Krvavec skijanje 2023/24 | Slovenija zimovanje                                                             

 

Krvavec

Planina, odnosno skijalište Krvavec udaljena je svega 25 km od Ljubljane.

 

Krvavec Skijanje

Skijalište Krvavec uz Pohorje predstavlja najveće skijalište u Sloveniji. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1480 do 1971 m. Kapacitet skijališta je 15 500 skijaša na sat, a od 130 skijaških dana, zagarantovano je 100 dana skijanja godišnje. Skijalište Krvavec je poznato kao veoma dobro uređeno skijalište sa oko 30 km odlično uređenih staza i sa programima koji su namenjeni pre svega iskusnim skijašima, ali i početnicima. Zbog bogate dodatne ponude prilagođene deci na Krvavec dolazi i veliki broj porodica. Skijalište Krvavec organizuje i noćno skijanje. Gostima je na raspolaganju škola skijanja, kao i mogućnost iznajmljivanja ski opreme.

 

Krvavec Gondola

Do skijališta se dolazi gondolom ili okolnom putem preko planine Jezerica. Radno vreme gondole je do 17:00 časova.

 

Snežni park Krvavec

Snežni park Krvavec namenjen je skijašemi i borderima. Dužina snežnog parka iznosi 800 m, a visinska razlika je 140 m. Gostima je na raspolaganju 6 skakaonica (od 3 do 12 m), kao i 10 objekata (prepreka). 

 

Dečiji park Manner Krvavec

Namenjen je mlađim posetiocima. Sadrži dva klizna elementa, valove i dve manje skakaonice. Elemente preko kojih deca kroz zabavu vežbaju ravnotežu i koordinaciju na skijama.

 

Poligon za početnike Krvavec

Na skijalištu Krvavec gostima su na raspolaganju dva poligona za početnike. Na poligonu Gospionica na raspolaganju su dečija staza dužine 80m, kao i brojne sprave za igru. Ponudu za decu i početnike ovde nadopunjuje i dečija vučnica Luža kojoj po težini pripada lagana skijaška staza. Poligon za početnike Kriška planina pruža doživljaj za celu porodicu, sadrži dječju, dužine 35 m, brojne sprave za igru i sankalište.

 

Krvavec Hoteli

Agencija Odeon World Travel u svojoj ponudi ima hotel na samom skijalištu Krvavec. Hotel Krvavec smešten je na nadmorskoj visini od 1600 m u Tihoj dolini, na samoj stazi. Gostima su na raspolaganju dva restorana, a od dodatnih sadržaja hotel ima saunu, fitnes centar, skijašnicu i parking.

 

Krvavec Ski Pass

Agencija Odeon World Travel u svojoj ponudi ima pakete koji uključuju ski pass.