Bugarska | Pamporovo skijanje 2023/24

 

Pamporovo ski centar | Zima 2024                                                                                                           

 

Pamporovo, jedan od najjužnijih ski centara u Evropi, nalazi se u pokrajini Smoljen, 260 km od Sofije i 631 km od Beograda. Ski centar je smesten na obronicima južnih Rodopa, na nadmorskoj visini od 1620 m, dok je najviši vrh Pamporova Snežanka na 1928 m i nalazi se samo nekoliko stotina metara od centra mesta. Blage zime sa jakim mediteranskim uticajem i prosečnom temperaturom u januaru od  3°C čine Pamporovo jednim od najsunčanijih skijališta u Evropi.

 

 

Skijalište Pamorovo 2024 | FIRST MINUTE

Osim staza za alpsko skijanje (u ukupnoj dužini od 30 km) Pamporovo ima i 38 km staza za nordijsko trčanje.

Sistem žičare čine 1 šestosed, 3 četvoroseda, 1 trosed, 1 dvodsed, 1 jednosed i 6 sidara, od kojih su dva namenjena deci.

 

 

Pamporovo-Meči Čal

Počevši od 2016 godine, po prvi put u Bugarskoj, dva susedna skijališta Pamporovo i Meči Čal su spojena u jedan ski sistem. Ski pass za Pamporovo ujedno omogućava skijašima ulazak na skijalište Meči Čal i korišćenje dodatnih 20 km staza. Kako bi skijašima bio olakšan pristup, organizovan je jedistveni sistem prevoza sa jasno definisanim rasporedom vožnje koji pokriva oba skijališta. Spajanje dva skijališta kao i prisustvo svih dodatnih sadržaja za ljubitelje zimskih sportova, odlični vremenski uslovi  i izgradnja velikog broja hotela i restorana učinili su Pamporovo jednim od omiljenih skijališta kako među domaćim tako i sve većem broju skijaša iz drugih zemalja.

                                                                                                                                                             

Hoteli Pamporovo

Veliki broj hotela u Pamporovu svake godine biva renoviran i obogaćen dodatnim sadržajima koji upotpunjuju i čine boravak gostima još prijatnijim. Ove godine turistička agencija Odeon World Travel iz široke ponude hotela u Pamporovu izdvaja hotel MPM Merryan 3* u samom centru mesta,  potpuno renoviran hotel Perelik 5* koji se nalazi u samom centru mesta,  kao i među gostima iz Srbije omiljeni hotel Orpheus 4* koji se nalazi na samo 100 m od prve ski staze.

 

Ne propustite FIRST MINUTE PONUDE za skijanje 2023/24!