Albena Leto 2023 | Bugarska Letovanje

 

Albena letovanje 2023 | sopstveni prevoz

 

Albena spada u najatraktivnije destinacije za letovanje na obali Crnog mora. Albena se nalazi se 30 km od Varne, sa kojom je povezana autobuskim prevozom i 13 km od letovališta Zlatni Pjasci. Izgrađena u posebnom arhitektonskom stilu Albena predstavlja svojevrstan resort, koji izlazi na plažu dugu 7 km i široku 150 m,  sa mnogobrojnim hotelima u ponudi. U zaleđu Albene je veliki prirodni rezervat Baltata. 


Turistička agencija Odeon World Travel u ponudi za letovanje 2023 godine u Albeni ima veliki broj hotela za turiste koji se odluče za letovanje sopstvenim prevozom ili autobusom. Ukoliko se odlučite za letovanje u Albeni, na raspolaganju vam je oko 40 hotela koji su uglavnom smešteni uz samu obalu Crnog mora. Hoteli u Albeni svojom uslugom i mnogobrojnim sadržajima predstavljaju pravi izbor za letovanje porodicama sa decom.


Duž obale Albene, u ponudi je i veliki broj barova, restorana i diskoteka, a za najmlađe goste tu su igrališta i dečiji parkovi. Plaža sa plitkom vodom omogućava ljubiteljima sportskih aktivnosti bavljenje mnogim sportovima na vodi kojima možete upotpuniti svoje letovanje u Albeni.
Od mnogobrojnih hotela koji se nalaze u ponudi turističke agencije Odeon World Travel kao preporuku za
letovanje 2023 u Albeni možemo izdvojiti Flamingo Grand Hotel & Spa, Laguna Beach, Laguna Garden, Laguna Mare.

 

 

ATRAKCIJE: Albena je poznata po bogatstvu mineralnih izvora čija lekovita svojstva se koriste u medicinske svrhe u okviru Medicinskog centra. Prijatna klima i bogatstvo lekovitih mineralnih izvora privlače u Albenu turiste iz čitavog sveta. Prilikom boravka u Albeni treba posetiti botaničku baštu, koja se nalazi u mestu Balčik, 10km od Albene. Još jedna lokalna atrakcija je arhitektonski kompleks Dvoreca ''Zamak''.

 

 

Bugarska letovanje 2023 | sopstveni prevoz

 

Letovanje u Bugarskoj nudi mogućnost uživanje u dugim, uređenim, peščanim plažama koje su nagrađenje plavom zastavom, zatim uživanje u nacionalnim specijalitetima bugarske kuhinje, jeftinom šopingu.Bugarska je odavno postala atraktivna turistička destinacija za goste iz cele Evrope, a poslednjih godina zbog bogatstva mineralnih izvora koji imaju lekovita svojstva i nalaze se upravo u poznatim bugarskim letovalištima sve više ulaže u razvoj balneologije.

Gotovo svi hoteli u bugarskim letovalištima imaju savremene spa centre u kojima se lekovita svojstva termalnih voda koriste u terapeutske svrhe.Činjenica da Bugarska godinama uspeva da održi odličan odnos između cene i kvaliteta pruženih usluga opredeljuje mnoge turiste da leto provedu upravo u Bugarskoj.

Iz godine u godinu, turistička ponuda bugarskih letovališta sve sve više unapređuje, grade se novi hoteli sa vrhunskom uslugom i raznovrsnim sadržajima koji po kvalitetu ne zaostaju za ostalim evropskim lepovalištima. A ono na šta su Bugari posebno ponosni je upravo gostoljubivost lokalnog stanovništva koja čini da se se i narednog leta u Bugarsku vratite.