Gori, od kojih većina ima wellness i spa usluge. Turistička agencija Odeon World Travel iz ponude izdvaja hotele koji je nalaze na samoj Kranjskoj Gori: Hotel Ramada Resort (ex Larix) 4* nalazi se na samoj stazi a od centra je udaljen svega 100 m, Kompas 4* nalazi se preko puta hotela Ramada Resort i odličan je izbor za porodice. Oba ova hotela nude jako dobre wellness usluge, u sklopu Ramada Resort Hotela nalazi se vodeni park Aqua Larix koji se prostire na 400 kvadratnih metara površine. Za porodice se preporučuje i Ramada Hotel & Suite (ex Prisank) 4* koji se nalazi u centru mesta, na svega 100 m od skijališta, a za ljubitelje boravka u apartmanima tu su Vitranc Apartmani u centru mesta Kranjska Gora. 

U mestu Gozd Martuljek, samo 5 km ispod centra Kranjske Gore, turistička agencija Odeon World Travel izdvaja hotele Alpski Resort Špik 4* i Špik 3*, koji predstavljaju jedan kompleks sa odličnom wellness i spa uslugom.

 

Kranjska Gora / Wellness i Spa centri 

Wellness Larix, koji je u sklopu hotela Ramada Resort, sastoji se iz tri dela.
Aqua Larix je bazenski kompleks sa 400 m² vodene površine. Poseban doživljaj predstavlja kupanje u zastakljenim bazenima sa pogledom na prelepo okruženje. Gostima su na raspolaganju bazen sa vodom temperature od 30⁰ C i whirpool sa vodom temperature od 36⁰ C. 
Svet Sauna ima finsku, tursku i infracrvenu saunu, a gosti mogu da se rashlade u ledenom bazenu i odmore u prostorijama za odmor. 
Vita Centar Larix gostima nudi različite vrste masaža, kao što su tajlandske ili masaže toplim kamenjem. Na raspolaganju su i tretmani nege lica i tela, kao i anti age tretmani uz upotrebu vrhunskih kozmetičkih preparata. 

 

Wellness Špik nalazi se u sklopu hotela Špik.

Svet vode Špik prostire se na 250 m², ima bazen za relaksaciju, bazen za plivanje, kao i dečiji bazen. Tokom leta gostima je na raspolaganju terasa za sunčanje. Svet sauna Špik se sastoji od finske, turske i biljne saune. Takodje na raspolaganju su whirlpool, hladan bazen i prostor za relaksaciju. Beauty Centar nudi različite vrste masaža i kozmetičkih tretmana, baziranih na kozmetici sa prirodnim sastojcima vode i biljaka iz okoline. Alpine wellness je poseban koncept za individualno uživanje i opuštanje. Sadrži 5 tematskih soba sa različitim efektima i omogućava gostima potpunu privatnost.
 

Kranjska Gora Izleti

Prelepo prirodno okruženje nudi bezbroj mogućnosti za pešačenje, biciklizam, planinarenje ili ribolov. U okolini Kranjske Gore izvire Sava Dolinka. Prvi izvor ove reke je vodopad Nadiža, nakon čega teče pod zemljom kroz dolinu Planica do prirodnog rezervata Zelenci gde ponovo izvire. Ovaj prirodni rezervat, koji važi za najlepši i najzeleniji deo Slovenije nalazi se na svega 5 km od Kranjske Gore. Ne remeteći prirodu, specijalnim drvenim mostićem možete se prošetati do jezera i po močvarnoj okolini i uživati u nestvarnim nijansama zelene boje. Na manje od 2 km od Kranjske Gore nalazi se još jedan biser prirode, jezero Jasna. Oko čitavog jezera je uređena staza za šetanje, a tokom zime ovde se nalazi klizalište.