Atos leto 2024 | Grčka sopstveni prevoz

 

Halkidiki letovanje 2024 | Atos

 

Atos ponekad nazivaju Sveta Gora, po planini visokoj 2033 m koja se uzdiže u blizini južne tačke poluostrva i koja ima status autonomne oblasti već duže od 1000 godina. Većinu teritorije trećeg “prsta” – Atosa, čini monaška država Sveta Gora. Na njoj se nalazi 20 manastira, od kojih je po jedan: srpski, bugarski i ruski, a ostali su grčki. Ouranoupolis “Nebeski grad” ili “Grad Raja” predstavlja kapiju kroz koju se ulazi u Svetu Goru. Poluostvro Atos se može smatrati jednom od najlepših u čitavoj Grčkoj pa samim tim i odličan izbor za letovanje. Stari vizantijski toranj, zlatne peščane plaže, kristalno čisto more i obilje taverni u pravom tradicionalnom stilu čine ovo mesto destinacijom koja se nikako ne sme zaobići. Uranopolis na Atosu je živopisno letovalište sa lepom plažom i gustim zelenilom koji u svojoj ponudi ima veliki broj hotelskog i apartmanskog smeštaja. Iz Uranopolisa svakodnevno isplovljavaju brodići do grada Dafni, glavnog pristaništa Svete Gore.

 

Halkidiki smeštaj letovanje 2024 | Atos hoteli

 

Ove godine turistička agencija Odeon World Travel pripremila je bogatu ponudu Halkidiki hotela, dok se na poluostrvu Athos izdvajaju sledeći hoteli sa specijalnim popustima za rane uplate, kao i specijalnim ponudama: Agionissi Resort 4*Xenia 4*Xenios Theoxenia 4*Alexandros Palace 5* i brojni drugi.

 
 
Turistička agencija Odeon World Travel je za sezonu leto 2024 pripremila FIRST MINUTE ponude za putovanja autobusom i putovanja sopstvenim prevozom do Halkidikija. Pogledajte našu bogatu ponudu hotela i apartmana za letovanje 2024 na svakom od tri prsta Halkidikija, Kasandra, Sitonija i Atos.

 

Grčka hoteli online / Pogledajte ponudu na sledećem linku 👈