ANDALUZIJA KRUZNA TURA NOVEMBAR 2024
OPIS

SOL TORREMOLINOS - DON PEDRO 4*, Toremolinos
https://www.melia.com/en/hotels/spain/torremolinos/sol-don-pedro
Hotel Sol Torremolinos - Don Pedro pripada Melia lancu hotela i odličan je izbor za boravak na obali Sunca (Costa del Sol). Nalazi se na 200 metara od plaže Bajondillo, a od centra letovališta Toremolinos je udaljen manje od 2 km. Sve sobe imaju kupatilo, fen, TV, mini frižider, sef, wi fi internet i balkon. Osim restorana, gostima su na raspolaganju i bar, terasa za sunčanje, spoljašnji bazeni, teretana i spa centar.

MACIA CONDOR  4*, Granada
https://www.maciahoteles.com/maciacondor/
Hotel Macia Condor nalazi se na idealnoj lokaciji u blizini istorijskog centra Granade, na samo 10ak minuta hoda od katedrale i na 2 km od palate Alhambra. U neposrednoj blizi hotela nalazi se železnička stanica i stanica javnog gradskog prevoza. Gostima hotela su na raspolaganju bar, restoran i fitnes centar, a svaka soba poseduje kupatilo, fen, klima uređaj, sef, TV, mini bar i wi fi internet.

MACIA ALFAROS 4*, Kordoba
https://www.maciahoteles.com/maciaalfaros/
Hotel Macia Alfaros je hotel tradicionalnog andaluzijskog stila, na 15 minuta hoda od jevrejske četvrti i u neposrednoj blizini muzeja i ostalih znamenitosti Kordobe. Svaka soba ima kupatilo, fen, klima uređaj, mini bar, sef, TV i wi fi internet. A hotel poseduje i spoljašnji bazen, restoran sa pogledom na prelepo dvorište hotela, bar i fitnes centar.

MACIA SEVILLA KUBB 4*, Sevilja
https://www.maciahoteles.com/maciasevillakubb/
Hotel Macia Kubb je moderno opremljen hotel koji se nalazi u blizini katedrale Sevilje, Maria Luiza parka i kvarta Santa Kruz, što ga čini odličnom polaznom tačkom za obilazak grada. Sve standardne sobe imaju kupatilo, fen, klima uređaj, mini bar, TV, sef i wi fi internet. Hotel svojim gostima nudi i spoljašnji bazen, fitnes centar, bar, restoran i prostranu terasu.
ODEON World Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelima iste kategorije.
 

PROGRAM

PROGRAM PUTOVANJA:
1.dan (7.novembar)           Beograd – Malaga – Toremolinos
Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva i po sata pre poletanja aviona. Let za Malagu u 13.35h, kompanijom Air Serbia na liniji JU578. Dolazak u Malagu u 17.10h. Transfer do hotela u Toremolinosu. Ovaj popularni turistički centar regije Costa del Sol, 12 km zapadno od Malage, odlikuje blaga mediteranska klima sa 300 sunčanih dana u toku godine i idealan je za odmor i zabavu i tokom cele godine. Dolazak u hotel. Noćenje.
2.dan (8.novembar)           Toremolinos – Malaga – Toremolinos
Doručak. Nakon doručka, sledi odlazak do Malage (oko 20 km). Panoramsko razgledanje Malage, španskog lučkog grada na obali Mediterana koji uspešno spaja tragove bogate istorije, feničanske, rimske, arapske i hrišćanske epohe, sa duhom moderne Španije. Poznat je i kao Pikasov rodni grad, gde se nalaze njegova kuća i novi muzej. Osim po širokim avenijama sa drvoredima palmi i parkovima sa tropskim rastinjem, grad je poznat i po mavarskoj tvrđavi Gibralfaro i palati Alkobasa za koju kažu da je po lepoti bila ravna Alhambri. Potom pešačka tura, koja obuhvata: glavnu ulicu Alameda, obilazak centralne gradske četvrti, katedrale, plaže Malageta, kao i nekih od najlepših gradskih trgova. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje. Povratak u Toremolinos u popodnevnim časovima. Noćenje.
3.dan (9.novembar)           Toremolinos – Marbelja – Ronda – Toremolinos 
Doručak. Nakon doručka, sledi odlazak do Marbelje (oko 47 km), mondenske prestonice turizma „Obale Sunca“ (Costa del Sol), koju osim 320 sunčanih dana u toku godine, krasi i zanimljiv spoj mediteranskog duha i mavarske arhitekture. Šetnja živopisnim starim gradom (Kasko Antigvo), u čijem se srcu nalazi narandžasti trg sa fontanom, guvernerovom kućom iz XVI veka, kapela Santjago i stari arapski zid. Nakon pauze, nastavak putovanja do Ronde (oko 64 km), grada koji je poznat kao mesto u kome je nastala današnja korida, koja je jedna od najstarijih i najlepših kružnih arena u Španiji izgrađena 1785. godine. Ronda se uzdiže na 750 m nadmorske visine i njen pejzaž se može svrstati u svojevrsno čudo prirode. Naime, grad je smešten na vrhu dve ogromne krečnjačke stene između kojih je provalija visine oko 120 m i veliki most Puente Nuevo, glavna atrakcija Ronde. Panorama jedne od najstarijih arena u kojoj se odvijaju borbe sa bikovima, šetnja starim centrom grada, panorama prelepog “novog mosta”. Povratak u Toremolinos (oko  105 km) u popodnevnim časovima. Noćenje.
4.dan (10.novembar)           Toremolinos – Granada  
Doručak i odjavljivanje iz hotela. Vožnja do Granade (oko 139 km), najposećenijeg grada Španije, u podnožju venca Sijera Nevada. Poseta Granadi obuhvata obilazak stare arapske četvrti i centar grada. Transfer do hotela. Noćenje.
5.dan (11.novembar)           Granada (Alhambra) – Kordoba             
Doručak i odjavljivanje iz hotela. Sledi poseta Alhambri, jednom od najvažnijih spomenika kulture u Evropi. Utvrđenje Alhambra iz IX veka (na arapskom jeziku znači crvena tvrđava ), nalazi se nadomak Granade. Predstavlja palatu mavarskih kalifa i jedan je od najlepših primera arhitekture tog doba. Poseta obuhvata razgledanje mešuara, najstarijeg dela kompleksa, koji je služio i kao sudnica, kraljevsku salu, Dvorište lavova, Dvorana dve sestre, Dvorište mirti, šetnju parkovima Heneralife...Nakon pauze, sledi vožnja do Kordobe (oko 204 km) i dolazak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.
6.dan (12.novembar)           Kordoba – Sevilja     
Doručak i odjavljivanje iz hotela. Obilazak Kordobe koja je do danas sačuvala autentičnu mavarsku urbanu arhitekturu. Razgledanje grada obuhvata Rimski most, posetu Meskiti – jednoj od najlepših džamija na svetu, kojoj su španski vladari promenili svrhu i pretvorili je u katedralu. Sledi obilazak starog gradskog jezgra, karakterističnog po kućama sa unutrašnjim dvorištima (patio), sinagoge i stare jevrejske četvrti. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje. Sledi vožnja živopisnim predelima Andaluzije do Sevilje (141 km). Dolazak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.
7.dan  (13.novembar)           Sevilja         
Doručak. Nakon doručka, odlazak na razgledanje četvrtog po veličini grada Španije, koji je ujedno kulturna i finansijska prestonica Andaluzije. Grad u kom se prepliću čari sunca, vina (najpoznatije vino Heres), flamenka sa zvucima kastanjeta i gitare. Mesto na kom se spajaju mavarska Andaluzija i kalifat Al-Andaluz sa baroknom Španijom. Razgledanje grada obuhvata neke od najvećih znamenitosti: Marija Luiza park, Trg Španije (polukružno zdanje sa mostovima i fontanama), kvart Santa Kruz, katedralu La Giralda (toranj smešten tik uz katedralu sa kog se pruža božanstveni pogled na Sevilju, ulazica nije uračunata u cenu) – treću po veličini na svetu i kraljevsku palatu Alkazar (ulaznica uključena u cenu). Slobodno vreme za individualne aktivnosti i razgledanje. Noćenje.
8.dan  (14.novembar)           Sevilja – Malaga – Beograd
Doručak i odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodroma u Malagi (oko 214 km). Let za Beograd na liniji JU579 u 17.50h, dolazak u Beograd u 21.00h. Kraj programa.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
• Avio prevoz na relaciji Beograd - Malaga - Beograd kompanijom Air Serbia
• Aerodromske takse 52 eur (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni)
• 7 noćenja na bazi usluge noćenje sa doručkom u navedenim hotelima (3 noćenja u hotelu kategorije 4* u Toremolinosu, 1 noćenje u hotelu kategorije 4* u Granadi, 1 noćenje u hotelu kategorije 4* u Kordobi, 2 noćenja u hotelu kategorije 4* u Sevilji)
• Autobuski transferi i panoramska razgledanja prema programu
• Ulaznice za lokalitete prema programu (Meskita džamija u Kordobi, *tvrđava Alhambra u Granadi, kraljevska palata Alkazar u Sevilji)
• Vodič na srpskom jeziku
• Troškovi organizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
• napojnice za vozače i lokalnog vodiča (10-15 € po osobi za boravak od 8 dana – 7 noćenja)
• putno zdravstveno osiguranje
• osiguranje od otkaza aranžmana – cena zavisi od trenutka uplate, putnicima se preporučuje da imaju oba osiguranja
• ostale nepomenute usluge

VAŽNA NAPOMENA:
*Tvrđava Alhambra u Granadi!
• U slučaju last minute prodaje aranžmana nije moguće obezbediti ulazak u Alhambru u Granadi!
• Ulaznice za ulazak u Nasrid Palatu i dvorište u Alhambri se ne mogu garantovati ukoliko se ne kupe na vreme, a raspoloživost zavisi od doba godine i sl. Potrebno je minimum mesec dana ranije da se rasproda aranžman i tada se uz pasoše svih putnika aplicira i kupuju ulaznice. Ukoliko, nema raspoloživih ulaznica za Nasrid palatu, postoji mogućnost kupovine ulaznica za dvorište Alhambre (kraljevski vrtovi i kapela).

USLOVI PLAĆANJA:
Cene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.
1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dan pre polaska.
2. PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.
3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa i Komercijalne banke (do 6 mesečnih rata prilikom rezervacije).
4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.umesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
5. PREKO RAČUNA – uplata na račun Odeon World Travel-a.
6 ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM – sa firmama sa kojima Odeon World Travel ima ugovor.
7. TURISTIČKIM KREDITOM – sa izdatim predračunom od strane Odeon World Travel, klijent aplicira za kredit u banci.
Odeon World Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine ponude.

OSIGURANJE:
Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama Odeon World travel-a moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od 35 000 evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

HOTELSKI SMEŠTAJ:
U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:
Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs  ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka).

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE.
U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaće¬nog avansa.

NAPOMENA:
U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole  se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.
Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA
jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 30
KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA
OD STRANE AGENCIJE JE 20 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

Ukoliko broj putnika bude manji, putovanje je moguće realizovati uz doplatu.

Cenovnik br.1 od 29.05.2024.
OTP br. 114/2021 od 12.10.2021.god, kategorija licence A
Garancija putovanja broj 2701823, važi od 01.10.2023. god.
Odeon World Travel d.o.o.
Kneza Miloša br. 84, Beograd, Tel: +381 11 366 02 22, +381 11 366 09 99 Fax:+ 381 11 366 02 25
Beogradska br. 71, Beograd, Tel: +381 11 323 80 04 Fax: +381 11 323 81 30
Bul. Crvene armije br. 9b, Beograd, Tel: +381 60 0240 123