VIP EXECUTIVE ZURIQUE
OPIS

VIP EXECUTIVE ZURIQUE 3*

https://www.vipzuriquehotel.com/en

Lokacija: Hotel VIP Executive Zurique se nalazi u centru Lisabona, na 100 m od železničke stanice Entrekampos. Hotel VIP Zurique se nalazi nedaleko od muzeja i vrtova Fondacije Kalouste Gulbenkijan. Stanica metroa Kampo Pekeno (Campo Pequeno) je nedaleko od hotela. Međunarodni aerodrom u Lisabonu je udaljen 5 km.

Hotelski sadržaj: Gostima je na raspolaganju restoran, spoljašnji bazen sa uređenom terasom, besplatan wi fi internet, a parking je dostupan uz doplatu.

Sobe: Hotel VIP Executive Zurique ima 252 sobe. Sve sobe imaju kupatilo, fen, TV, telefon, klima uređaj, sef, wi fi internet.

ODEON World Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelima iste kategorije.

 

 

PROGRAM

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (17.oktobar)            Beograd –  Lisabon
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva i po sata pre leta za Lisabon na liniji JU494 u 19.05h. Dolazak u Lisabon u 22.05h. Nakon sletanja sledi transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2.dan (18.oktobar)            Lisabon (panoramsko razgledanje grada)
Doručak. Polazak na poludnevno panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Pombalov trg, Avenija Slobode, Trg Restauradores, Rosio, Kuća kljunova, Trg Komersio, Belem kula, Manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima… Slobodno posle podne. Preporučujemo odlazak u šoping centar Vasco Da Gama ili obilazak Okeanarijuma koji predstavlja jednu od poznatijih atrakcija grada. Okeanarium je otvoren 1998.godine povodom čuvene svetske izložbe EXPO, prilikom obilaska se može imaćete osećaj da “šetate” obalama Atlanstkog, Tihog, Severnog i Indijskog okeana. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
03.dan (19.oktobar)           Lisabon (fakultativno Sintra, Kaškaiš i Eštoril)
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Sintra je slikovit gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je brdima i ima specifičnu mikro klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910 godine. Šetnja gradićem Sintra koji je pod zaštitom UNESCO-a od 1995.god. Obilazak Kraljevske palate, zatim odlazak do Kabo da Roka, koja je u XVII veku bila najvažnija tačka za odbranu luke u Lisabonu. Kabo da Roka se nalazi u parku prirode Sintra-Kaškaiš na oko 40 km od Lisabona. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane u kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatog po čuvenom Kasinu. Cena izleta je 70€ za minimum 15 prijavljenih. Povratak u hotel.  U večernjim časovima postoji mogućnost fakultativnog odlaska na veče Fado muzike. Cena izleta je 60€ po osobi, u cenu je uključena večera u restoranu, a odlazak i povratak su u individualnoj režiji.
Noćenje.
4.dan (20.oktobar)             Lisabon (fakultativno Batalja, Nazare i Obidoš)
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnosti organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Batalju, Nazare i Obidoš. Prilikom obilaska Batalje, gotskog gradića, predviđen je ulazak i obilazak manastira Santa Maria Da Vitoria, koji je najveće remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Manastir je izgrađen krajem XIV veka i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Nakon Batalje odlazak u Nazare, nekadašnje najpoznatije malo ribarsko mesto u Portugalu, čuveno po karakterističnim, intezivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisno i užurbano turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Tu je predviđena pauza za ručak u individualnoj režiji. Nastavak i obilazak najlepšeg i najbolje očuvanog srednjovekovnog grada Obidoš, opasanog zidinama tvrđave visine 13 m, očuvane do danas, a potiče do iz XII veka. Poznat je i kao “grad venčani poklon” jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja. Cena fakultativnog izleta je 65€ za minimum 15 prijavljenih putnika. Povratak u hotel. Noćenje.
5.dan (21.oktobar)             Lisabon – Beograd
Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Let za Beograd na liniji JU491 u 16.55h. Dolazak u Beograd u 21.45h. Kraj usluga.
  

Opis hotela:

VIP EXECUTIVE ZURIQUE 3*

https://www.vipzuriquehotel.com/en

Lokacija: Hotel VIP Executive Zurique se nalazi u centru Lisabona, na 100 m od železničke stanice Entrekampos. Hotel VIP Zurique se nalazi nedaleko od muzeja i vrtova Fondacije Kalouste Gulbenkijan. Stanica metroa Kampo Pekeno (Campo Pequeno) je nedaleko od hotela. Međunarodni aerodrom u Lisabonu je udaljen 5 km.
Hotelski sadržaj: Gostima je na raspolaganju restoran, spoljašnji bazen sa uređenom terasom, besplatan wi fi internet, a parking je dostupan uz doplatu.
Sobe: Hotel VIP Executive Zurique ima 252 sobe. Sve sobe imaju kupatilo, fen, TV, telefon, klima uređaj, sef, wi fi internet. Standard sobe su veličine 14m² i namenjene za smeštaj isključivo 2 odrasle osobe, suite sobe su veće kvadrature od standardnih soba sastoje se iz spavaće sobe i dnevnog boravka u kom se nalazi sofa na razvlačenje, namenjene pre svega za smeštaj 2 odrasle osobe i 1 dete, ali mogu da se smeste i 3 odrasle osobe.
ODEON World Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelima iste kategorije.

 

U CENU ARAŽMANA JE UKLJUČENO:

-Avio prevoz na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd kompanijom Air Serbia
-Aerodromske takse 73€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u agenciji u dinarskoj protivvrednosti)
-Smeštaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama (isključivo za 2 odrasle osobe) ili suite sobama (za 2 odrasle osobe i 1 dete ili 3 odrasle osobe) kojih ima svega par u hotelu i isključivo su na upit!
-Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
-Poludnevno panoramsko razgledanje grada na dolasku u pratnji vodiča
-Vodič na srpskom jeziku
-Troškovi organizacije putovanja
-Troškovi organizacije putovanja

 

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

-Gradska taksa oko 2€ dnevno po osobi, plaćanje na recepciji hotela

-Fakultativni izleti po programu

-Napojnice za lokalne vodiče i vozače

-Putno zdravstveno osiguranje

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta, na destinaciji u evrima. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.

1. Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš, Eštoril (celodnevni izlet, oko 8h). U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri (National Royal Palace). Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 70€.

2. Batalja, Nazare, Obidoš (celodnevni izlet, oko 9h). U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i poseta vinariji sa degustacijom vina. Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 65€.

3. Fado veče, u cenu je uključena večera i piće uz zvuke fado muzike, odlazak i povratak u individualnoj režiji. Cena izleta: 60€.

NAPOMENA: Lokalna turistička agencija (organizator fakultativnih izleta) zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta.

 

NAPOMENE:

-Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja NA UPIT! i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa

-trokrevetne sobe su sa pomoćnim ležajem (sofa) koji je pogodan za decu do 12 godina. Uz poseban zahtev, može ga koristiti odrasla osoba.

-Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dan pre polaska.

2. PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.

3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa i Komercijalne banke (do 6 mesečnih rata prilikom rezervacije).

4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.umesecu. Konkretan dogovor u agenciji.

5. PREKO RAČUNA – uplata na račun Odeon World Travel-a.

6 ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM – sa firmama sa kojima Odeon World Travel ima ugovor.

7. TURISTIČKIM KREDITOM – sa izdatim predračunom od strane Odeon World Travel, klijent aplicira za kredit u banci.

Odeon World Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine ponude.

 

OSIGURANJE:   

Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama Odeon World travel-a moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od 35 000 evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnogo siguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

 

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (dozvoljena novčana sredstva, zdravstveno osiguranje…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU ili izlaz iz RS.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka). Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečije pasoše, budući da se isti izdaju sa kraćim periodom važenja.

Putnik se obavezuje da će prilikom rezervacije navesti ispravne podatke koji podrazumevaju sledeće: ime i prezime kako je navedeno u pasošu, datum rođenja, kontakt telefon, adresu stanovanja i kontakt mail adresu. Putnik se obavezuje da dostavi dodatno tražene podatke ukoliko su dodatni podaci potrebni za realizaciju putovanja. Ukoliko putnik u bilo kom trenutku priloži neispravne ili delimično neispravne podatke koji mogu za posledicu imati naknadne finansijske troškove – putnik (nosilac rezervacije) se obavezuje da isti trošak snosi, te takvi troškovi ne mogu ići na teret agencije Odeon World Travel. Agencija Odeon World Travel ne može biti odgovorna za netačne ili delimično tačne podatke putnika koje je putnik prijavio prilikom rezervacije.

 

SMEŠTAJ:

U najvećem broju smeštajnih objekata u smeštajne jedinice se ulazi posle 14:00h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00h poslednjeg dana boravka. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

U svim hotelima dodatni-pomoćni kreveti rade se na upit. Skrećemo putnicima pažnju da su pomoćni kreveti manjih dimenzija od standardnih, obično drvene ili metalne kontrukcije ili na razvlačenje i da mogu bitno uticati na komfor u smeštajnoj jedinici.

Deca 0-2 god. nemaju svoj krevet, dele sa odraslima. Krevetac za bebe se radi na upit i dodatno se plaća u većini hotela. Molimo putnike da se o cenama i uslovima najma krevetca informišu u agenciji.

Svi opisi, fotografije i podaci o smeštajnim objektima su preuzeti sa zvaničnih internet prezentacija ili dobijeni od lokalnih partnera. Smeštajni objekti zadržavaju pravo da usled objektivnih okolnosti izmene ili ukinu neke od sadržaja/usluga. Kategorizacija smeštajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji objekata koju propisuje nadležno Ministarstvo zemlje putovanja.

Funkcionisanje klima uređaja u smeštajnim objektima zavisi od sezonalnosti i politike samog objekta.

 

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA i predstavnika prvog dana boravka. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

 

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

 

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA

OD STRANE AGENCIJE JE 7 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

 

  

MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 20

Ukoliko broj putnika bude manji, putovanje je moguće realizovati uz doplatu.

Cenovnik br. 1 od 01.06.2023.

OTP br. 114/2021 od 12.10.2021.god, kategorija licence A

Garancija putovanja broj 2701355, važi od 01.10.2022. god.

Odeon World Travel d.o.o.

Kneza Miloša br. 84, Beograd, Tel: +381 11 366 02 22, +381 11 366 09 99 Fax:+ 381 11 366 02 25

                                                                                           Beogradska br. 71, Beograd, Tel: +381 11 323 80 04 Fax: +381 11 323 81 30
                                                                                                                  Bul. Crvene Armije 9b, Beograd, Tel: +381 60 0240 123