Albena Leto 2019 | Bugarska Letovanje

 

 

Albena letovanje 2019 | sopstveni prevoz

 

Albena spada u najatraktivnije destinacije na obali Crnog mora. Nalazi se 30 km od Varne, sa kojom je povezana autobuskim prevozom i 13 km od letovališta Zlatni Pjasci. Izgrađena u posebnom arhitektonskom stilu Albena predstavlja svojevrstan resort koji izlazi na plažu dugu 7 km i široku 150 m.

U zaleđu Albene je veliki prirodni rezervat Baltata. U letovalištu Alebena ima oko 40 hotela koji su uglavnom smešteni uz samu obalu.

Duž obale Albene nalazi se i veliki broj barova, restorana i diskoteka, a za najmlađe goste tu su igrališta i dečiji parkovi. Plaža sa plitkom vodom omogućava ljubiteljima sportskih aktivnosti bavljenje mnogim sportovima na vodi.

Kao i ostala mesta na bugarskom primorju i Albena poznata je po bogatstvu mineralnih izvora čija lekovita svojstva se koriste u medicinske svrhe u okviru Medicinskog centra, ali i u okviru hotelskih spa centara kojima samo letovalište obiluje. Prijatna klima, bogatstvo lekovitih mineralnih izvora kao i svi dodatni turistički sadržaji privlače u Albenu turiste iz čitavog sveta.

 

 

Bugarska letovanje 2019 | sopstveni prevoz

 

Letovanje u Bugarskoj nudi mogućnost uživanje u dugim, uređenim, peščanim plažama koje su nagrađenje plavom zastavom, zatim uživanje u nacionalnim specijalitetima bugarske kuhinje, jeftinom šopingu.Bugarska je odavno postala atraktivna turistička destinacija za goste iz cele Evrope, a poslednjih godina zbog bogatstva mineralnih izvora koji imaju lekovita svojstva i nalaze se upravo u poznatim bugarskim letovalištima sve više ulaže u razvoj balneologije.

Gotovo svi hoteli u bugarskim letovalištima imaju savremene spa centre u kojima se lekovita svojstva termalnih voda koriste u terapeutske svrhe.Činjenica da Bugarska godinama uspeva da održi odličan odnos između cene i kvaliteta pruženih usluga opredeljuje mnoge turiste da leto provedu upravo u Bugarskoj.

Iz godine u godinu, turistička ponuda bugarskih letovališta sve sve više unapređuje, grade se novi hoteli sa vrhunskom uslugom i raznovrsnim sadržajima koji po kvalitetu ne zaostaju za ostalim evropskim lepovalištima. A ono na šta su Bugari posebno ponosni je upravo gostoljubivost lokalnog stanovništva koja čini da se se i narednog leta u Bugarsku vratite.