Zimovanje Srbija | Kopaonik, Zlatibor, Stara Planina

 

Srbija skijanje | Zima 2023/24

 

Srbija se nalazi na Balkanskom poluostrvu, a sam naziv „Balkan“ je persijskog porekla i znači „brdoviti kraj“. Gotovo netaknuta priroda bogata biljnim i životinjskim svetom, neobični reljefni oblici, pećine, kanjoni, brojna bistra jezera, reke i potoci osnovna su fascinacija svakog posetioca. Kako bi se očuvala neprocenjiva harmonija biljnog i životinjskog sveta, pojedine srpske planine su stavljene pod zaštitu države i proglašene Nacionalnim parkovima.

Ski centri u Srbiji imaju bogatu turističku ponudu tokom čitave godine, zahvaljujući nadaleko čuvenom gostoprimstvu i brojnim kulturno-istorijskim spomenicima.

 

Snežni pokrivač koji se formira tokom zime omogućio je razvoj planinskih centara koji pružaju ljubiteljima skijanja i snowboarding-a pravi užitak, bez obzira da li se radi o početnicima (škole skijanja su veoma povoljne)  ili iskusnim skijašima. Najpoznatiji zimski skijaški centri razvili su se na Kopaoniku, Zlatiboru i Tari, a sve veću popularnost imaju Stara planina i Maljen. Pored toga, ski centri u Srbiji (Kopaonik, Stara Planina i Zlatibor) odlična su prilika za kratke ski vikend boravke. U turističkoj ponudi sve su prisutnije i planine Goč, Zlatar, Golija i Javor, poznate po razvijenom seoskom turizmu koga odlikuje nadaleko čuveno srpsko gostoprimstvo u domaćinstvima i raznovrsna gastronomska ponuda u autentičnom seoskom ambijentu. Ski centri u Srbiji pravi su izbor za zimovanje i skijanje, posebno za skijaše koji ne žele da putuju predaleko na zimski odmor.

 

Ponudu aranžmana za zimovanje 2023/2024 u Srbiji, na Kopaoniku, Staroj Planini i Zlatiboru agencije Odeon World Travel, čini mnoštvo hotela sa odličnim welness & spa centrima kao i raznovrsni objekti apartmanskog smeštaja. Tako je skijašima, ali i onima koji ne skijaju a uživaju u zimskim čarolijama - na raspolaganju veliki broj aktivnosti i mogućnosti.

 

Izaberite neke od aranžmana agencije Odeon World Travel za zimovanje u Srbiji, na Kopaoniku, Staroj Planini i Zlatiboru, po najpovoljnijim cenama!