Bugarska Leto 2023 

 

Bugarska letovanje 2023 | sopstveni prevoz

 

Sozopol, Primorsko, Pomorje, Sunčev Breg, Zlatni Pjasci, Nesebar i Albena

 

Bugarska je država u jugoistočnoj Evropi. Graniči se sa Grčkom i Turskom na jugu, Srbijom i Makedonijom na zapadu i Rumunijom na severu. Glavni grad Bugarske je Sofija. Bugarska ima 380 km dugu obalu. Karakteristike Crnog mora su mirna i čista voda, slična Jadranskoj, ali nešto manjeg saliniteta. Po legendi, dobilo je naziv zbog čestih brodoloma koji su se dešavali u prošlosti, dok druga teorija govori da je more dobilo ime zbog velikih dubina i tamne boje u središtu.

 

 

Na severnom delu obale nalazi se veliki primorski grad Varna sa aerodromom, velikim šoping centrima, brojnim restoranima, kafićima, diskotekama, a u čijem se okruženju nalaze najlepša i najatraktivnija Bugarska letovalištaNajpoznatija letovališta sa velikim izborom hotela u Bugarskoj su Sozopol, PrimorskoPomorjeSunčev Breg, Zlatni Pjasci, Nesebar i Albena. Turistička sezona u Bugarskoj počinje u junu i traje do oktobra meseca.

 

Bugarska letovanje l hoteli

Letovanje u Bugarskoj nudi mogućnost uživanje u dugim, uređenim, peščanim plažama koje su nagrađenje plavom zastavom, zatim uživanje u nacionalnim specijalitetima bugarske kuhinje, jeftinom šopingu.

Bugarska je za letovanje odavno postala atraktivna turistička destinacija za goste iz cele Evrope, a poslednjih godina zbog bogatstva mineralnih izvora koji imaju lekovita svojstva i nalaze se upravo u poznatim bugarskim letovalištima sve više ulaže u razvoj balneologije. Gotovo svi hoteli u bugarskim letovalištima u svojoj ponudi imaju savremene spa centre u kojima se lekovita svojstva termalnih voda koriste u terapeutske svrhe. Činjenica da Bugarska godinama uspeva da održi odličan odnos između cene i kvaliteta pruženih usluga opredeljuje mnoge turiste da svoje letovanje provedu upravo u Bugarskoj. Iz godine u godinu, turistička ponuda bugarskih letovališta sve više unapređuje, grade se novi hoteli sa vrhunskom uslugom i raznovrsnim sadržajima koji po kvalitetu ne zaostaju za ostalim evropskim letovalištima. A ono na šta su Bugari posebno ponosni je upravo gostoljubivost lokalnog stanovništva koja čini da se i za naredno letovanje u Bugarsku vratite.

 

Turistička agencija Odeon World Travel je pripremila za leto 2023 FIRST MINUTE ponude za Bugarsku koje obuhvataju veliki izbor hotela za putovanje sopstvenim prevozom ili autobusom.