Borovec skijanje | Bugarska Zima 2023/24

 

Borovec ski centar | Bugarska skijanje 2024 | FIRST MINUTE                                                              

 

Borovec, jedan od najstarijih ski centara u Bugarskoj udaljen je od Beograda 480 km, a od Sofije 73 km. Kao zimski ski centar počinje da se razvija 70-tih i 80-tih godina XX veka. Nakada lovni rezervat bugarskih careva, Borovec prerasta u moderan zimski centar građen po ugledu na „Les Arcs" u francuskim Alpima.

 

Skijalište Borovec | FIRST MINUTE

Smešten je u gustoj borovoj šumi, u severnom delu planine Rila, u samom podnožju Musale, najvišeg vrha na Balkanu (2925 m). Skijalište se prostire na nadmorskoj visini od 1300 m do 2750 m. Od podnožja do vrha vozi četvorosedna gondola. Pored gondole, ski centar ima sistem od 13 žičara, 3 četvoroseda, 2 dvoseda i 6 vučnica. Ukupna dužina staza iznosi 58 km. Pored staza za alpsko skijanje (među kojima 21 km plavih, 17 km crvenih i 7 km crnih) ski centar Borovec ima i dva uređena freestyle  parka, zatim staze za nordijsko trčanje (dužine 13 km) i jednu od najboljih staza za biatlon u Evropi. Osobenost  skijališta Borovec predstavljaju i ski staze koje su opremljne savremenim sistemom za noćno skijanje. Odlični vremenski uslovi (sa prosečnom temperaturom od 4.8°C u januaru), savremeni sistem staza i liftova kao i sistem za vestačko osnežavanje, omogućavaju da skijaška sezona traje od decembra do aprila meseca.

 

Hoteli Borovec

Pored odličnih uslova za skijanje, izgradnja velikog broja modernih hotela, restorana i taverni učinila je Borovec destinacijom idealnom za odmor tokom zimskih meseci. I ove zimske sezone turistička agencija Odeon World Travel u svojoj ponudi ima veliki broj hotela,  kako onih koji se nalaze na samoj stazi u Borovecu tako i onih u mirnijem delu planine. Među hotelima iz ovogodišnje ponude možemo izdvojiti potpuno renovirani hotel Iglika Borovets Hotels & Villas 4*, zatim hotel Rila 4*, najveći hotelski kompleks na Borovecu,  koji se nalazi u samom podnožju staze.  Za one koji žele potpuni ugođaj na planini izdvajamo ski-in/ski-out hotele Musala 4* (bivši hotel Yanakiev) i Ice Angels 4*. Svi navedeni hoteli na Borovecu imaju moderne spa centre, odličnu kuhinju i mnogobrojne dodatne sadržaje koji će Vaš boravak učiniti još kvalitetnijim.

 

Ne propustite FIRST MINUTE PONUDE za skijanje 2023/24!