Sozopol Leto 2023 | Bugarska Letovanje

 

Sozopol letovanje 2023 | sopstveni prevoz

 

Sozopol je jedan od najstarijih gradova na Crnom moru.  Sozopol se nalazi u jugoistočnom delu Bugarske i jedno je od najatraktivnijih i najtraženihih letovališta u Bugarskoj. Od Sofije je Sozopol udaljen 430 km, a od Burgasa oko 25 km. Simbol Sozopola su stare drevne kuće od kojih su neke proglašene nacinalnim spomenicima. Osim toga, simbol grada Sozopola je i sidro koje se nalazi na svim kovanicama.

U novom delu Sozopola se nalazi veliki broj restorana i barova, a jedna od najlepših plaža je plaža Zlatna ribica koja je od Sozopola udaljena 3 km. Poznata je po talasima pa predstavlja pravi raj za surfere. Duge peščane plaže, prijatna klima i brojni kulturni spomenici  i sadržaji privlače veliki broj turista iz celog sveta koji u ovom delu crnomorske obale provode svoje letovanje.

 

Turistička agencija Odeon World Travel u ponudi za letovanje 2023 godine ima veliki broj hotela za turiste koji se odluče za letovanje sopstvenim prevozom ili autobusom.  Hoteli koji se nalaze u ponudi turističke agencije Odeon World Travel nalaze se kako u starom tako i u novom delu Sozopola. Svojim sadržajima i uslugom hoteli u Sozopolu mogu zadovoljiti potrebe kako porodica sa decom tako i onih koji žele luksuzan smeštaj u samog gradu. Među hotelima u Sozopolu koji se nalaze u ponudi turističke agencije Odeon World Travel možemo za letovanje 2023 izvojiti hotele Santa Marina Village, Blu Bay, Apolonia Resort.