Izaberite

 

Krf Leto 2024 | Grčka avionom Letovanje

 

Krf letovanje 2024 | 8,11 i 12 dana, paket aranžmani, direktnim letom                                        

 

Krf je najsevernije i drugo po veličini grčko ostrvo u Jonskom moru. Obuhvata površinu od 579 km2 i izduženo je u pravcu sever-jug u dužini od 64km, a široko je 20 km. Obala je izuzetno razuđena sa brojnim uvalama i izrazitim zalivima, severni deo je najviši sa vrhom Pankrator sa 906 m n/v. Klima je mediteranska, ali sa nešto manje toplim letima, što se najviše primećuje tokom letnjih noći. Zime su blage, ali sa više padavina i većom vlažnošću. Zbog toga Krf ima veoma bujnu vegetaciju pa je poznato i kao smaragdno ili zeleno ostrvo kojim dominiraju četinarske šume, vinogradi i nepregledni maslinjaci.   Lepote i čari Krfa opevali su mnogi pesnici i umetnici, prvi među njima bio je Homer koji ga je, u epu Odiseja, opisao kao mesto gde je Odisej našao sklonište na svom putu za Itaku. Naziv „Kerkira“ je dobilo po nimfi Kerkiri koja je bila zatočenica boga mora Posejdona, a iz njihove ljubavi rodio se Feakas, koji je bio praotac Feačana i tako je Krf ostao poznat pod imenom „ostrvo Feačana“. Velika ponuda hotela i apartmana, istorijski spomenici kao i brojni zabavni sadržaji doprineli su da ostrvo Krf postane jedna od omiljenih destinacija za letovanje turistima širom sveta.

 

Krf hoteli i apartmani | Izdajamo iz ponude

Turistička agencija Odeon World Travel se trudi da u svojoj ponudi ima za svakoga po nešto. Kako je ostrvo Krf popularno među različitim kategorijama turista izdvajamo nekoliko hotela i apartmana koji su dobar izbor kako za mlade tako i za parove i porodice.     

 

VILA PROKOPIS se nalazi na odličnoj lokaciji, u mirnom delu poznatog letovališta Dassia u neposrednoj blizini plaže. Najbolja preporuka za ove renovirane studije i apartmane je veliki broj zadovoljnih gostiju.

VILA KALIMERA  nudi smeštaj u vili sa bazenom. Odlični domaćini će se pobrinuti da provedete prijatno letovanje u mestu Moraitika.

HOTEL BELVEDERE gostima nudi odličan odnos cene i kvaliteta. Hotel Belvedere se nalazi u oblasti Agios Ioanis Peristeron, 3 km južno od mesta Benitses. Smešten je na uzvišenju preko puta male šljunkovite plaže od koje ga deli ulica. Odličan hotel u svojoj kategoriji nudi kvalitetan servis na bazi all inclusive usluge.

 

Bez obzira da li se odlučite na putovanje avionom ili na letovanje idete svojim kolima verujemo da ćete pronaći pravi smeštaj u okviru ponude Turističke agencije Odeon World Travel.  Obezbedite smeštaj na vreme i iskoristite FIRST MINUTE i specijalne ponude za Krf letovanje 2024. avionom ili sopstvenim prevozom. Za letnju sezonu 2024pripremili smo direktne letove, a smene aranžmana su na 8 dana / 7 noćenja, 11 dana / 10 noćenja i 12 dana / 11 noćenja.

 

 

Grad Krf

Grad Krf karakteriše arhitektura netipična za ostatak Grčke kroz koju se može sagledati istorija ovog ostrva. Za razliku od drugih delova Grčke, Krfom nikada nisu vladali Turci. Staro gradsko jezgro ima izražen venecijanski karakter i bezbrojne spomenike koji datiraju od 15-og do 18-og veka i nalazi se na UNESCO listi svetske kulturne baštine. Kraljevska palata sa svojom skladnom kolonadom, koja uokviruje trg u samom centru grada, podseća nas na prisustvo Britanaca na ostrvu. Pogled iz palate prostire se do Esplanade, koja obiluje raskošnim mletačkim, grčkim i britanskim spomenicima. Veoma je interesantna katedrala iz 16-og veka, posvećena Sv. Spiridonu, svecu zaštitniku Krfa. Impresivna palata Ahilion sagrađena je 1890. godine za austrijsku kraljicu Elizabetu-Sisi kao njen letnjikovac, a danas je najveći muzej na Krfu. Ostrvo Vido smešteno nasuprot gradu svedoči o stradanju srpskih vojnika tokom Prvog svetskog rata i sa spomen kosturnicom nezaobilazna je stanica svakog našeg turiste koji poseti Krf.

 

Najlepše plaže i letovališta na Krfu

Ostrvo Krf obiluje lepim plažama od kojih je veliki broj nagrađen plavom zastavom koja je garancija čistog mora. Plaže su raznolike pa svako može naći neku po svom ukusu.  Lepote krfskih uvala prirodno su podeljene na istočne šljunkovite i jugo-zapadne peščane ili sa sitnim šljunkom. Na severu se nalazi zaliv ljubavi Sidari uklesan u peskovite stene tako da formira prirodni prolaz. U severo-zapadnom delu posebno se ističe lepota zaliva Paleokastritsa. Za najmlađe posetioce ostrva i sve one koji vole taj tip zabave na ostrvu Krf se nalazi i jedan od najvećih akva parkova u Grčkoj sa mnogobrojnim toboganima i bazenima. Pored grada Krfa, najpopularnija mesta za letovanje sa razdaljinom od glavnog grada u zagradi su: Dassia (12 km), Gouvia (7 km),  Ipsos (15km), Perama (7 km), Benitses (11km), Agios Gordios (15km), Nisaki (23 km), Ermones (20km) i Moraitikia (18km).

 

Dassia – je mesto koje je izgrađeno kako ispod magistrale ka moru, pa tako i iznad magistrale gde su objekti uglavnom na manjem uzvišenju. Plaža je šljunkovita i duga je 2 km sa šetališem uz more i tavernama pored. Prodavnice i butici su raspoređeni duž glavnog puta na magistrali, a ovo mesto je odlično povezano s gradom redovnom autobuskom linijom. Dassia se preporučuje porodicama za mirniji odmor, a obližnje mesto Ipsos je namenjeno ljubiteljima noćnog života. 

Gouvia – se nalazi u istoimenom prirodnom zalivu 10 km severno od grada Krf i 4 km južno od poznatog letovališta Dassia. Gouvija je poznata po lepo uređenoj šljunkovitoj plaži sa postepenim ulazom u vodu i brojnim restoranima i barovima. Na magistrali iznad mesta je autobuska stanica javnog gradskog prevoza.

Ag. Ioannis – Peristeron – je malo naselje, izgrađeno uz magistralni put 16 km južno od glavnog grada Krf i 4 km severno od mesta Moraitika. Ima uzanu šljunkovitu plažu.

Moraitika – se nalazi južno od grada Krfa na 4 kilometara dugoj peščano šljunkovitoj plaži. Ovo poznato letovalište pruža od svega po malo pa je privlačno kako mladima tako i porodicama sa decom. 

 

 

Provedite nezaboravno leto na najposećenijem grčkom ostrvu i iskoristite popuste koje smo pripremili za vas.

 

  
 • AEOLOS BEACH RESORT
  PERAMA/KRF

  AEOLOS BEACH RESORT

  ALL INCLUSIVE

  145,50
  po osobi
 • COOK'S CLUB CORFU
  GUVIA/KRF

  COOK'S CLUB CORFU

  ALL INCLUSIVE

  153,50
  po osobi
 • DELFINIA
  MORAITIKA/KRF

  DELFINIA

  HALF BOARD

  90,50
  po osobi
 • GOVINO BAY
  GUVIA/KRF

  GOVINO BAY

  APART

  ROOM ONLY

  28,00
  po osobi
 • KONTOKALI BAY RESORT & SPA
  KONTOKALI/KRF

  KONTOKALI BAY RESORT & SPA

  BED AND BREAKFAST

  140,50
  po osobi
 • MARBELLA
  AGIOS JOANIS PERISTERON/KRF

  MARBELLA

  ULTRA ALL INCLUSIVE

  250,00
  po osobi
 • PANTOKRATOR
  BARBATI/KRF

  PANTOKRATOR

  HALF BOARD

  54,50
  po osobi
 • PRASSINO NISSI
  MORAITIKA/KRF

  PRASSINO NISSI

  BED AND BREAKFAST

  39,00
  po osobi
 • PRIMAVERA
  DASIJA/KRF

  PRIMAVERA

  BED AND BREAKFAST

  46,00
  po osobi
Vidi sve