Uslovi ulaska u Sloveniju

 

Ulazak srpskih državljana u Sloveniju je moguć uz posedovanje:

- Negativnog PCR testa, ne starijeg od 48h 
- Potvrde o pozitivnom HAGT ili PCR testu starijem od 21 dana, ali ne starijem od 6 meseci
- Potvrda o vakcinaciji (odnosno da da je od revakcinacije proteklo najmanje 7 dana za Biontech/Pfizer; 14 dana  Moderna, Sputnik V, Johnson&Johnson, Sinovac Biotech, Sinopharm i 21 dan za AstraZeneca)
 
Detaljnije informacije možete pronaći na sledećem linku:  www.gov.si/en/topics/coronavirus-disease-covid-19/border-crossing/
 
 

Obaveštenje 10.05.2021.

 

Poštovani putnici,

Turistička agenicja Odeon World Travel od 10.05.2021. neće više posredovati u zakazivanju termina radi testiranja.
Molimo putnike da se o PCR testiranju informišu u nadležnim institucijama direktno ili putem sajta e-uprave.

 

 

 

Obaveštenje 05.05.2021.

 

Državljani Srbije mogu ući u Rusku Federaciju isključivo direktnim letom na relaciji Beograd - Moskva preko avio kompanija „Air Serbia“ i „Aeroflot“. Neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.
Državljani Srbije koji u Rusku Federaciju dolaze iz drugih pravaca, sa presedanjem u nekoj trećoj zemlji (na primer Istanbulu) ili drumskim putem, neophodno je da poseduju posebnu dozvolu za ulazak Kriznog štaba Ruske Federacije.

 

 

Obaveštenje u vezi letova za Hurgadu, Air Cairo 26.04.2021.

 

Poštovani putnici,
 

U nastavku je dopis avio kompanije Air Cairo koji prenosimo u celosti:

 

“Počev od leta SM388 BEG HRG 01.05.2021. biće refundiran pun iznos avio karte PCR pozitivnim putnicima koji prilože test ne kasnije od 24h pre leta. 
Ukoliko se pozitivan test priloži u roku kraćem od 24h biće vraćene samo aerodromske takse (iznos od 76 eura). 
Članovima porodice sa istim prezimenom, a koji su PCR negativni, biće refundiran iznos aerodromskih taksi. “

Putnicima se preporučuje da uz rezervaciju uplate i osiguranje od otkaza aranžmana sa pokrićem Covid.

 

Odeon World Travel

 

 

 

 

 

 

Obaveštenje 15.01.2021.

 

Poštovani putnici,

Shodno novim odlukama Vlade Republike Srbije, od 14.01.2021. našim građanima koji se vraćaju iz Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Republike Bugarske, Republike Severne Makedonije i Crne Gore ukinuta je obaveza posedovanja negativnog PCR testa ili obaveznog karantina.

 

 

 

 

 

Obaveštenje 

 

28.08.2020. Beograd

 

Poštovani putnici,


Shodno novim odlukama Vlade Republike Egipat i obaveznom posedovanju negativnog PCR testa za putovanja čija je realizacija od 01.09.2020. i kasnije, obaveštavamo putnike da je moguće obaviti testiranje u zakazanom terminu posredstvom agencije Odeon World Travel. Testiranje je obavezno za sve izuzev za decu uzrasta do 5.99 godina.

 

Radi mera prevencije i očuvanja zdravlja kako putnika tako i naših zaposlenih, PCR testiranje će se vršiti u referentnim laboratorijama i u nadležnim institucijama u Beogradu. Testiranje će se vršiti za grupe 72 sata pre putovanja. Izdavanje rezultata se vrši putem e maila direktno putniku. Napomena: putnik na put treba da ponese rezultat testa u štampanoj formi. Potrebno je da se putnici izjasne najkasnije 4 dana pre početka putovanja da li žele da se testiraju u grupnom terminu zakazanom putem agencije. Ovaj termin je moguće zakazati i za putovanja u bilo koju drugu zemlju koja traži negativan PCR test  (nije nužno Egipat, može i Crna Gora, Hrvatska….)

Potrebno je sledeće: da je rezervacija izvršena i plaćena posredstvom agencije Odeon World Travel,da su putnici državljani RS. Prilikom testiranja od podataka su potrebni JMBG putnika, kontakt telefon i mail adresa putnika. Troškove testiranja snose putnici.

O terminu putnici će biti blagovremeno obavešteni.
Svi putnici prilikom testiranja kod sebe moraju imati važeći lični dokument i original uplatnice, za decu je potrebna uplatnica (poželjno je da imate i zdravstvenu knjižicu deteta kod sebe):

PRIMER UPLATNICE POGLEDAJTE NA SLEDEĆEM LINKU

 

Odeon World Travel

Obaveštenje 

 

24.08.2020. Beograd

 

Informacije u vezi sa novim procedurama ulaska u Egipat

Obaveštavamo sve putnike za Egipat da je za realizaciju putovanja od 01.09.2020. neophodan negativan PCR test ne stariji od 48h u odnosu na termin putovanja/ulaska u državu Egipat.

Molimo putnike da zakažu svoje termine za testiranje u nadležnim ustanovama budući da turistička agencija Odeon World Travel nema mogućnost posredovanja niti grupnog zakazivanja za putnike. O svim novim zvaničnim informacijama, putnici će biti blagovremeno obavešteni. 


Zahvaljujemo se putnicima na ukazanom poverenju.

 

Obaveštenje 

 

15.07.2020. Beograd

 

Informacije u vezi sa novim procedurama ulaska u Egipat

- Nije potreban PCR test

- Turisti koji dolaze direktno u Hurgadu, Južni Sinaj, Matruh, Luksor i Asuan, oslobođeni su naknada za vizu do 31. oktobra 2020.

- Pre dobijanja avio karte putnici moraju imati popunjen obrazac o zdravstvenom stanju. Primerak sadrži upitnik u kome se traže sledeće informacije:

 

a) da li je osoba negde putovala 14 dana pre posete Egiptu;

b) potrvda da putnik nije ispoljavao nikakve simptome virusa COVID-19, 14 dana pre puta

c) da putnik nije svesno bio u kontaktu sa obolelima od virusa COVID-19, 14 dana pre puta

d) da će putnik obavestiti upravu hotela ili lekara ukoliko oseti simptome virusa COVID-19 tokom boravka u Egiptu

e) da putnik poseduje važeće međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva njegov boravak u Egiptu

 


 

Obaveštenje
01.07.2020, Beograd
 
Poštovani putnici,
Shodno novim odlukama Republike Grčke, obaveštavamo sve putnike da su u obavezi da popune PLF formular (Passanger Locator Form) najmanje 48 sati pre ulaska u državu Grčku. Prilikom popunjavama obrasca obavezno je navesti:
 
1. tačna imena i prezimena putnika za svakog pojedinačno, uključujući i decu (deca do 18 godina idu uz pratnju roditelja, nije potrebna posebna aplikacija, potrebno je na kraju aplikacije roditelja ili staratelja dodati člana porodice koji je starosti ispod 18 godina)
2. godine starosti 
3. broj pasoša
4. adresu iz pasoša
5. kontakt mail adresu
6. kontakt telefon
7. Region prebivališta
8. adresu i ime smeštajnog objekta u kojem ćete boraviti u Grčkoj
9. Broj leta ukoliko je vaše putovanje predviđeno avionom
10. Broj registarske tablice ukoliko je vaše putovanje planirano prevozom u sopstvenoj režiji - kolima
11. Granični prelaz ukoliko u državu ulazite kolima
12. Provinciju republike Grčke u kojoj je planiran boravak
13. Kontakt osobu u Srbiji koja će biti dostupna narednih 30 dana od momenta boravka u Republici Grčkoj, podaci se odnose na ime, prezime, kontakt telefon i e mail.
 
PLF obrazac se nalazi na strani https://travel.gov.gr/#/
 
Po izvršenoj aplikaciji, putnici će dobiti mail konfirmacije o uspešno popunjenoj aplikaciji. U narednih nekoliko sati, putnici će dobiti QR kod putem e mail adrese koju su naveli kao kontakt. Potrebno je da QR kod imaju sa sobom u telefonu ili u štampanom obliku, isti je potrebno pokazati na granici. Sačuvajte kod sa sobom do povratka sa destinacije. Na granicama će se vršiti sporadični testovi na virus Covid 19 slobodnim odabirom. Putnicima koji budu testirani u obavezi su da se pridržavaju mera samoizolacije na adresi boravka koju su naveli u aplikaciji do dobijanja rezultata.  Svi putnici koji putuju avionom, u obavezi su da tokom boravka na aerodromima i u avionu na sebi nose zaštitnu masku. Obaveštavamo putnike da je obavezno nošenje maski u svim javnim prevoznim sredstvima u Grčkoj. 
 
O eventualnim novim informacijama koje se tiču putovanja, turistička agencija Odeon World Travel će izdati nova saopštenja blagovremeno. Molimo da pratite sajt agencije Odeon World Travel kako biste izbegli neprijatnosti pre polaska na putovanje.
 

Obaveštenje
 
Beograd, 22.06.2020. godine
 
Posebne napomene u vezi sa putovanjima tokom pandemije Covid 19:
 
Putno zdravstveno osiguranje kompanije Dunav ovog leta pokriva lečenje bolesti prouzrokovane virusom Covid 19. Svim putnicima koji žele da koriste usluge kompanije Dunav, pruža se mogućnost zaključenja polise putničkog osiguranja ili paketa putnog osiguranja, koji osim pokrića brojnih standardnih rizika tokom putovanja pokriva i rizik od zaraze virusa Covid 19.
Ovakvo osiguranje je moguće realizovati uz doplatu od oko 50% na osnovnu cenu i obuhvata osiguranje tokom boravka u zemljama Evrope, Republici Turskoj i Ruskoj Federaciji. Maksimalno trajanje pokrića je do 30.09.2020.
 
Uz doplatu, osiguranje pokriva:
- troškove neophodnih medicinskih pregleda ovlašćenog lekara i troškove testiranja u slučaju ispoljavanja simptoma infekcije radi hitne medicinske pomoći i dijagnoze infekcije virusom Covid 19; 
- troškove lekova u vanbolničnom lečenju za slučaj potvrđene infekcije; 
- troškove bolničkog lečenja u skladu sa uslovima; 
- troškove repatrijacije do 5000 EUR u skladu sa uslovima. 
Za više informacija molimo pratite LINK ili kontaktirajte najbližu poslovnicu.
 

Obaveštenje

 

Beograd, 12.06.2020. godine

 

Poštovani putnici,

Shodno trenutnoj situaciji i merama prevencije obaveštavamo putnike da su sve zemlje usvojile protokole o pojačanoj higijeni u smeštajnim objektima. Mere su usklađene sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije. Radi sprovođenja određenih mera, hotelski objekti zadržavaju pravo promene načina pružanja pansionskih usluga, prijema i odjave gostiju, kao i mogućnost da pojedine servise u spa centrima, na spoljašnjim i unutrašnjim bazenima, u restoranima i barovima obustave u celosti. U opisima smeštajnih kapaciteta iz ponude turističke agencije Odeon World Travel, nalaze se informacije preuzete sa zvaničnih web stranica istih, predviđenih za 2020/21-u godinu u momentu objavljivanja programa. Svi ugostiteljski objekti zadržavaju pravo korekcije servisa i usluga tokom čitave letnje sezone. Informacije su promenljivog karaktera, te se pojedini načini pružanja usluge ne mogu garantovati i ne mogu biti kasnije predmet reklamacije, jer se sprovode u cilju zaštite i bezbednosti gostiju i zaposlenih. 

Obaveštenje 28.05.2020.

 

Poštovani putnici, 
Dragi prijatelji, 

Nakon nekoliko nedelja izolacije, socijalne distance, zatvorenih granica i bez slobode kretanja, konačno ćemo biti u prilici da i ove godine osetimo čari leta, miris mora i bogatstvo putovanja.

LETO I PUTOVANJA NAM STIŽU U SUSRET!

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim našim sadašnjim i budućim putnicima na strpljenju i ukazanom poverenju! Tokom prethodnih nedelja, poštujući sve mere i preporuke nadležnih institucija, vredno smo radili u želji da ovo specifično leto dočekamo što spremniji! Svedoci smo velikog broja dezinformacija ili poluinformacija koje kruže medijima. S tim u vezi, molimo sve putnike da se informišu putem naših strana na društvenim mrežama ili putem sajta turističke agencije Odeon World Travel. 

 

Prethodnih nedelja smo radili kako bismo vam omogućili više opcija za već bukirana putovanja kao i da godišnje odmore provedete što lagodnije. Shodno tome, ozbiljno smo pristupili analizi i donošenju odluka koje se tiče budućih putovanja. Iskoristili smo vreme i obogatili ponudu hotelskog smeštaja u regionu, ali i u samoj Srbiji.
 

Pogledajte ponudu hotela Bugarskog primorja, jednako je luksuzna kao i ona koju smo sretali na obalama Crvenog ili Sredozemnog mora. Otvorili smo novu destinaciju – Severnu Makedoniju za koju takođe testovi nisu potrebni. U ponudi je Ohrid koji osim lepih plaža poseduje i bogato kulturno-istorijsko nasleđe. Ohridska arhiepiskopija poseduje čak 365 crkava – za svaki dan po jedna. 

 

Imamo dobru vest za vas! Ona se zove Grčka! Polećemo 01. jula! Čarter sezona će se realizovati s početkom jula i nadamo se da će ove godine trajati duže nego svih prethodnih. Grci su ozbiljno pristupili suzbijanju pandemije, te su kod njih prepoznati i najbolji rezultati. Mali broj zaraženih, stroge mere dezinfekcije, novousvojeni protokoli koji se tiču bezbednosti gostiju i osoblja u hotelima, ukidanje obaveznih testova za ulazak u zemlju čini puteve ka Grčkoj kao našoj najpopularnijoj destinaciji prohodnim!

 

 

Shodno novoj situaciji i merama koje su u službi zdravlja svih nas, letnja sezona 2020-e godine će izgledati malo drugačije. To podrazumeva da će u određenim hotelima i na određenim destinacijama radi sprovođenja higijenskih mera i protokola doći do korekcije načina usluživanja, prijema i odjave gostiju i održavanja hotela.

 

Što se tiče putnih zdravstvenih osiguranja, osim uobičajenog paketa usluga, osiguranje pokriva sve do dijagnostike, kao i samu dijagnostiku virusa. Nakon toga za svaki dalji tretman i pristup odgovara država u kojoj boravite. Dobra vest je i to da su sa pojedinim zemljama zaključeni sporazumi o socijalnom osiguranju, dok za drugi deo zemalja koje nisu rešene sporazumom, potrebno je pribaviti Potvrdu o korišćenju zdravstvene zaštite u inostranstvu koju izdaje nadležna filijala Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

 

Nastavljamo dalje! Ostajemo na raspolaganju i činimo sve što je u našoj moći kako bismo vam i ove godine približili obale Egejskog, Sredozemnog, Jonskog, Crvenog i Jadranskog mora. Otvorili smo sve poslovnice od 25.maja, pratimo dalje instrukcije i preporuke nadležnih institucija i ostajemo u kontaktu sa vama!

Hvala na ukazanom poverenju, strpljenju i želji da teške trenutke prebrodimo zajedno!

 

Vaš Odeon World Travel tim

Obaveštenje
Beograd, 14.05.2020. godine
 
Poštovani putnici, 
Želimo da Vam se zahvalimo na strpljenju i razumevanju koje ste pokazali.
Obaveštavamo Vas da je od 25.05.2020. radno vreme naših poslovnica u Kneza Miloša i na Tašmajdanu od 09h-17h radnim danima. 
 
Naše kolege u kontakt centru i ekspoziturama i pod velikim pritiskom novonastale situacije sa istom predanošću rade kao i ranije i funkcionišu na najoptimalniji način. Kako bismo izbegli gužve , molimo Vas da zakažete svoj dolazak za razgovor sa refernetom prodaje pozivom na objavljene brojeve telefona (radnim danima) od 09-17h.
 
BEZBEDNOST I ZDRAVLJE
U skladu sa preporukama nadležnih insitucija, sprovodimo sve neophodne mere, u cilju bezbednosti klijenta i naših zaposlenih.
Tim povodom Vas obaveštavamo:
- Da je pored propisanog držnja odstojanja, boravak u poslovnicam ograničen na jednog klijenta,
- Obavezno je nošenje zaštitnih maski i rukavica od strane klijenata.
 
Preporučujemo Vam da u koliko ste u mogućnosti koristite komunikaciju elektronskim putem. 
 
Molimo Vas da pratite obaveštenja na našoj web stranici odeontravel.rs/stranica/covid-19 na kojoj ćemo objavljivati sve neophodne informacije.

Obaveštenje

 

Beograd, 12.05.2020. godine

 

Obaveštavamo vas da su sva ugovorena turistička putovanja sa datumom polaska do 01.06. 2020. otkazana, usled nemogućnosti realizacije. 

Sva sporna pitanja povodom otkazanih putovanja, biće rešavana u skladu sa odredbama uredbe o ponudi zamenskog putovanja, usvojenoj od strane Vlade RS (Službeni glasnik br. 63/2020).
U toku je usaglašavanje i definisanje procedura radi primene ove uredbe, a po okončanju istih obavestićemo sve putnike, koji su uplatili aranžmane do 15.03.2020.

 


 


Obaveštenje

 

Beograd, 02.05.2020. godine

 

UREDBA o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano usled bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2

 

UREDBA O PONUDI ZAMENSKOG PUTOVANJA PDF

 


 

 

yuta.jpg

Beograd, 18.03.2020.g.

 

U skladu sa odlukama državnih organa R.Srbije i Svetske zdravstvene organizacije o proglašenju pandemije na globalno nivou i vanrednog stanja u R.Srbiji, Nacionalna asocijacija turističkih agencija YUTA želi da informiše putnike:

 

OBAVEŠTENJE

 

  • Preporuka je da se ne otkazuju turistički aranžmani čija je realizacija planirana za period posle 15.05.2020. god

 

  • Novčana sredstva koja su putnici uplatili turističkim agenijama za putovanja planirana u periodu posle 15.05.2020 god. su sigurna i  nadamo  se da će biti iskorišćena za realizaciju planiranih putovanja

 

  • U ovom trenutku nije moguće predvideti uslove eventualnog otkaza ugovora o putovanju, obzirom na vanredne okolnosti

 

  • Apelujemo na putnike da imaju razumevanja i da ćemo pratiti  razvoj situacije kao i  da ćemo se truditi da nađemo najbolji način u datim okolnostima da zaštitimo  interese i prava putnika ali i opstanak turističkih agencija

 

  • Molimo Vas da budete u kontaktu sa Vašom turističkom agencijom od koje ćete dobiti sve neophodne informacije

 

 

 

YUTA INFO

NACIONALNA ASOCIJACIJA TURISTIČKIH AGENCIJA SRBIJE

Kondina 14, Beograd, Srbija

www.yuta.rsyuta@yuta.rs


 

 

Obaveštenje Odeon World Travel turističke agencije usled nastale situacije COVID-19

 

Poštovani putnici,

Usled uvođenja vanrednog stanja i novonastale situacije Covid-19, dostavljamo sledeće informacije:

 

  • Turistička agencija Odeon World Travel za vreme trajanja vanrednog stanja neće raditi. Molimo putnike da nam se obrate putem e maila na adresu sales@odeontravel.rs svakim radnim danom u periodu od 09:00-15:00h.

 

  • Obaveštavamo vas da smo u stalnom kontaktu sa nadležnim institucijama i da pratimo razvoj situacije. Vodeći računa o vašoj i našoj bezbednosti, poslovnice ce biti zatvorene radi prevencije i sprečavanja daljeg širenja virusa Covid-19.

 

  • Sva turistička putovanja ugovorena do 15.05.2020.godine, odnosno do okončanja vanrednog stanja se otkazuju. Uplaćena novčana sredstva putnici ce moći da iskoriste po izlasku iz vanrednog stanja, odnosno objave Vlade RS o prestanku istog.

 

  • Sva turistička putovanja ugovorena za letnju turističku sezonu 2020.godine realizovaće se u skladu sa ugovorom. Shodno odlukama nadležnog Ministarstva i preporukama nadležnih organa, kao i Svetske zdravstvene organizacije, u zavisnosti od situacije, agencija ce blagovremeno dati dalje preporuke i informacije u vezi letnjih putovanja. 

 

Zahvaljujemo se putnicima na poverenju i strpljenju.
 

Želimo vam dobro zdravlje i vidimo se na nekom od putovanja ubrzo!
 

Vaš Odeon World Travel tim