Izaberite

 

 

Turistička agencija Odeon World Travel trenutno nema aktuelne programe za ovu destinaciju.
Molimo sve zainteresovane putnike da nam se obrate putem maila na adresu office@odeontravel.rs ukoliko su zainteresovani za individualno putovanje i ponudu.

 

Zakintos Leto 2020 | Grčka avionom Letovanje

 

Zakintos letovanje 2020 | 11 dana, direktnim čarter letom

 

Grčka je zemlja koju krase brojna ostrva među kojima je i ostrvo Zakintos, najjužnije jonsko ostrvo i treće po veličini u ovom moru (410 km2). Udaljeno je 25 km od kopna zapadnog Peloponeza i 20 km od ostrva Kefalonija severno od njega, a sa njima je povezan redovnim brodskim linijama. Najveća dužina je 40 km, a širina 20 km, dok je obala razuđena i ukupne dužine 123 km. Severni deo ostrva je planinski, suv i ogoljen sa najvišim vrhom oko 750 m n/v., dok je južni deo naseljeniji i pitomiji. Na ostrvu Zakintos ima ukupno oko 40.000 stanovnika.  Prema legendi ostrvo je dobilo ime po Zakintosu, sinu trojanskog kralja Dardana. Ostrvo Zakintos kako ga Homer naziva „Šumoviti Zakintos“, je nažalost bilo potpuno uništeno razornim zemljotersom 1953. godine, ali je rekonstruisano prema originalnom venecijanskom stilu, koji je preovladavao pre katastrofe. Ostrvo predstavlja kulturni centar i ima nekoliko udruženja pesnika, umetnika i muzičara. Negujući pesničku tradiciju u gradu se nalazi muzej posvećen Dionisu Solomonu, piscu nacionalne himne. Zakintos je poznat kao jedno od najsunčanijh ostrva Grčke sa blagom klimom i puno zelenila. To su samo neki od razloga da se odlučite za putovanje avionom do Zakintosa i odaberete smeštaj iz ponude turističke agencije Odeon World Travel.

 

 

Grad Zakintos

Grad Zakintos je glavni centar ostrva, najvažnija luka i najnaseljeniji deo sa oko 15.000 stanovnika. Gradom dominira šetalište uz lučki deo i marinu sa usidernim jahtama, pravolinijske široke ulice popločane belim mermernim kamenom, Solomonov trg i brdo sa utvrđenjem „Bohali“ iznad grada sa koga se pruža panoramski pogled na tirkiznu boju mora u kontrastu sa osunčanim belim gradom. Osim glavnog grada najpopularnija letovališta na ostrvu su Tsilivi, Laganas i Argassi.​

 

 

Zakintos zanimljivosti

 

Zakintos predstavlja biser Jonskog mora nadaleko poznat po prelepim peščanim obalama,  plavom moru i magičnim zalascima sunca. Najpoznatije plaže su Vasilikos, Gerakas, Spianca, Banana i mnoge druge na južnoj obali. Na severozapadnoj obali ostrva nalazi se Navagio plaža koja je zasigurno najpoznatija plaža na Zakintosu, ali i jedna od poznatijih na svetu, sa zlatnim peskom, egzotičnom plavom vodom i olupinom „gusarskog” broda.

Zbog svog mekog peska i čiste vode, ostrvo Zakintos je i najveći prirodni rezervat na Mediteranu, jedne vrste morskih kornjača zvane Kareta Kareta (Caretta Caretta), koja na peščanim plažama na jugu Zakintosa polažu jaja. Da bi se zaštitila legla i opstanak ove vrste, područje je prvo u Grčkoj postalo nacionalni primorski park.

Na severu Zakintosa, na području koje se zove Skinari naći ćete veličanstvene Plave pećine. Svakako su jedna od najpoznatijih prirodnih atrakcija na ostrvu, a otkrivene su 1897. godine. Pećine privlače hiljade posetilaca svake godine i nalaze se odmah ispod svetionika na rtu Skinari.

Zakintos je poznat i po bogatom noćnom životu u letovalištu Laganas što ga čini  popularnom destinacijom među mladima. U glavnoj ulici letovališta Laganas, koja vodi do peščane plaže, su brojni klubovi i kafići koji rade do ranih jutarnjih sati. Ipak ono što se kod nas ne zna toliko jeste da je Zakintos jedno od grčkih ostrva sa najlepšim plažama. Sitan pesak, plitko i kristalno čisto more odlični su preduslovi za kvalitetan porodični odmor. Letovanje na Zakintosu će Vam pružiti mogućnost da uživate na nekoj od poznatih plaža ovog ostrva Upravo to su razlozi zbog kojih se parovima i porodicama preporučuje letovanje avionom u poznatim letovalištima kao što je Tsilivi. Tsilivi je popularno mesto za porodični odmor zahvaljući peščanoj plaži koja je dugačka 4 km i nudi uživanje u svim sportovima na vodi. Samo mesto ima veliki broj taverni, restorana kao i prodavnica i marketa. Redovan gradski saobraćaj će turistima omogućiti brzu i laku vezu sa ostalim mestima na ostrvu. Letovalište Argassi se nalazi na jugo-istoku ostrva, udaljen je 4 km od glavnog grada, dok se u suprotnom pravcu nakon izlaska iz Argasija ulazi se na poluostrvo Vasilikos. Mesto je izgrađeno uz obalu u dužini od nekoliko kilometara, plaže su u ovde uzane i šljunkovite. Ovo letovalište pogodno je za letovanje svim kategorijama turista, ima šetalište sa obe strane glavne ulice i veliki broj hotela, restorana i barova. Dok se na izlasku iz grada u pravcu Zakintosa nalaze noćni klubovi, koji ne remete mir u samom mestu.

 

 

Zakintos hoteli i apartmani

 

Neka Vaš izbor za letovanje 2020. godine bude putovanje avionom za Zakintos. Preporučujemo letovanje u mestu Tsilivi koje je poznato po dugoj peščanoj plaži i brojnim turističkim sadržajima koji su preduslov za kvalitetan porodični odmor. U ponudi su apartmani i studiji u VILI JUSTINA i VILI DANA u mestu Tsivili. Za sve koji vole aktivniji odmor i žele da obiđu ostrvo Zakintos odlična polazna tačka je hotel CHRYSSI AKTI u letovalištu Argassi.

Turistička Agencija Odeon World Travel je pripremila veliki izbor hotela i apartmana za letovanje na Zakintosu. 

 

Obezbedite smeštaj na vreme i iskoristite FIRST MINUTE i specijalne ponude za Zakintos letovanje 2020. avionom.

 

Za letnju sezonu 2020. pripremili smo direktne čarter letove, a smene aranžmana su na 11 dana / 10 noćenja.

 

Provedite nezaboravno leto na jednom od najlepših grčkih ostrva i iskoristite popuste koje smo pripremili za vas.