Sitonija leto 2024 | Grčka sopstveni prevoz

 

Halkidiki letovanje 2024 | Sitonija, Grčka

 

Sitonija je srednje poluostrvo Halkidikija i nesto manje je razvijeno od Kasandre i najčešce ga posećuju zbog njegove prirodne lepote, mnogobrojnih malih plaža skrivenih u podnožju planinskih litica, a do nekih se može doći samo pešice. Istočna obala Sitonije je posebno bogata vegetacijom gde se izdvajaju dva letovališta Vurvuru i Sarti, na samom jugu Sitonije se nalazi prelepo mesto Kalamici, dok su na zapadnoj strani Sitonije velike površine pod vinogradima i stenovita mesta gde ruda izbija na površinu u neobičnim oblicima koji oduzimaju dah. Na toj obali Sitonije posebno se izdvaja lepi Neos Marmaras i Nikiti. Očuvana seoca u unutrašnjosti poluostrva pružaju dodatni izazov za istraživanje. Za razliku od Kasandre, drugi “prst” - Sitonija, a pogotovo njegova istočna strana, obiluje prelepom netaknutom prirodom, planinama i obiljem dugih, “divljih” pešcanih plaža, sa tirkiznom bojom mora. Pošto od najsevernijeg letovališta na istočnoj obali Sitonije (Vourvourou), pa sve do skoro južnog kraja (do mesta Sarti i Kalamici), osim par kampova ne postoji ni jedno naselje, ove prelepe plaže morate “pronaći” sami. Idući putem ka jugu, na svaka 2-3 km, sa leve strane postoje neobeleženi zemljani putevi kojima se možete spustiti na obalu. S obzirom da je poluostrvo šumovito, a magistrala ide visoko i strmo iznad obale, iz kola ne možete videti ni jednu plažu. To je iznenađenje koje Vas čeka, kada se zemljanim putem spustite do obale. Za letovanje 2023 pripremili smo bogatu ponudu hotela i apartmana na obalama Sitonije.

 

Halkidiki smeštaj letovanje 2024 | Sitonija hoteli

 
Za letovanje 2024 pripremili smo bogatu ponudu Halkidiki hotela i apartmana na obalama Sitonije. Ove godine turistička agencija Odeon World Travel pripremila je bogatu ponudu Halkidiki hotela, dok se na poluostrvu Sithonia izdvajaju sledeći hoteli sa specijalnim popustima za rane uplate, kao i specijalnim ponudama: Porfi Beach 3*, Lilly Ann Beach 3*, Koviou Holiday Village 3*Blue Dolphin 4* i brojni drugi.

 

Turistička agencija Odeon World Travel je za sezonu leto 2024 pripremila FIRST MINUTE ponude za putovanja autobusom i putovanja sopstvenim prevozom do Halkidikija. Pogledajte našu bogatu ponudu hotela i apartmana za letovanje 2024 na svakom od tri prsta Halkidikija, Kasandra, Sitonija i Atos.

 

 

 

 

Grčka hoteli online / Pogledajte ponudu na sledećem linku 👈