Aleksandropolis Leto 2024 | Grčka Letovanje

 

Aleksandropolis letovanje 2024 | sopstveni prevoz

 

Aleksandropolis može biti zanimljiv izbor Vašeg letovanja za 2024. godinu. Aleksandropolis je grad sa oko 70.000 stanovnika na severoistoku Grčke i prestonica je regionalne jedinice Evros

u oblasti Istočne Makedonije i Trakije. Aleksandropolis povezuje Istok sa Zapadom, Evropu sa Azijom. Aleksandropolis je ujedno i važna luka i komercijalni centar. Pozicija Alexandropolisa između Evrope i Azije doprinela je njegovom razvoju i razvoju onoga što grad danas predstavlja. Alexandropoli je 1855. godine bio pripojen Bugarskoj i kada je konačno oslobođen 1920.godine dobija ime “Aleksandropolis” u čast Aleksandra Velikog, koji je jednom prešao grad dok je vodio grčke trupe u Andrianopoulos. Simbol Alexandropolisa je svetionik, koji neprekidno obasjava više od jednog veka. Ulice su široke i dobro isplanirane, poznate po velikom broju  taverni, ribljih restorana, barova i luksuznih hotela.

Aleksandropolis se poslednjih godina ozbiljno okreće turizmu, a našem tržištu nudi hotele gde se posebno izdvajaju hotel Ramada Plaza Thrakihotel Astir Alexandroupoli i hotel Egnatia AlexandroupoliAleksandropolis jos nazivaju „Vrata istoka“ jer je izgradjen na raskrsnici izmedju Egeja i Crnog mora, Grčke i evropskih zemalja, istoka i zapada...Ovaj lepi priobalni grad, čiji je zaštitni znak veliki svetionik, udaljen je 320 km od Soluna sa kojim je povezan novoizgrađenim autoputem Egnatia. Uz obalu je mnoštvo malih ribarskih sela poput naselja Makri i Dikella...Blizina reke Evros, kao i brdovito zaledje čini da čak i u letnjim mesecima klima bude prijatna (prosečne gornje temperature u julu i avgustu oko 30 stepeni), a blizina mora i lepe peščane plaže u okolini grada, u mnogome čine da letovanje u Aleksandropolisu prođe ugodno.

 

Aleksandropolis ima dve plaže prepune sadržaja sa bogatom vegetacijom. Obe imaju  neverovatan pogled na ostrvo Samotraki. Plaža Dimotiki Plaz se nalazi na manje od kilometra od centra grada i pruža sve pogodnosti kao što su sobe, restorane, barove. Plaža EOT је najbliža gradu i predstavlja odmor od užurbanog gradskog života. Druge popularne plaže ovog regiona su Agia Paraskevi, Kokkina Vrachia Beach, Kiani Akti, Santa Rosa Beach i Dikella.

Za ljubitelje prirode ono što morate videti je Evros Delta mesto koje je bogato divljim životinjama. Od najznačajnijih znamenitosti ovog područja je crkva iz 12.veka Panagia Kosmosotira. Na 60. Kilometara izvan grada je neverovatna šuma Dadia koja je magnet za posmatrače ptica i ljubitelje prirode.

 

Pogledajte izlete i atrakcije Aleksandropolisa na sledećem linku.

 

Planiran kao moderan grad, Aleksandropolis, je uspeo da sačuva prednosti udaljene provincije. Neverovatne prirodne lepote, delta reke Evros, staze kroz šumu Dadias i termalni izvori Trajanopolisa u okolini grada kao i akademija Zarifos i škola Leontaridios, svedoče o visokom kulturnom i intelektualnom nivou njegovih žitelja. Oduševiće vas i manastir Bogorodice Spasiteljice, vizantijski akvadukt ili Velika fontana. A bele peščane plaže, uvale sa tirkiznom vodom ili šetalište uz more, ostaviće vas bez daha. Iz Trakije ćete poneti samo najlepše utiske.

 

Turistička agencija Odeon World Travel je za sezonu leto 2024 pripremila FIRST MINUTE ponude za  putovanja sopstvenim prevozom do grada-letovališta Aleksandropolisa. Pogledajte našu bogatu ponudu hotela i apartmana za letovanje 2024 u gradu Aleksandropolis.